LIGA 3, seria 8 | Sita a cernut în zona retrogradării

1.liga 3 seria 8
Distribuie:

Rezultate etapa a 8-a

PLAY-OFF:

Phoenix Buziaş – CSC Peciu Nou: 0-1

Mera 74

FC Bihor Oradea – Politehnica Timișoara: 2-1

Gîdea 23, Ciocan 40 – Cr. Curescu 82


Etapa viitoare (ultima, 17-18 mai): Peciu Nou – FC Bihor, Poli – Buziaș.


Clasament play-off:

clasament etapa 8 play off


PLAY-OUT:

ACB Ineu – Şoimii Lipova: 1-5

Udrescu 69.penalty – A. Nica 47, 74, Șimăndan 77,Chelea 88, Iliescu 90+6/penalty

Progresul Pecica – Avântul Periam:  2-3

Răchită 39, M. Salka 90 – Viașu 4, Prața 67, Mânecan 90+3

CS Socodor – Gloria Lunca Teuz Cermei: 1-1

Clej 71 – Vasinc 78/penalty

Etapa viitoare (17-18 mai): Periam – Lipova, Socodor – Ineu, Cermei – Pecica 


Clasament play-out:

 

clasament etapaa 8 play out


O săptămână cu aripi larg deschise

ACB Ineu – Șomii Lipova 1-5 (0-0)


Wow! Într-o săptămână, Șoimii Lipova a obținut trei victorii! Asta da știre! Că seria asta n-a mai fost obținută de pe vremea lui Radu Pop (hai noroc ,,prezi”), Flavius Sabău (respect coach), Denis Rusu (ce mai faci băiatule?), Kevin Trabalka (păcat de retragerea ta forțată), sau de Vlad Filimon (te-ai dus prea repede în liga patru!). Ok, hai că am vorbit destul de foștii…Deci: Lipova bătuse vinerea trecută, la CS Socodor. De așteptat, că-s „morți” și băieții lui Tibi Darazs. După care a bătut marți acasă pe Progresul Pecica. Ăsta da rezultat. Deși cred că ai lui „Stupi” și „Bozi” nu se dumiriseră că au „intermediară” și e pe puncte. Plus că play-ul în cauză se încheiase pentru ei ca obiectiv. Că Pecica câștigase de-o vreme seria. Așa că ce frast să se mai se agite cu toți ,,muritorii”. La meciul ăsta mai am un detaliu de amintit. Și ,,Bozi”, unul din antrenorii de la Pecica l-a „atins” astfel: i-am auzit cântând de mama focului în vestiar, nici nu-mi pot imagina cât pot fi de bucuroși că au venit la 15 puncte în spatele nostru”. Și cam așa e. Deși copiii ce joacă la Lipova așteptau și ei să se urce pe masa în vestiar și să cânte ,,să vină bani la băieți!”. Dar mie, sau unui cunoscător al traseului acestei echipe în acest campionat, chiar că imaginea din vestiarul Șoimilor a fost „din alt film”. 

Nu știu dacă cei ce joacă, sau conduc Șoimii Lipova s-au mai urcat pe ceva după victoria de vineri – a treia consecutivă – în deplasarea de la ACB Ineu. Succesul este logic, iar finalul ,,1-5” mă scutește de multe comentarii. Ineul arată că nici cu africanii n-au nicio treabă cu fotbalul, cu nivelul eșalonului trei, unul de-altfel vai de mama lui. Pentru statistică, amintesc cursul acestui joc. Adelin Nica, pus pe goluri de la amintitul meci de la Socodor, a mai dat două la Ineu, cel pentru 0-1 – lob din 22 metri pe colțul lung – și pentru 1-2 – șut din 20 metri, ax central. Fain că juniorul are șut și-i priește pe aici prin ,,douj’ de metri”. Udrescu marcase pentru Ineu, la 1-1, din penalty, scorul ajungând până la 1-5 astfel: Șimăndan, 1-3, cu șut din zece metri pe jos, la colțul lung, 1-4 Chelea – cu șut din 20 metri, la care portarul advers, Tulcan, a plonjat pe sub minge și 1-5 Iliescu portarul, din penalty în prelungiri.  

Deci a fost un fel de meci ,,tusea cu junghiul”, la care Cristian Sculici, antrenor la ACB Ineu a subliniat că ,,felul cum s-au luat golurile te demoralizează, e deja e prea multă rușine”. În loc de academie de fotbal, n-aveți prin zonă o școală de meserii, ceva? Că la fotbal „e grele”, iar Sculici a precizat franc: „Am spus că ne așteaptă o primăvară rușinoasă. De la început nu ne-am pregătit, nu am avut lot, cei ce au venit pe parcurs au venit prea târziu și nici nu au avut timp de acomodare. Au intrat direct în luptă, că așa a fost situația. Plus celelalte probleme cumulate, era previzibil…”. Păcat! Știu că la această echipă Cristi putea scoate altceva. Dar fără bani…Ce-o urma cu această academie din vară? Că loc în liga trei sigur nu mai pupă. 


Schimbând cadrul pe Șoimii Lipova, sunt mai exigent cu această grupare, pentru că avea potential. Nu s-o „lălăi” prin play-out. Nu mai ating acum „contuziile” alb-albaștrilor. Dacă bat – așa cum și-au propus – și etapa viitoare la Periam, atunci le dau notă de trecere pentru acest sezon. Baftă, Norbi Polgar și ai tăi „șoimi”.   


Ineu (antrenor Cristian Sculici): Tulcan – Clipotă, Zdrențan, Șerban – Călin, Kone (46 Spătaru), Mbengue, Bekono (67 Bouteraa) – Thiam (67 Miculaiciuc), Banam (57 Toure), Udrescu (85 Cătuna). 

Lipova (antrenor Norbert Polgar): Iliescu – Cendreanu, Bain, Fieraru (57 Puta), Vlad – Brad (65 Said), Bălașa, D. Salka (65 Obinna), A. Nica (87 Chelea) – Șimăndan, Andrieș (65 Dinu). 


Cu „underii” în prim plan

Progresul Pecica – Avântul Periam 2-3 (1-1)


Când ți-ai îndeplinit obiectivul, dar mai ai de mers la muncă pân’ la concediu, faci unele schimbări în „text” și mai încerci și altceva. Plus că având primul loc antamat de câteva etape, ești tentat să te mai lași pe călcâie, că îți permiți. Cam așa a făcut Progresul Pecica, în jocul de sâmbătă, acasă, cu Avântul Periam. Pe teren au fost două echipe „under”, obligate parcă să pună în distribuție și doi-trei seniori. Așa că jocul a fost deschis, porțile au fost solicitate, spectatorii au avut ce vedea. Și-au văzut primul gol când nici nu-și desfăcuseră punga de semințe. Viașu de la Periam a fost autor, cu o finalizare a unei pase luuungi, date de Cristea. Copiii de la Pecica i-au luat la „împins vagoane” pe copiii de peste Mureș, de la Periam, și i-au egalat când spectatorii de ridicau să meargă la o bere în pauză. Nu’ș ce-au făcut fundașii timișeni, c-au dat mingea la Răchită, iar acesta l-a „executat” pe Antonescu (coincidență de fază istorică) cu un șut din șapte metri.       

pecica periamAu mai fost ceva mini-ocazii și în debutul actului secund, dar mingea din poartă a fost scoasă tot de portarul Pecicăi, juniorul Burtic. Acesta a fost învins de Prața, cu un șut din preajma careului mare, lângă bara din stânga sa. Progresul a rămas și cu mai puțini seniori pe teren, pentru că Arsene a strâns două „galbene” și a plecat la duș în minutul 79. Dar n-a fost mare bai pentru gazde. Care au și egalat în minutul 90, prin Mario Salka, cu un șut frumos din marginea careului mic, pe colțul lung. Bun egalul? Mda, dar s-a-ntâmplat ca la ultima fază de joc – când Dan Pataș, crainicul stadionului și comentartorul meciului, coborâse deja pe margine pentru „flash-uri” – Mânecan de la Periam să dea gol, așa, din prima, fără preluare în careu, cu șut sus, sub bară! Și Pecica-Periam s-a terminat 2-3. Da berea n-a fost amară pentru localinici, că echipa lor – Progresul -se află spre finalul unui an fotbalistic cu multe plusuri. Nici Dan Stupar, antrenor la Progresul Pecica n-a avut motive de supărare după acest meci, subliniind că „La un moment dat eram cu șase juniori în teren. Am spus că vreau să dau oportunitatea și celor ce au jucat mai puțin și asta e realitatea. E clar că unii nu sunt destul de copți și nu sunt pregătiți pentru a face față rigorilor ligii a treia. Trebuie luată o decizie și în ceea ce privește calitatea juniorilor”. De câte ori am vorbit cu Răzvan Leucă, antrenor la Avântul Periam, acesta mi-a precizat că juniorii sunt baza pentru acest club. Și acum, antrenorul timișan tot cam asta a punctat: „Noi în acest final de sezon ne axăm pe jucători foarte tineri, e foarte rar ca o echipă de seniori să folosească chiar atât de mulți juniori, dar una peste alta rezultatele se văd și astăzi primele două goluri au fost marcate de doi junior, fiind un joc care a mulțumit în mare parte cred, pe toată lumea”.


Pecica (antrenori Dan Stupar și Bogdan Bozian): Gakos (46 Burtic) – Gombos (31 G. Stanciu), Arsene, Wild, F. Nortey – Avalumun (46 Bănățan), L. Bodri (62 Pașcalău) – Moraru, Matyus (31 M. Salka), Răchită – Borcea. 

Periam (antrenor Răzvan Leucă): Antonescu – Filip (46 Baeram), Roșus, Cristea, Rancov – Oancia, Jurj – Mager (58 Budur), Olteanu (58 Mânecan), Viașu  (85 Gălățan) – Prața (80 Toma). 


La unșpe metri de ultima șansă

CS Socodor – Gloria Lunca Teuz Cermei 1-1 (0-0)

Hitul „Mai avem un singur dor, să batem pe cineva la Socodor”, nu mai are prea multă audiență în „patria verzei”. În intermediara de marți, CS Socodor luase 4-0 la Periam, iar sâmbătă, când era musai să bată pe Gloria Lunca Teuz Cermei, a ieșit doar egal. Oaspeții au astfel patru puncte în față, când mai sunt două etape. Și uite așa, Socodorul poate merge după doar un campionat, înapoi în liga patru.   

socodor cermei

Prima repriză a fost aprigă, cu lupte la „baionetă” pentru fiecare minge, pentru fiecare petec de teren. Dar n-au fost goluri. Era normal ca actul secund să devină mai aprins, iar Socodorul a și reușit să marcheze în minutul 71. Turcuș a trimis din colțul careului – la o lovitură liberă – mingea pe partea opusă, iar Clej a marcat din cinci metri. „Bun băieți, hai să păstrăm avantajul!” și-ar fi spus gazdele, dar n-a ținut! C-a intrat Radu Popa, a scos penalty-ul de rigoare, iar Vasinc l-a transformat, ca-n scenariile din ultimele meciuri ale Cermeiului. Dar Socodorul a avut victoria în mână…sau în picior, la doar unșpe metri de poartă. La un atac în minutul 86, Lezeu a lobat peste portarul Robi Rusu, mingea mergea spre gol, dar Lazăr de la oaspeți a parat mingea cu mâna. Tot Lezeu a venit la punctul cu var, a șutat slăbuț, Robi Rusu a fost pe fază, a respins și apoi a prins mingea. Dezamăgire maximă la Socodor, grupare care putea mult mai mult, vă zic eu! Și normal, bucurie în tabăra Cermeiului, care a făcut tot ce a putut și s-a săltat peste linia retrogradării. „Pe final am avut acel penalty și pentru că data trecută Mercioiu a ratat, același Lezeu a fost desemnat să execute loviturile de pedeapsă. A avut personalitate, a bătut, dar a ratat, asta e, ce să mai facem? Suntem cam resemnați, mai sunt două etape și diferența este de patru puncte”, a spus la final Tibi Darazs, antrenor la CS Socodor.

robi rusu tanarul portar al cermeiului apara penaltyIar la rândul său, Radu Popa, antrenor-jucător la Gloria LT Cermei a fost de părere că „După aspectul partidei și după cum am controlat jocul, trebuia să câștigăm. Puteam și să pierdem, mă bucur pentru Robi că a apărat penalty-ul. Lazăr s-a sacrificat pentru echipă și cred că va sta doar o etapă. E un punct până la urmă, nici nu știu ce să zic, dacă este echitabil. Încă nu e totul rezolvat, mai avem două meciuri, e păcat pentru că puteam încheia socotelile cu o victorie la Socodor”. Eu aș vrea ca ambele grupări să rămână în „Liga celor o sută” și din vară. Hai cu cererea la FRF! 


Socodor (antrenor Tiberiu Darazs): Mucha – Turcuș, Gherheș, Țoca, C. Covaci – Florea (90 Chiș), Lezeu – Clej, Mercioiu (90 Todincă), D. Covaci – Ciornei (84 Daina). 

Cermei (antrenor Radu Popa): R. Rusu – Balasz, Lazăr, Siminic, Botaș – Tănase, Hațegan – Ghighilicea (65 R. Popa), Sas, Sevici – Vasinc. 


 

Categorie: Sport
Etichete: ACB Ineu – Şoimii Lipova, CS Socodor – Gloria Lunca Teuz Cermei, FC Bihor Oradea, LIGA 3 - seria 8, Phoenix Buziaş – CSC Peciu Nou, Politehnica Timișoara, Progresul Pecica – Avântul Periam
Distribuie:
Articolul anterior
Lords of the clicks: Artificii Poll-itice și Manevre Machiavelice de Arad
Articolul următor
Doctoratele și abilitarea doctorat în câteva linii 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie