LIGA 3 | Fotbal mic în Vinerea Mare

1.liga 3 seria 8 3
Distribuie:

Liga 3, seria 8 | Rezultate etapa a 6-a


Play-off:

FC Bihor – CSC Peciu Nou 1-0

Farcaș 80

Phoenix Buziaș – Politehnica Timișoara 2-3

Grancea 25/penalty, Chistrugă 62 – D. Popa 21/penalty, 80/penalty, Olariu 59

Etapa viitoare (marți, 7 mai, ora 18): FC Bihor – Buziaș, Poli – Peciu Nou

Clasament play-off:

clasament play off etapa 6


Play-out:

ACB Ineu – Progresul Pecica  1-3

Udrescu 34/penalty – L. Bodri 48, Arsene 57, M. Salka 90+3

CS Socodor – Şoimii Lipova 0-1

Nica 90+4

Gloria Lunca Teuz Cermei – Avântul Periam 1-1

Vasinc 60/penalty – Oancia 44

Etapa următoare (marți, 7 mai, ora 18): Cermei – Ineu, Lipova – Pecica, Periam – Socodor.

Clasament play-out:

clasament play out etapa 6


Din teren sau din tribună, tot fără bani ești! 

ACB Ineu – Progresul Pecica 1-3 (1-0)

Personal îmi pare rău de soarta echipei ACB Ineu în Liga 3. Și poate era bine ca în iarnă, când se pusese lacăt pe club, să nu se mai fi revenit asupra deciziei. Pentru că gruparea din orășelul zărăndean – care numai ce a sărbătorit 104 de fotbal – se chinuie efectiv, nu doar pe teren, ci și în vestiare, sau în tribună, cum a fost în acest weekend. Și atunci când nu-ți iei salariul cu lunile, ce motivație să mai ai să prestezi această activitate? În plus, când ești în preajma sărbătorilor – Paștele în acest caz – iar tu n-ai un leu să-ți iei un cozonac, atunci chiar că nu merită să te mai dezbraci în vestiar.

Așa au făcut unii jucători ineuani înaintea disputei de pe teren propriu cu Progresul Pecica. Merșca, Șerban, Zdrențan, Spătaru și Susan le-au spus colegilor și antrenorilor că „n-are rost” și au preferat să ia loc în tribună. Antrenorul Cristi Sculici a încropit o echipă din ce a mai avut în vestiar, opt africani (cu cei intrați pe parcurs cu tot) și șapte copii autohtoni, din academie, Udrescu fiind singurul „senior”. Ce a fost atunci pe teren? Incredibil, Ineul a condus cu 1-0 la pauză după ce pecicanii au admirat probabil parcul din apropiere. Udrescu a marcat din penalty în minutul 34, după ce Banam fusese faultat de Nasiru în careul advers.    

Dar Progresul Pecica a ieșit cu altă atitudine după sfertul de odihnă și golul egalizator a venit imediat. Luca Bodri l-a învins (foarte ușor) pe Tulcan, portarul gazdelor nereușind să respingă de lângă bară, mingea venită de la 20 de metri. Apoi, în minutul 57, la o lovitură liberă din preajma careului mare, pe ax central, Arsene – acest Juninho Pernambucano pecican – a trimis mingea spre vinclu, pentru un 1-2 normal! De aici, oaspeții au rămas cam singuri pe teren, încercând de patru ori să perforeze poarta „copilului” Tulcan. A reușit până la urmă Mario Salka, în minutul trei de prelungiri, cu o execuție din zece metri.  

E trist să fii antrenor la o echipă cu astfel de probleme, dar ce să le zici băieților, când ai și tu aceleași probleme? Cristi Sculici, antrenor la ACB Ineu a avut puterea să spună de meci că „Am avut o primă repriză bună, dar după două goluri în zece minute îți pierzi moralul”. Antrenorul federal al Ineului a pus degetul pe rană, spunând: „Promisiunile neonorate au creat o situație tensionată înainte de meci și câțiva jucători au refuzat să intre în vestiar. Marți jucăm la Cermei, mai mult ca sigur va fi aceeași problemă. Nu prea are cum să se rezolve și vom vedea ce va mai fi la final de săptămână. Dacă voi mai continua și eu sau nu, ce rost are să ne antrenăm în 10-14 jucători?”. Mai mult ca sigur din vară, conducerea orașului va schimba foaia și va reorganiza clubul „după pătura avută”. Adică cu o echipă de Liga patru, cu jucători localinci, sau din zonă și cu conducători care au demonstrate ne demult, că pot ține fotbalul ineuan la o cotă unde să nu te faci de rușine. 

Despre Progresul Pecica? Hai să-i iertăm de apatia din prima repriză de la Ineu. Dan Stupar, antrenor la echipă alături de Bogdan Bozian, a și subliniat că „La pauză a trebuit să avem o discuție mai serioasă și mai aprinsă, să încercăm să-i facem să înțeleagă că încă nu suntem în vacanță și Paștele este după Înviere, iar noi eram doar în Vinerea Mare. Mă bucur că au avut reacție și – până la urmă – am obținut cele trei puncte”. „Stupi” are regrete față de situația majorității echipelor arădene din acest eșalon, spunând: „Suntem atâtea echipe arădene în acest play-out și trei dintre ele sunt în pericol de retrogradare… Ori dacă noi întâlnim echipe care se bat la retrogradare cu condiții să nu zic mediocre, cu salarii mult întârziate, atunci copiii ce motivație să mai aibă să-și dorească să fie fotbaliști?”. Hai că mai este puțin și-i gata sezonul. Iar de la vară, om vedea!

Ineu (antrenor Cristian Sculici): Tulcan – Bekono, Ndiaye, Clipotă – Călin, Kone (60 Bouteraa), Mbengue, Buza (77 Cătuna) – Thiam, Banam (37 Toure), Udrescu (77 Miculaiciuc). 

Pecica (antrenori Dan Stupar și Bogdan Bozian): Burtic – Moraru, Nasiru, Wild, Nortey – Gomboș (35 A. Iuga), Avalumun (35 M. Salka) – Răchită (84 Pășcălău), Arsene, Borcea (76 Bozian) – L. Bodri (76 I. Pop). 

ineu pecica 1 3


Nu e pentru cine se potrivește…

CS Socodor – Şoimii Lipova  0-1 (0-0)

Când tot pendulezi sus-jos pe linia de retrogradare, ai face orice să-ți câștigi punctele, măcar pe teren propriu. Așa a avut de făcut CS Socodor, că etapa asta a avut în față pe Șoimii Lipova, o echipă tot așa de modestă, dar cu mai multe puncte strânse în sezonul regular. Jocul a fost unul disputat, la limita sacrificiului chiar. Elocvent e faptul că „centralul” arădean Sorin Saladea a arătat de nouă ori cartonașul galben în acest joc (4-5 ca statistică), gazdele reproșându-i însă alte scăpări. 

Ocazii au avut ambele tabere. Ciornei, D. Covaci, Lezeu (singur cu Iliescu) și din nou Ciornei (șut respins miraculous de Iliescu), au fost „eroii” Socodorului, în timp ce pentru Lipova a ratat Bălașa (bară din lovitură liberă de la 20 metri). Gazdele i-au cerut și un penalty lui Saladea, considerând că la o încercare de respingere, Petruț ar fi jucat mingea cu mâna.          

Repriza a doua a fost și mai picantă. Socodorul a atacat pe unde a putut, iar Iliescu a respins tot ce a venit pe cadrul păzit de el. Așa a făcut la șutul expediat de Merciou, poarta lipovanilor fiind și ocolită de reluarea cu capul a lui Pele, la un corner bătut de Turcuș. Și bara a fost cu Iliescu, atunci când Brad a trimis din 18 metri mingea în ea, transversala fiind ștearsă și de Clej, la capătul unui contraatac rapid. Socodorul a mai cerut un penalty pentru henț, Saladea n-a dat (era minutul 90+2), gazdele având o ultimă încercare în minutul următor, când la o combinație Lezeu-Ciornei, șutul ultimului a fost în brațele lui Iliescu. A urmat degajarea, mai mult tactică, de respiro final, dar Șimăndan a continuat bine atacul, a pasat în careu, unde a ajuns puștiul Adelin Nica, care a marcat! 0-1 și hai cu punctele la Lipova! C-așa-i în fotbal!

Nu-i ușor să-ți găsești cuvintele când echipa ta pierde un meci în care ai avut „o sută de ocazii”. Dar Gigi Cameniță, antrenorul cu licența de la SC Socodor, a spus printre altele că Trebuia să terminăm jocul în prima repriză, la acele ocazii monumentale. Apoi au fost și acele hențuri prin careu, am crezut că jucăm handbal la un moment dat. Pe final ne-au prins pe un contraatac acolo și de acolo a ieșit golul ăla nenorocit”. Franc a fost și Norbert Polgar, antrenor la Șoimii Lipova, care a recunoscut că „Și astăzi, din păcate, am făcut un meci foarte rău, dar uite că am avut un înger păzitor în poartă, pe Adelin Iliescu, nu am luat gol și chiar am câștigat la ultima fază”.  

Socodor (antrenor Tiberiu Darazs): Mucha – Clej, Pele, Gherheș, C. Covaci – Turcuș, Mintaș – Ciornei, Lezeu, D. Covaci – Mercioiu (86 Daina). 

Lipova (antrenor Norbert Polgar): Iliescu – Petruț(61 Candreanu), Bain, Fieraru – Vlad, Andrieș (46 Brad), Bălașa (90 Bokse), D. Salka, A. Nica – Șimăndan, Passi (83 Chelea). 


Muncitorește, că tot a fost „1 Mai”

Gloria Lunca Teuz Cermei – Avântul Periam 1-1 (0-1)

Problema aia cu linia ce desparte ultimele două (care cad) de restul care mai continuă în Liga trei și campionatul viitor, e valabilă și pentru Gloria Lunca Teuz Cermei. Care a primit etapa asta vizita timișenilor „pierduți” în grupa asta, Avântul Periam. Care nu mai au probleme cu menținerea, doar „matematic”. Dar băieții de peste Mureș au echipă și au antrenor cu experiență. Jocul a fost echilibrat, Cermeiul a căutat golul prin Vasinc și Cornicioiu – în două rânduri – dar pe tabelă a punctat Periamul. Era minutul 44 cînd Mager a centrat, iar Oancia a marcat din fața careului  mic.       

„Sămădăii” au trecut la atac și după pauză, reușind să egaleze în minutul 60. Rancov l-a faultat în careu pe Radu Popa, iar Vasinc a marcat din penalty. Timișenii s-au închis însă atent până la finalul partidei, Cermeiul având doar o situație cât de cât, în minutul 72, când șutul lui Balazs din preajma careului mare a fost apărat de portarul Antonescu. Bun și un punct, dar mai trebuie și Radu Popa, antrenor și jucător la Cermei știe asta. El a precizat că echipa sa a jucat cu cea mai pragmatică și muncitoare echipă din serie”, recunoscând și că Atât am putut azi, păcat că nu am câștigat, să fim mai sus față de Socodor, dar e un punct bun”

Cermei (antrenor Radu Popa): R. Rusu – Hațegan, Lazăr, Siminic, Botaș (57 R. Popa) – Tănase, Iosu (46 Balazs) – Sas (57 F. Nica), Vasinc, Sevici (74 Piț) – Cornicioiu. 

Periam (antrenor Răzvan Leuca): Antonescu – Filip, Roșus, Cristea, Rancov (78 Bot) – Oancia, Stefanciuc – Viașu (62 Baeram), Gașpar (62 Toma), Mager (78 Gălățan) – Prața (89 Olteanu). 


 

Categorie: Sport
Etichete: ACB Ineu, Avântul Periam, CS Socodor, Gloria Lunca Teuz Cermei, liga 3, progresul pecica, Șoimii Lipova
Distribuie:
Articolul anterior
PASTORALA IPS TIMOTEI LA ÎNVIEREA DOMNULUI 2024: DUMNEZEIASCA STRAJĂ
Articolul următor
SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII DOMNULUI, ÎN  BISERICA ORTODOXĂ DIN LOCALITATEA ANDREI ȘAGUNA, ARAD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie