LIGA 4 ARAD | O ETAPĂ CU UN SAC DE GOLURI

liga4
Distribuie:

LIGA 4 ARAD |  Rezultatele etapei a 25-a


Frontiera Curtici 2004 – Păulişana Păuliş 2-2

Crișan 90/autogol, Zsogo 90+1- Moldovan 59, 62


CS Glogovăţ 2013 – Victoria Felnac 3-1

Mariș 36, Țîru 40, 56 – Lasc 64


Podgoria Pâncota – Victoria Zăbrani 5-0

Bălăban 20, 29, Pirtea 34, Bulzan 40, Ispas 72


Voinţa Macea – CS Beliu 0-7 

Mașniță 23, 58, 69, Purtan 34, Călăcean 47, Mâneran 82, Chifa 87


Național Sebiș – Şoimii Şimand 2-3

Florea 43, Buia 61 – Ciupuligă 32, P. Măgulean 56, 85


Athletico Vinga – Viitorul Arad 0-5

Bădăuță 17, 53, Vezan 22, Munteanu 60, Sg. Popa 65


Victoria Nădlac – ACB Ineu II 3-0 


Unirea Sântana a stat. 


Etapa viitoare, a 26-a (11 mai): Viitorul – Macea, Beliu – Curtici, Zăbrani – Nădlac, Păuliș – Sebiș, Șimand – Pâncota, Felnac – Sântana, IneuII – Glogovăț. Vinga va sta.


Remiză cu ochii la autocar

În toamnă, un joc între Frontiera Curtici și Păulișana Păuliș era cu implicații la cine e primul în serie. Dar din retur, ambele grupări și-au pierdut puțin din anvergură, poate și pentru faptul că prima poziție a fost „confiscată” de Viitorul Arad. Așa că în meciul direct din weekend, presiunea a fost lăsată de planul doi. Cu toate astea, pe gazonul excelent al arenei din Curtici, cele două echipe au etalat un joc prea precaut, prima grijă pentru cele două combatante fiind betonarea defensive. Și atunci la poartă nu prea s-a ajuns. Datele problemei s-au schimbat după pauză, când Păulișul a găsit drumul spre gol. Era minutul 59, când Hrîncescu a centrat, P. Varga a deviat spre centrul careului, iar Moldovan și-a făcut treaba de „vârf”, a pus latul și a marcat, 0-1. Moldovan și-a făcut chiar mai bine munca pe post, marcând peste trei minute din nou, de data asta cu un șut pe colțul lung din 20 metri. Păulișenii și-au păstrat gradul de periculozitate în atac, dar n-au reușit să mai dea gol. Au făcut-o însă cei de la Frontiera în minutul 90. Blănaru a bătut un corner, Pavel a reluat spre poartă, dar Crișan – fundașul oaspeților – în încercarea de a respinge, și-a dat autogol. Și cum fotbalul este imprevizibil de multe ori, Curticiul a dat peste un minut și golul de 2-2, prin Zsogo, care a profitat de o bâlbă a defensivei adverse. Cu un punct nesperat scos în prelungiri, Norbert Jozsa, antrenor la Frontiera Curtici a spus că Pe final, am avut reacție de mare echipă, băieții au crezut în ei și am marcat cele două goluri ce salvează totuși un punct și ne permit să-i ține în spatele nostru pe cei de la Păuliș”, în timp ce Lucian Ciba, antrenor la Păulișana Păuliș a fost de părere că „Poate e și vina mea că nu am reușit să-i țin conectați de pe margine, când am văzut că e minutul 90 și aveam 2-0, m-am cam văzut și eu cu sacii în căruță, mai ales că nu ne-au pus mari probleme până atunci”. 

Curtici (antrenor Norbert Jozsa): Trifoi – Huțanu (88 Abrudan), Gurban, Blănaru, K. Varga (75 Zsogo) – Al. Pavel, Lazea – Dochița Avrămuțiu, Deta – Șulea (75 Lolea). 

Păuliș (antrenor Lucian Ciba): Toma – Schinteie, Pleșca, Becheș, C. Morariu – P. Varga, G. Pop, N. Marc, Gîrna (46 Hrîncescu) – Moldovan (78 Ștefan), Bogdan (83 Crișan). 


Victoria e așteptată când Victoria nu joacă (ce știe)

Pe baza sportivă din Vladimirescu a fost sărbătoare la final de săptămână. Mai mulți oameni ai muncii din Sri Lanka au închiriat stadionul pentru a sărbători Revelionul, așa că CS Glogovăț s-a dus la Horia să primească vizita celor de la Victoria Felnac. Meci interesant, că „Vladi” joacă bine cu echipe bune, iar „VI-FE” e trupă cu pretenții de podium. Problema la echipele astea cu jucători de weekend, este să-i ai prezenți (măcar) la meciurile etapei. Ceea ce la gazde nu s-a întâmplat, absenți fiind Ruja, Ianc, Ciobanu, Onețiu și Petcuț, juma de echipă. Și pentru asta, Soltezs și Diarra au fost nevoiți să joace, chiar dacă erau loviți. Mai bine de o jumătate de oră, oaspeții au fost mai activi, după care „Vladi” a intrat în avantaj, grație golului marcat de Mariș, cu o reluare imposibilă, din unghi închis. Felnacul n-a apucat să se adune, c-a primit un nou gol, la doar patru minute. Țîru a fost „de vină”, c-a dat bară-gol din 20 metri. Jocul de mielușei practicat de „VI-FE” în deplasare i-a costat un nou gol în actul secund (min.56), când la un duel între Țîru și Istin, mingea a deviat în poarta oaspeților. A fost 3-1 în final, pentru că felnăcanii au valorificat un corner, cu Lasc marcator. Bucuros de rezultat, Călin Dehelean, antrenor la CS Glogovăț a spus că Victoria e pe cât de neașteptată pe atât de meritată”. Bravo, „Vladi”!. Victoria (cea din Felnac) a fost tot atât de neașteptată (ca joc), că știm că poate mai mult. Iar Alex Sabău, director sportiv la „VI-FE”, a subliniat că Dacă nu ne trezim și nu ne unim mai mult, de la magazioner până la conducere, riscăm să pierdem și locul 5”. Așa că „wake up” băieți, că eu știu echipa care chiar aici la Horia, a dezintegrat Sântana! PS: La mulți ani, dragi Sri Lankezi. 

Glogovăț (antrenor Călin Dehelean): Șoltesz – Neag, Mariș, Diarra, Vereș – Lucaci, Vasilca, Doboș, Păulin (64 Domide) – Borhan – Țîru (90 Harhas),

Felnac (antrenor Dănuț Mițiți): Fl. Rusu – Mocan (64 Rozsa), Tugulescu, Istin, Tăutan (85 Morariu) – Leucuța (85 Mitu), Merca (64 Olariu), Tomuț, Drîglă, Pasăre, Lasc (64 Măgulean).

glogovat felnac


Fotbalul este totuși un joc colectiv!

Leo Pința a venit la Pâncota cu găuri în lot, că oamenii mai taie mielul, mai stau la ouă, caută cozonaci. N-au fost cu Leo următorii: Brutyo, Hodan, Stoin, Benescu, Ghergar, Cleuța…acum mă și uit în formula de echipă să văd cu cine a jucat Zăbraniul. Mda, a venit „Vizi”, că el poate, la „50+”, deși l-am văzut și pe el prin Piața Mică. Așa că era normal ca celor de la Victoria Zăbrani să le fie greu în fața unei grupări care pândește puncte, Podgoria Pâncota. Gazdele au fost finuțe, că le-au dat doar 5-0 vizitatorilor. Că Remus Lung, antrenor la Pâncota, a avut totuși obraz în fața fostului său profesor, de care a fost antrenat prin mai multe locuri din județ. Tot telegraphic au marcat: 1-0 I. Balaban, din 13 metri, 2-0 tot I. Balaban, trecut într-a patra de fundașii adverși Fărău și Suătean, 3-0 Pitrea, din faza create de adersarii Vizitiu și Suătean (conlucrare tată!), 4-0 Bulzan, care a primit mingea de la…Palconi (băiatul din poarta Zăbraniului a vrut un gol și de la „Ghiga”). Și pauză! După care, câteva mingi parate de portarul Zăbraniului și apoi 5-0 Ispas, din pasa lui Oprea de la Zăbrani (mă oprsec puțin că nu mai pot de râs!). Cred că Leo și Remi erau deja la o bere în târgul celebru din Podgorie. Iar până la final, nimeni n-a mai pasat la nimeni. Declarații? Hai să vedem! Remus Lung: „Cum am prins noi azi echipa din Zăbrani și alții ne-au prins pe noi, vezi meciul de la Sântana” (normal!). Iar Leo Pința a zis că s-a bazat pe Acești tineri care cred că noi nu vrem să îi folosim” (pasează bine, folosiți-i!). Leo a mai spus că „Mai departe o să vedem la ce nivel o să abordăm jocurile următoare, ținând cont de faptul că acestea o să fie grele”. Chiar, vreau să vă povestesc și alte nivele ale Zăbraniului.  

Pâncota (antrenor Remus Lung): D. Iacob – Gligor, Pușcaș, Cotoc, Fl. Iacob (46 Țop) – Steleac (70 R. Neamț), Cl. Bălăban –  Pirtea, Bulzan (46 Ispas), I. Bălăban (70 Iakob) – Șt. Neamț (72 Mihoi).

Zăbrani (antrenor Leo Pința): Palconi – Fărău, Suătean, Vizitiu, Turc – Godoci, N. Maxim, C. Gîlcă (65 Oprea), Varga – Stoian (55 Păulescu), Goia (46 Țuța).

pancota zabrani


I-au zdrobit ca pe părădăici

De la scoruri mai mari de „cinci”, nu comentez, știți asta, care citiți rezumatele mele. Știu că CS Beliu devorează pe oricine poate, știu că Mașniță are gol în sânge (a dat din nou trei meciul ăsta), știu că Purtan+ Mâneran (cu câte un gol etapa asta) ar putea juca mai sus, știu că antrenorul Costel Filipaș vrea mult de la elevii săi. Dar nu mă așteptam ca Voința Macea să ia 7-0 acasă! Cu celelalte goluri primite de la Călăcean și Chifa (față de cei precizați mai sus). Scorul e prea mare să-i mai cer explicații lui Ruben, antrenorul măcenilor. Așa că ofer (din nou) laudele celor din Beliu, care fac și vor fotbal.  

Macea (antrenor Ruben Pâncotan): Stănilă – Ardelean, Kiss, Șiclovan, Brandabur (Botaș) – Cati, Busuioc, Veliciu (Gaudi), Fritea (Cătuneanu) – Lakatos, Băd (Marița). 

Beliu (antrenor Costel Filipaș): Mitrea – Călăceanu, Rusu (C. Morar), Bogdan, Hulbăr – D. Onoc, Cohan – Mâneran, Purtan, Mașniță – Chifa.    


Întinși bine de copii

Nu știu câți se așteptau ca Național Sebiș să se țină așa bine de un adversar – Șoimii Șimand – cu lot, cu puncte și cu antrenor, buni sau foarte buni, pentru acest nivel. Cum-necum, Șimandul a intrat în avantaj în minutul 32, când a marcat Ciupuligă. Dar „haț”, Sebișul a restabilit egalitatea înainte de pauză (min.43), prin reușita lui Florea. Punct și de la capăt în actul secund. Când Petre Măgulean a marcat repejor (min.56), dar și mai repejor a egalat Buia! Și apoi dă-i și luptă, sebișenii au jucat cu ambiție, numai că n-au avut leac pentru „vulpoiul” Petre Măgulean care le-a dat gol în minutul 85. Și de data asta Șimandul s-a concentrat să n-o mai pățească de la copiii ăștia din Sebiș. Bravo lor, e nevoie de echipa asta în fotbalul județean, măcar aici, în Liga patru. Cât despre Șimand, o echipă mare trece și prin astfel de meciuri, dar le câștigă! Nu, Jany?   

Sebiș (antrenor Marin Balint): Drăgoi – Marta (Bucur), Karmanoczky, Faur, Feieș – G. Onoc, Hadăr – Alb (Indreica), Florea, Buia – Lingurar (Brad). 

Șimand (antrenor Jany Ruska): D. Mureșan – Onaca, Peia, Martin, Sechel (Cordoș) – Ciupuligă, Cheța (Rus) – Mandache, Apostol (Galeancu), Ujog – P. Măgulean.  


Cum era de așteptat

A revenit și liderul la lucru. Și chiar și-a făcut treaba. Pentru că Viitorul Arad n-a făcut concesii în deplasare la Athletico Vinga. Gazdele chiar se gândeau câte iau, nu cât pot. Că nu-n astfel de meciuri îți faci planuri de puncte. Arădenii, antrenați de Flavius Pavel, au luat jocul în serios și la pauză avea un avantaj de două goluri, marcate de Bădăuță și Vezan, doar atât, pentru că în primele 45 de minute și vinganii au fost mai concentrați, mai proaspeți fizic. Balanța s-a înclinat mai vizibil în actul secund și nu doar datorită tabelei. Au mai marcat în repriza secundă Bădăuță, Cristi Munteanu și Sergiu Popa, finalul fiind logic, un „0-5” fără loc de alte comentarii.   

Vinga (antrenor Vasi Topac): P. Gherghel – Cohuț, Grozavu, L. Zlătar, Zavastian (Suciu) – Cîslaru (Roșu), Sterciuc – Achim (Ploscaru), Mateucă (Butariu), Topac – Rosus (A. Zlătar). 

Viitorul (antrenor Flavius Pavel): Gârlea – Stoianovici, Bier (P. Pavel), Munteanu, Topai – R. Kocsis (Sg. Popa), Fl. Gâlcă, Blickling (Al. Catanzariti), Rotar (Narsesovici) – Vezan – Bădăuță (N. Bulzan). 


CLASAMENT ETAPA  25:

clasament etapa 25


 

Categorie: Sport
Etichete: fotbal, LIGA 4 ARAD
Distribuie:
Articolul anterior
[CRITIC GUEST] Melisa Balint: „Cina cea de taină”
Articolul următor
Calendarul școlar al ultimului modul și când sunt Evaluările naționale, Bacalaureatul și Admiterea la liceu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie