Rezultatele etapei a 5-a:
Lotus Băile Felix – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii: 0-1
Mancaș 83
Gloria Lunca-Teuz Cermei – Viitorul Arad: 0-2
Sas 4, Bădăuță 22
Minerul Lupeni – Avântul Periam: 1-1
Abraham 26 – Prața 65
Progresul Pecica – Timişul Şag: 0-1
Făgărășanu 67
CSC Peciu Nou – Politehnica Timișoara: 2-2
Enciu 17, Bud 63 – D. Popa 85, Marincu 86
Etapa viitoare, a 6-a (5 octombrie, ora 15): Periam – Poli Timișoara, Viitorul – Peciu Nou, Ghiroda – Cermei, Şag – Băile Felix, Lupeni – Pecica.
Clasament:
Din două cu plus și două cu minus, s-au făcut trei… puncte
Lotus Băile Felix – CSC Ghiroda și Giarmata Vii 0-1 (0-0)
Echipele astea din Timiș și Arad, se bucură că merg una-ntr-una pe autostradă, dus-întors, să joace fotbal. Au și-o rută de la Criș încolo, la Oradea măh! Că-n zonă mai este un club ce-i infiltrat cu noi, Lotus Băile Felix. Ei, nu mergi până-n băi, că te oprelti la Sânmartin, unde a arena Comunală. În weekend, a fost rândul celor de la CSC Ghiroda și Giarmata Vii să meargă-ncolo, cu Sorin Bălu `ghid” în autocar. Timișenii tot pierduseră în ultimele două etape, iar bihorenii, invers, bătuseră două la rând.
Ce-a ieșit din întrunirea asta? În primul rând un joc echilibrat, cu dă-i și luptă, era să zic și bubuie, dar nu prea se mai apelează la acest procedeu în liga asta, așa cu o sută de componente, cum a vrut `ferefe”. Dar totuși mă doare capul să scriu astfel de cronici. De ce? Că-n prima repriză s-a dat doar câte un șut notabil, pe cap de participantă. Pentru oaspeți a dat…Datcu, din 25 metri, dar Barabaș, portar meseriaș, a respins cumva în lateral. Și pentru localnici a dat pe poartă Negru, tot din 25 metri, dar și Flonta știe meserie, respingând cumva, în transversală. Băh, da n-a luat gol!
Și după pauză s-a frecat iarba în mod egal. Asta până spre final. Dar până atunci, Bere de la Lotus (ar merge una!) a șutat din 12 metri pe lângă poarta ghiozanilor, Flonta le-a mai respins un șut gazdelor, expediat de Tamaș, pentru ca-n minutul 83, Ghiroda să dea gol. Iată cum: corner Precup, demarcare Mancaș în fața fundașului care-l păzea, sau dormea, mă rog, reluare cu dreptul pe colțul lung, 0-1! Bihorenii s-au nărăvat puțin după pățania asta și-n minutul 89 au „umplut-o de sânge”. Duma, singur cu portarul, a șutat dar Flonta a respins cu piciorul, Oltean a interceptat, a șutat din întoarcere pe lung, dar și pe lângă! Și gata, că Bălu pregătise deja CD-urile și energizantele-n autocar, în care au încăput cu drag și cele trei puncte. Ceau!
Lotus (antrenor Cosmin Bodea): Barabaş – Sala, Ghiţă, Oltean, Arsene – Negru, Gheban (46 Paublusztig), Ciurcui (80 Urbanowski), Chindlea (62 I. Bere) – Tămaş, Blăgea (46 Duma).
Ghiroda (antrenor Sorin Bălu): Flonta – Datcu (90+3 Tătaru), Stupu, Fridrich, Ilie – Stoi, D. Pop (90+3 Coroiu) – Trip (66 Precup), Velcotă (66 Jichici), Mancaș – Buțu (86 Miclău).
„Ce să faci, n-ai ce să faci!”
Gloria Lunca-Teuz Cermei – Viitorul Arad: 0-2
Cronicile arădenelor noastre le-am scris la sfârșit. Că sunt multe de zis. Sau poate nu! Pot să le povestesc pe scurt. Hai să vedem ce-mi iese. Gloria Lunca Teuz Cermei iar a înfrânt. Și nu fac mișto. Că eu chiar țin la echipa asta, la Radu Popa, la Roli Nagy, la Petrică Bulza, la Adi și Robi Rusu! E greu să spus ceva după cinci meciuri și cinci eșecuri. Că știi că „ce vezi, nu-i adevărat!”. Viitorul Arad nu s-a impresionat de soarta „sămădăilor”. Că și-ai lui Gio Catanzariti trebuie să trăiască, cât mai bine în noua ligă în care au pășit. Băi, te antrenezi, zici hai că spargem ghiața cu ăștia, dar începi de la 0-1. Thiam s-a dus pe contraatac, i-a pasat lui Sas, pătrundere în careu și gol, pe colțul lung. Și ceva s-a năriut. Iar! Mai ales că-n minutul 22, s-a făcut 0-2. Tot de la un contraatac a lui Thiam, centare la Bădăuță, vole din 20 metri și Robi Rusu a scos mingea din poartă.
După pauză, ce să mai joci cu moralul franjuri? Cermeiul a încercat, Vasiu a dat cu capul în minge, dar obiectul a poposit în brațe la Gârlea, cu capul reluând mai târziu și „sămădăul” Ayobami, peste poartă. Din tabăra celor de la Viitorul, Thiam a mai avut ceva cu defensiva adversă, dar a tras din 12 metri în plasa laterală. L afinal, Radu Popa – antrenor la Cermei – a anunțat: „Unii jucători tratează fotbalul la mișto și cum nu poate pleca echipa, voi pleca eu”. Of, trece Cermeiul peste asta? La Viitorul Arad, antrenorul Flavius Pavel a fost modest și a pus succesul pe seama acestui detaliu: ,,Toată stima pentru Gio, a achitat o primă săptămâna asta”. Păi dacă-i după primă, mă legitimez și eu la Viitorul, mă duc în față lângă Bubu și dau și eu un gol. Și accept prime și-n pizza….Glumesc!
Cermei (antrenor Radu Popa): R. Rusu – Sevici (46 Stamorean), Pașca, Vasiu, Siminic – Iosu, Piț (77 Steleac) – Mercioiu (40 Filimon), Dinu, Gavra (46 Mitre) – Pașcalău (46 Ayobami).
Viitorul (antrenor Flavius Pavel): Gîrlea – T. Bodri, Gomboș, Munteanu, Stoia (81 Stoianovici) – Gavrilă (76 Vezan), Lazăr (91 Hațegan) – Blickling, Sas, Thiam (91 Catanzariti) – Bădăuță (81 Ungureanu).
Hai la lupta cea mare…
Minerul Lupeni – Avântul Periam 1-1 (1-0)
Minerul Lupeni i-a pus gând rău și celor de la Avântul Periam, mai ales că timișenii erau pe pantă descendentă după ultimele două etape. Numa că dacă invitaților în Liga 3 le-a mers jucăria cu Ghiroda și Șag – pe care le-au bătut la rând – cu trupa lui Răzvan Leucă n-a mai fost rost de lăfăială. Gazdeleu au ceva valoare pentru acest eșalon, mai ales prin africanii din atac. Și la un aut de pe dreapta, din preajma careului mare, Baidoo a prelungit cu capul pe spate, iar Abraham a fost pe traiectorie, s-a desprins din marcaj și a pus șpițul, trimțând mingea în poartă, pe colțul lung. Avântul s-a ținut bine până la pauză și a reușit să meargă la odihnă, doar cu golul ăsta luat.
După care, Periamul s-a pus pe arat terenul, în timp ce gazdele au mai avut o oportunitate de gol, ratată de Abraham. Dar în minutul 65, Periamul a egalat. La o minge degajată din careu de oaspeți, Prața a fost pus pe fugă spre careul advers, puțin lateral dreapta, a intrat în „16”, a fentat un fundaș și a plasat mingea cu stângul pe colțul lung, „spunându-i” portarului Raț „las-o acolo!”, că-i 1-1.
Pe final, Minerul a dus câteva atacuri, dar defensiva Periamului a fost de netrecut. Jucătorii timișeni chiar au jucat la sacrificiu, au fugit de parcă n-au avut splină, iar Lupeniul a fost nevoit să accepte remiza.
Lupeni (antrenor Aurel Moldovan): Raţ – Toma, Creciunesc, Dulap (Vlad), Doboş – Prem (70 Cercel), Marinca – Petea, Eshun, Baidoo – Abraham.
Periam (antrenor Răzvan Leucă): Antonescu – Baeram (84 Filip), Rosuş, Mureşan, Ştefanciuc – Mager, Oancia – Gaşpar, Jurj (55 Olteanu), Cristea – Praţa (84 Smalbergher).
Se-ntâmplă și la casele mai mari!
Progresul Pecica – Timişul Şag: 0-1
Ce-ați făcut Stupi, Bozi, Pataș (ăsta-i un vechi prieten al meu, amator de zamă de părădaică, care comentează meciul pe net), chiar acum a luat Progresul Pecica bătaie acasă, când viața era așa dulce pe primul loc? Și în pragul zilei de naștere a lu dom’ ministru Igaș? Nu-i bai, glumesc! Că v-a bătut Timișul Șag, antrenată de Cipi Urican (trăiți dom’ profesor, mi-e dor să te văd!). Pecica a jucat însă bine, a zis-o și domn’ profesor, care pregătește antrenori cu supercalificare la școala lui și a predat și pentru „Pro” la FRF. Numai că n-a intrat în poartă și „scârbili alea” le-au dat gol cînd mai era un sfert din meci. A fost un corner, la care Făgărășanu a trimis mingea cu capul, din unșpe metri, în stânga lui Zamfir.
Pecica a mai avut ocazii, dar Șagul a avut portar, îi spun și numele: Iovicin. Că meerită copilul! „Am făcut cel mai slab joc de până acum”, ne-a asigurat după meci Bogdan Bozian, care și (mai) joacă și (mai des) antrenează. Iar domn’ profesor Urican a fost „gentile” și a spus că „Gazdele au avut ghinion astăzi, pentru că numărul ocaziilor lor a fost mult mai mare”. Oricum, Progresul Pecica își ia punctele astea cât mai curând. Vă zic io!
Pecica (antrenori Dan Stupar și Bogdan Bozian): Zamfir – Haloș, Iurasciuc, Wild, Aldan – Suslak, M. Salka – Borcea, (68 Olăroiu), Călin (68 Bozian), Șimăndan (58 Mocanu) – Kyrychenko.
Șag (antrenor Ciprian Urican): Iovicin – Candreanu, Podină, Taub, Zaharia – Făgărășanu – Munteanu, Lungu, Ivanovici, R. Popa – Românu (85 Micșa).
Pe aripile vântului
CSC Peciu Nou – Politehnica Timișoara 2-2: (1-0)
Nu știu cât de des mergea Poli Timișoara pe vremuri – de anii 80-90 zic – să joace la Peciu Nou. Acu se duc săracii, că atât s-a putut la Timișoara cu emblema fotbalului din Banat. Ce să-i faci? Vine și timpul lor… sper! Până atunci, vă zic câte ceva din întâlnirea de sâmbătă. Poli, au tineri bunicei. Respect antrenorilor care mai cresc prunci în Timișoara. Și io v-am mai zis că sunt unii ce vor ajunge mai sus, dacă….La ăi de la CSC Peciu Nou, joacă galactici, c-așa-i la cluburi de pe raza Megalopolisului, care au primar microbist, sau partidul consideră că trebe fotbal. Mă rog, au dreptul și `experimentații” să joace undeva.
Enciu a deschis scorul pe „Comunal”, la un corner în care vântu o dus lopta tocmai pe capul lui Marco, de unde o intrat în plasă pe colțul lung. Și la pauză, Peciu Nou conducea cu 1-0. Numai că în actul secund, Poli a avut vântu-n spate, fapt de care era să profite Amariei, dar Enciu l-a jenat, a fost eliminat, c-a primit al doilea galben, iar David Popa a executat penalty-ul. Dar Traia, copilul de 17 ani din poarta gazdelor, a apărat lovitura. Dar nu-i bai, că mai erau 40 de minute din meci. Plus prelungiri! Și așa, cu unul mai puțin Peciu Nou s-a desprins la 2-0. Grație golului marcat de Bud, din lovitură liberă, chiar dacă a avut vântul în față.
Numai că-n ultimele zece minute, a-nviat Poli. Dar înainte, fanii lui Peciu, dacă au, l-au urmărit pe Bud cum merge la duș, eliminat și el pentru o intrare imprudentă la Istatie, soldată de al doilea galben. Și cum raportul a devenit 9 la 11, hai cu egalarea… Pe care au rezolvat-o în trei minute David Popa și Marincu, ieșind astfel un 2-2, care putea fi 2-3 dacă Marincu n-ar fi șutat în bară! O scos Poli un egal la Peciu Nou? Brrr, mie-mi sună nașpa, că am fost la finalul anilor 80 student acolo și mai știu refrenul „În Banat și-n toată țara, una-i Poli Timișoara!”
Peciu Nou (antrenor Vlad Bura): Traia – Mada, Nicolescu, Mera, Ureche – Ignea (85 Hecsko), Ferţu – Bud, Făndel, Mura (60 Ciubotaru) – Enciu.
Poli (antrenor Cristi Gălan): Mosoarcă (72 Enăşescu) – Miclăuş (78 Boariu), Amariei (72 Roşu), Vlaicu, Nagy – Pureca (63 Avramescu), Rotariu – Prună, D. Popa D. Ciurel (63 Marincu) – Istratie.