Rezultatele etapei a 14-a
Avântul Periam – Minerul Lupeni 1-1
Dulap 77/autogol – Bedea 58
Timişul Şag – Progresul Pecica 1-2
Fărărășanu 79 – Kyrychenko 4, Borcea 76
Ghiroda şi Giarmata Vii – Lotus Băile Felix 2-0
Mancaș 52/penalty, Trip 58
Viitorul Arad – Gloria Lunca Teuz Cermei 1-1
Gomboș 30 – Pășcălău 44
Politehnica Timișoara – CSC Peciu Nou 3-0
Boariu 23, Istratie 40, D. Popa 59/penalty
Etapa viitoare, a 15-a, ultima din 2024 (6-7 decembrie, ora 14): Peciu Nou – Viitorul, Cermei – Ghiroda, Lotus – Șag, Poli – Periam, Pecica – Lupeni.
Clasament:
Au scos un punct din Dulap
Avântul Periam – Minerul Lupeni 1-1 (0-0)
De multe ori când iei un zece, asta te motivează. Avântul Periam a luat un zece… la zero în urmă cu o etapă și asta i-a ambiționat pe timișeni să arate că totuși știu ceva la materia fotbal. Băieților antrenați de Răzvan Leucă nu le era ușor să facă asta, că i-au avut ca oaspeți pe (ne)promovații de la Minerul Lupeni. Trupă cu pretenții tată, că au galerie deplasabilă, primărie disponibilă, conducător cu intrare la FRF, plus și ceva jucători (ganezi) buni de acest nivel. Periamul s-a ținut bine în prima repriză, care a fost „albă” la pauză. C-or fi fost alea zece încasate la Peciu cu impact în pasivul din golaveraj, da-n general, trupa de pe Mureș s-a deschis greu pe orice teren din serie. Lupeniul a spart însă barajul celor de la Avântul după pauză, Bedea deschizând scorul în minutul 58. Da cu tot cu asta, minerii n-au avut viață ușoară în continuare și s-au văzut egalați în minutul 77, când ortacul lor Dulap și-a dat autogol. Timp n-a mai fost prea mult să se modifice tabela, iar Periamul a scos un punct, bun pentru moral. Că-n clasament, sunt hă-hăăă, cei mai de jos, cu doar șapte puncte. Da important e că mai participi… Sau nu era așa zicala?
Periam(antrenor Răzvan Leucă): Iulius – Oancia, Mureșan, Baeram, Cristea – Dobricean, Jurj – Filip, Baranyi, Prața – Raul.
Lupeni (antrenor Aurel Moldoveanu): Raț – Toma (81 Harsan), Creciunesc, Vlad, Doboș – Prem (66 Petea), Bedea (66 Bănceanu_ – Ciucurescu, Marinca (46 Abraham), Eshun (81 Mândreci) – Baidoo.
Conturi reglate imediat după pauză
CSC Ghiroda și Giarmata Vii – Lotus Băile Felix 2-0 (0-0)
Băh, ghibiții mei, din jocul ăsta n-am multe de zis. Că a fost un meci tipic de campionat, în care gazdele și-au luat partea leului… așa se scria pe timpuri în „Sportul”. Da așa a fost și-n acest meci. Sorin Bălu, antrenor uns cu multe alifii (tot din limbajul vremii) și-a condus echipa spre o victorie dorită, muncită, meritată. Deși la pauză CSC Ghiroda și Giarmata Vii era la egalitate, 0-0 cu Lotus Băile Felix, lucuruile s-au rezolvat repede pentru timișeni în primele minute din repriza a doua. Mancaș a deschis scorul din penalty în minutul 52, pentru ca șase minue mai târziu Trip să marcheze pentru 2-0, și de aici, ura și-n autocar. Că la Ghiroda nu cred că este gară. Da nu contează asta. Da contează că Ghiroda e pe doi, cu 26 puncte, cât au și ai noști de la Pecica. Vedem care ce scoate în ultima etapă ce se joacă peste o săptămână. Da?
Ghiroda (antrenor Sorin Bălu): Ciocan – Butnărașu, Buțu, Stupu, Ad. Ilie – Stoi, Precup – Mancaș, Velcotă, Trip – Miclău.
Felix (antrenor Cosmin Bodea): Cosma – Chencean, Oltean, Popa, Sala – Ghiţă, Ciurcui – Negru, Blăgea, Arsene – Gheban.
Putea să iasă altceva pe „Banatul”?
Viitorul Arad – Gloria Lunca Teuz Cermei 1-1 (1-1)
Arena „Banatul” din Sînnicolau Mic a fost gazdă astă vară pentru ambele grupări ce s-au întâlnit acolo sâmbătă. Viitorul Arad a fost gazdă, dar o semi-gazdă putea fi numită lejer și Gloria Lunca Teuz Cermei. Iar oaspeții au avut ca prim gând, refacerea tonusului consolidat între etapele 7-12, când „sămădăii” au strâns 15 puncte. Și arădenii lui Gio au fost motivați să scoată maxim (nu-mi place termenul ăsta, dar…), pentru că, de când cu Cristi Sculici pe bancă, merge jucăria.
Și-acum, hai să ne oprim puțin la meci. Viitorul nu s-a agitat din start și a pornit motoarele în ofensivă după minutul 10, prima ocazie fiind a lui Bădăuță, care a trimis cu capul din nouă metri, pe lângă. Și Cermeiul a replicat cu un „cap”, a lui Tomuț, din 11 metri, peste. După care a trebuit să privim iar spre poarta oaspeților, unde Gârlea a prins de lângă bară, mingea șutată de Pășcălău. Da și Cermeiul are portar, v-am tot zis eu, pe nume Robi Rusu. Ei, pruncul ăsta a scos de sub transversală mingea plasată acolo de Gavrilă din 12 metri. Da reduta Cermeiului a fost răpusă în minutul 30. Totul a pornit dintr-o lovitură liberă bătută de Sas de la 30 metri, mingea a ajuns la Gavrilă, care a intrat prin dreapta până spre linia unde sa gată tarlaua, și-a fentat adversarul, a centrat pe bara a doua, unde a apărut Gomboș și a marcat cu capul, 1-0.
În finalul reprizei, Rusu a scos și șutul lui Munteanu (de vârsta lui Adi, tatăl său) din careul mic, pentru ca în minutul 44, să se facă 1-1. Siminic a centrat cum știe el și știți și voi, Pășcălău a preluat la șapte metri, s-a ferit fain de Gomboș și a trimis mingea-n poartă în stânga lui Gârlea. Bravo, Patrick!
După pauză n-au mai fost goluri, deși și una și alta ar fi vrut. Au fost ceva ocazii și le enumăr pe câteva. Pentru Cermei a tras Dinu și Gârlea reținut și tot Dinu a mai tras direct din corner un șut în bară. Stați că n-am terminat cu Dinu. Că băiatul a mai tras odată din 22 metri, dar Gârlea n-a avut probleme. Da a mai căutat poarta și Filimon, de la centrul terenului, dar nu i-a mers cu Gârlea. Care a scăpat cu ,,poarta curată” și când Pantea a deviat un pic pe lângă, mingea șutată de Sevici. Viitorul a avut mai puține, adică trei. Miculaiciuc șut pe lung, dar lângă, Gavrilă, peste din 25 metri, din lovitură liberă, din care a tras pe final și Vezan, de pe „16”, dar Rusu a respins.
Așa că egalul e ok pentru ambele (foste) colege de antrenament în ,,celebrul” cartier arădean. Și bine că putem spune că Viitorul și Cermei n-au pierdut etapa asta.
Viitorul (antrenor Cristian Sculici): Gârlea – Stoianovici (87 Ungureanu), Gomboș, Munteanu, Pantea – Lazăr (71 Sabău) – Blickling, Hațegan (57 Vezan), Gavrilă, Sas (57 Miculaiciuc) – Bădăuță.
Cermei (antrenor Norbert Polgar): R. Rusu – Sevici (90+3 Stamorean), Pașca, Tomuț, Siminic – Piț, Iosu – Mercioiu (59 Gavra), Dinu(89 Steleac), Filimon – Pașcalău.
„Să jucăm, să jucăm, să jucăm!”
Politehnica Timișoara – CSC Peciu Nou 3-0 (2-0)
Timișorenii care joacă la Politehnica Timișoara, i-au bătut cu 3-0 pe timișorenii care joacă la CSC Peciu Nou. Ăștia din comună, cu „CSC” în nume, au fost – mulți – pe vremuri, scule în Banat. Mai sunt și acum, că-s pe primul loc, dar mama lui de fotbal, sau ce se joacă în „Liga celor o sută”, cum să treci de la 10-0 la 0-3? C-atunci liga asta chiar e de cacao. Și uite așa, poliștii au stâpânit meciul Moșoarcă – portar de treabă – a scos una grea în minutul 7, pentru ca și gazdele să producă o ocazie ce a crescut adrenalina galeriei, David Popa șutând în bară din 20 de metri. Și la trei minute a venit și golul de 1-0 pentru Poli, marcator fiind Boariu – junior crescut de mic la ,,alb-violeți” – cu un șut de la 25 metri stânga, pe colțul lung. Peciu a ripostat, Mera n-a marcat, c-a șutat peste în minutul 35. Și dacă nu dai, primești. Așa a făcut Poli, în minutul 40, dintr-o acțiune inventată tot de David Popa, care a trimis un lob fain în careu spre Istratie, care a fost blocat de portar, dar mingea s-a scurs și așa în poartă, 2-0! CSC a încercat să dreagă diferența până să se sufle de pauză, dar n-a fost să fie, pentru că Pamfile a dat-o-n bară din afara careului.
Imediat după pauză, Peciu a fost iar aproape de gol, dar Enciu a fost blocat de Radu Ciurel , iar la un atac următor, Moșoarcă să scoată în fața lui Nicolescu. Noutăți au venit iar la poarta comunalilor. Portarul Lăpădat l-a oprit prin faul în faața porții pe Istratie, iar David Popa a făcut 3-0 cu o scăriță din penalty. Și nici nu trecuse o oră de joc! Și Peciu iar o venit în atac, da n-a fost ziua lor! Le dăduseră cred pe toate cu ,,sărakii” din altă comună, Periam. Și zic asta că Enciu a tras un pic pe lângă, iar Ferțu l-a imitat, dar cu șut peste. Plus că Ignea nu l-a putut învinge pe Moșoarcă din lovitură liberă. Cei din Peciu Nou au strigat și „penalty!” la o fază în care poliștii i-au verificat calitatea tricolului lui Enciu în careu, și uite așa-așa-și-așa asta bătut Poli etapa asta! Mai pun ceva din discursul lui profe Cristi Gălan, antrenor la Poli: „Ne-au ieşit foarte multe acţiuni de gol, am marcat trei goluri, am avut acţiuni de finalizare foarte bune, am făcut un joc foarte bun! De la etapă la etapă am adăugat ceva în jocul echipei, care s-a regăsit din antrenament. Inclusiv de când a început campionat – am încercat să jucăm, să jucăm, să jucăm”. Deci de trei ori jucăm = de trei ori gol. Așa că grupări de serie, luați aminte: Jucați, jucați, jucați! Ați înțeles? Ceau!
Poli (antrenor Cristian Gălan): Mosoarcă – Nagy (90+2 Amariei), Roşu, Vlaicu, R. Ciurel – Pureca, Rotariu – Marincu (87 Mihăescu), D. Popa, Boariu (90+2 Grancea) – Istratie (87 Avramescu).
Peciu Nou (antrenor Vlad Bura): Lăpădat – Bud (64 Macovei), Mera, Nicolescu, Ureche – Ciubotariu (46 Ignea), Bobocea (64 Giuricici), Mura (64 Ferțu), Pamfile – Făndel, Enciu(80 Sporin).
A noastră a fost mai meritată…
Timișul Șag – Progresul Pecica 1-2 (0-1)
Deși nu-i ultimul înșiruit aici, am lăsat la final comentariul acestui meci. Eu știu că încă de când Timișul Șag a plecat în tur de pe terenul celor de la Progresul Pecica cu toate punctele, lui Stupi și Bozi le-au stat mintea cum să-și ia revanșa. Și la reîntâlnirea din acest weekend, problema a fost rezolvată. Și asta destul de ușor, deși n-are rost să vă mai zic unde au jucat la „veața” lor Alex Munteanu, Podină, Făgărășanu, Mediop, Drăghici, sau Petre Ivanovici. Și ce tobă de fotbal e domn profesor Ciprian Urican, care și-a făcut timp pe lângă școala de antrenori pe care o conduce la Timișoara, să stea și pe banca arenei comunale – alta! – în meciurile ligii astea care este…
Și-acum, ceva de meci. Și încep cu știrea din minutul 4, când Pecica a intrat în avantaj. Cum? Hai că știți! Prin reușita lui Vadim al nost’, după tată, Kyrychenko. Al nost’ ca utiști zic. Atacantul arădenilor a marcat cu un șut din opt metri, din pasa lui Mario Salka. Apoi gazdele s-au agitat mai mult, au încercat ceva prin Drăghici și Ivanovici, da nici Pecica nu s-a lăsat mai prejos. Că timișenii au mai fost sâcâiți de Arsene, Șimăndan și „Kyry”, da-n primul rând cei doi portari, Mereu și Zamfir, au fost „în mănușă”.
Fain pentru noi, locuitori ai județului Arad care susținem echipele noastre, e că scorul a devenit 0-2 în minutul 78. La o lovitură liberă executată de Arsene, lopta n-a ajuns pe șut la Kyrychenko, dar a poposit în fața lui Borcea, care a plesnit-o din șase metri și „las-o acolo!”. Da-n minutul 81, Timișul a reușit să dea gol, 1-2, prin Făgărășanu, la un corner bătut de Viașu. Normal că de aici, gazdele au zis „hai pe ei!”, au avut trei cornere unu după altu, da n-a fost loc de gol. Care era să-l dea Arsene, din lovitură liberă – normal!- da Mereu a prins-o dintr-a doua.
Obișnuit să vadă meciurile de prin „pomi”, asta din cauza celor patru etape în care a fost suspendat pentru „roșul” cu Poli, Dan Stupar, antrenor la Progresul Pecica a zis că „Am dat gol repede, după care am stat bine în teren…Vrem neapărat să fim acolo, avem forța să rămânem acolo, iar azi ne-am luat punctele înapoi cu cei de la Șag. Eu zic că victoria noastră a fost mult mai meritată decât a lor pe terenul nostru”.
Șag (antrenor Ciprian Urican): Mereu – Munteanu, Moțiu, Podină, Zaharia – Făgărășanu, Briciu(46 Viașu) – R. Popa, Zaluschi(63 Mediop), Ivanovici – Drăghici(63 Românu).
Pecica (antrenori Dan Stupar și Bogdan Bozian): Zamfir – Haloș, Iurasciuc, Aldan, Suslak(87 D. Salka) – M. Salka, Arsene – Borcea, Călin, Șimăndan – Kyrychenko.