LIGA 4 ARAD | Cronici, pamflete și reportaje din fotbalul mic

imagine fond santana paulis scaled
Distribuie:
Rezultatele etapei a 15-a:

Glogovăţ 2013 – CS Beliu:  2-1

Țîru 43, Vereș 90+2 – Purtan 90+5

Eliminat: Ciobanu (CS Glogovăț) 67


ACB Ineu II – Victoria Zăbrani: 1-5

Banam 43 – Fl. Dancă 39, Paulescu 59, Cleuța 62, A. Vizitiu 81, Țuța 86


Podgoria Pâncota – Athletico Vinga:  4-0

Gligor 58, I. Bălăban 65, Sg. Dragalina 66, Dan Mâneran 74


Național Sebiș – Voinţa Macea:  1-4

Florea 60 – Trif 68, 69, Ardelean 89/penalty, R. Varga 90+1


Victoria Nădlac – Viitorul Arad:  0-4

Sg. Popa19, 22, I. Pașcu 28, N. Bulzan 76


Victoria Felnac – Şoimii Şimand:  2-1

Tomuț 44, Rădulescu 83 – Mandache 47


Unirea Sântana – Păulişana Păuliş:  2-0

Filimon 38, 87


Etapa viitoare, restanță etapa a 5-a, ultim Viitorul – Zăbrani, Pâncota – Nădlac, Beliu – Șimand, Vinga – Ineu, Macea – Felnac, Curtici – Sântana, Sebiș – Glogovăț. Păuliș a jucată în 2023 (29 noiembrie -2 decembrie 2023): Viitorul – Zăbrani, Pâncota – Nădlac, Beliu – Șimand, Vinga – Ineu, Macea – Felnac, Curtici – Sântana, Sebiș – Glogovăț. Păuliș stă.


Greu fără suspendați

CS Glogovăț a abordat meciul cu CS Beliu, cu sete, foame și mult dor de puncte. Că de trei etape nu mai bătuse pe nimeni. Dar trupa lui Călin Dehelean nu avea – pe hârtie – un joc lejer, știind cât de imprevizibili sunt belenii antrenați de Costel Filipaș. Numai că oaspeții nu i-au avut disponibili pe cei cinci suspendați – mama ei de disciplină – plus că portarul Soltezs a intrat (de la lucru) în concediu și-a plecat băiatul la odihnă. Nici cei din „Vladi” n-au fost chiar toți, Petcuț, Ianc și Doboș fiind absenții etapei. Prima repriză a fost de „dăi și luptă”, cu oaspeții cantonați să nu primească gol. Dar au primit la finalul primei părți, când Țîru i-a pus mingea în vinclu lui Lazea – portar repus în circuit – din lovitură liberă de la 22 metri. Filipaș i-a mai trezit pe beleni la pauză și oaspeții au contat mai mult în actul secund.

glogovat beliu

Care au avut șansa să egaleze în minutul 67, dintr-un penalty, dat pentru că Ciobanu a scos cu mâna mingea ce se ducea liniștită în poartă, la șutul lui Onoc. Și pentru că a folosit procedeu de portar, Ciobanu a fost trimis la duș din cauză de ,,roșu”. Dar Beliu nu e Beliu dacă nu comite câte una…Paul Cotoc și-a pus mingea pe var, s-a concentrat și a dat pe lângă poartă. Se poate, Paul? Baiul e că iar s-a accidentat grav un jucător, tot la un contact involuntar. Beleanul Bărdan a căzut fără să vrea la Mariș pe gleznă și acesta a plecat la spital suspect de ruptură de ligament. Normal că jucătorii au fost marcați de incident, mai tari moral fiind gazdele care au mai dat un gol prin Vereș, la capătul unui contraatac dus în bandă de Domide. În prelungiri a marcat și Beliu, prin Purtan, din lovitură liberă tot din 22 de metri, dar așa cum zicea la final Costel Filipaș, „am făcut poate cel mai slab meci din acest campionat”. Las că vă reveniți când reintră pedepsiții. Să văd ce puteți cu Șimandul, în ultimul meci din an. Lui Călin Dehelean, tehnicianul de la CS Glogovăț, i-a mai venit glasul și a spus (mai) degajat, că „victoria este meritată, am avut un joc mai bun și ocazii mai multe. A venit și accidentarea lui Mariș, lui vrem să-i dedicăm această victorie, îi ținem pumnii să nu fie ceva grav, însă e clar că acest an e încheiat pentru el”. 


Glogovăț (antrenor Călin Dehelean): Miclean – Neag, Diarra, Mariș (73 Cosma), Ciobanu – Păulin (62 Ruja), Coșa, Vasilca, Vereș – Țîru, Nibu (90 Domide).

Beliu (antrenor Costel Filipaș): Lazea – Rusu (79 Moisă), Jurcă, Bogdan, Hulbăr – Onoc, Purtan – Ruja (46 Morar), P. Cotoc, Cohan (46 Zamă) – Bărdan.


Și totuși a fost un pic de surpriză

La pauză unul din observatorii partidei îmi spunea la telefon că poate iese de o supriză. ACB Ineu II, cu copii în totalitate pe teren – pentru că cei (ceva) mai mari aveau după masă meci în liga trei – erau la egalitate 1-1 după 45 de minute jucate acasă că Victoria Zăbrani. Cum nici Zăbraniul n-a făcut mare brânză în acest sezon, ziceam că nici nu-i mare surpriza. Dar din ce s-a întâmplat în repriza a doua, supriză a fost că Zăbraniul lui Leo Pința a mai dat patru goluri ,,grădiniței” unde chiar Leo a activat până de curând. La ,,ACB” nu-i capăt de țară că iei cinci, când ai luat și „paișpe”. Mișcare, minge și acțiuni să fie, să creștem și noi mari și să dăm cât încape celor mai mici. În rest, nu-i chiar fain să fii cu Ineu II pe ultimul loc, că nu-i whist! Dar Zăbraniul e la mijoc, pe 8, deci respiră!  

ineu ii zabrani scaled


Ineu II (antrenor Teo Mihuț): Coman (Vidican) – Temian, Mihuț (Meseșan), Oprean, Sabău – Hanis, Ioniac, Hada, Helciug (Dudaș) – Pop, Banam.

Zăbrani (antrenor Leo Pința): Nedelea – Curac (Madaș), Vizitiu, Coraș (Suătean), Benescu – Costea (Paulescu), Hodan (Mateiu) – Cleuță, Țuța, Godoci – Fl. Dancă (Zahareanu). 


Dacă nici pe ăștia…

Podgoria Pâncota a bătut Athletico Vinga și nici nu se concepea – prin târgul din centrul orașului – ca gruparea antrenată de Remi Lung, să nu o facă. Pentru că cei ce urmăresc fotbalul din acest eșalon știu că în podgorie sunt jucători buni și echipa poate mai mult. Viganii s-au ținut așa, „athletic”, de adversar, pe care nu l-au lăsat să dea gol în prima repriză. Dar știți, cu băieți amatori, veniți de la lucru, se mai gată și „duracellu”.Pentru că gazdele s-au detașat la 4-0 în 16 minute (58-74), după care s-a terminat probabil și bateria lor. Sau au menajat-o pentru ultima etapă. Când – în restanță – Vinga are de luat musai cele trei puncte cu Ineu II, că dacă nici pe ăștia…Și Pâncota are tot acasă cu Nădlac, iar Ghiga Bulzan și gașca gândesc tot așa: „dacă nici pe ăștia!”  


Pâncota (antrenor Remus Lung): Tudosă – D. Gligor, V. Cotoc, Iacob (Neamț), Pușcaș – Bulzan (Dan Mâneran), Cl. Bălăban – Hera (Sg. Dragalina), Șulea (T. Ștefan), I. Bălăban (Mihoi) – Steleac. 

Vinga (antrenor Vasile Topac): P. Gherghel – Drăgulescu (Zlătar), Gurban, I. Crișan (Achim), Cohuț – Maxim, Topac – I. Gherghel, Otiș, Mateucă – Roșus (Negru). 


Victoria oaspeților a fost mai valoroasă!

Meciul dintre Național Sebiș și Voința Macea a fost destul de calm până la pauză, deși oportunități de a marca au fost de ambele părți. De la gazde, David Florea a dat bară din lovitură liberă, iar la poarta cealaltă Lakatos și Cati n-au reușit să-i „spargă” poarta lui Drăgoi. Numai că prin tribună, a fost văzut unul cu laptop ce dădea ceva „laiv”, într-un limbaj codat. Unii au văzut pe net, ceva cotă de 12 la o victorie a oaspeților. Și așa a și fost. Deși Sebișul marcase prima prin Florea, cu capul, din opt metri… Dar Macea s-a montat să bată odată, că și ei tânjeau după un succes de hăăă-hăăă! Așa că Trif a marcat lejeeer, pe fondul unei deconcentrări a portarului advers, pe care Trif l-a mai învins și-un minut mai târziu, cu capul, din centrarea lui Veliciu. La 1-2, e 2, deci iese pasiența. Și să mai fie diversitate, Karmanoczky și Deliman, fundași centrali la gazde, au luat roșu, iar gazdele l-au mai și faultat în careu pe Veliciu să fie penalty, dacă oaspeții nici fără fundași centrali în față nu puteau marca. A făcut-o Ardelean de la punctul cu var, R. Varga marcând pentru 1-4, tot lejeeer, cu latul. Băi mă leși? Hai să punem puțin din ce au declarat oameni din ambele tabere. Radu Borlea, președinte la Sebiș, a spus printre altele că „sunt mulți juniori în lot, se antrenează de două ori pe săptămână, iar cei care lucrează vin și ei când pot. Cred că e ceva mental, poate nu duc un meci întreg, este o lipsă de concentrare”. Săracii băieți, reparați-le măcar moralul cu o primă de „Miculaș”, ceva! De la victorioșii din Macea, antrenorul Ruben Pîncotan, dar de fapt sebișan de loc, a spus și mai fain că „Toată lumea și-a adus aportul la această victorie extrem de importantă și meritată”. Felicitări la toată lumea! Trăiască nașii, sărbători fericite și celui cu laptop! PS: Da, am făcut și o cronică pamflet, că e bun câteodată și în fotbal. Nu?  


Sebiș (antrenor Flavius Raț): Drăgoi – Tamaș (80 Brad), Karmanoczy, Deliman, Feieș – Buia, Surda (46 Purice) – Farău (61 R. Florea), D. Florea, Lingurar (61 Bucur) – D. Muntean (46 Indreica). 

Macea (antrenor Ruben Pâncotan): Toader – Trif, Edu, Ardelean, Botaș (53 Gyebnar) – Cati, Șiclovan, R. Fritea (53 Varga) – Gavrilaș (46 Veliciu), R. Lakatos (90 Junc), Brandabur (53 Berciu). 


Important e să te prezinți

Victoria Nădlac a ajuns de data asta la meci. Dar problema e că a ajuns și Viitorul Arad, trupă care stă la pândă să ierneze pe primul loc. Și băieții ce lucrează cu doi Flavius – Pavel și Moisă – și sunt plătiți de Gio, n-au stat mult la discuții și au facut 0-3, când nici nu trecuse juma de oră. Marcatori: Sergiu Popa de două ori și Ionuț Pașcu. Apoi s-a jucat mai la trecerea timpului, gazdele au încercat ceva și ele, că nădlăcanii joacă un pic și ei, dar nu se puteau pune cu „galacticii” arădeni. A fost 0-4 în final, pentru că a mai dat unul și Bulzan, dacă tot a intrat în locul lui Pașcu, cel cu „zero-trei”-ul. Și mai e o problemă, că Viitorul trebuie să se prezinte și-n ultima etapă, de fapt restanță, să fugă puțin și să mai dea câteva și Zăbraniului. Și cum Păulișul stă, hop în față și Revelion pe primul loc. La Gio, că-i fain acolo!    


Nădlac (antrenor Cornel Nădăban): Stejar – Barna (Nemeș), A. Kocsis, Taloș (Beracko), Seciu – Sinkovicz (Sabo), Chepețan – Coriteac, Mazuch (Severin), Barta (Marko) – Perța. 

Viitorul (antrenor Flavius Pavel): Brutyo – Stoianovici, Bier, Munteanu, Topai (Rotar) – Sg. Popa (C. Gîlcă), R. Kocsis – Fl. Gîlcă (Iancu), I. Pașcu (N. Bulzan), Narsesovici (P. Pavel) – Catanzariti.


A șaptea victorie a Victoriei

Și Victoria Felnac cu Șoimii Șimand a fost meci tare în etapa de sâmbătă. Și la „VI-FE” s-a adeverit în final zicala-n italiană „Non c’è sei senza sette”, că a fost a șaptea victorie consecutivă a Victoriei. Meciul n-a fost unul ,,uau”, prima repriză fiind săracă în faze de poartă. Dar gazdele au intrat cu 1-0 la pauză, pentru că în minutul 44, Tomuț a dat gol cu capul la centrarea lui Rădulescu. N-a prea contat asta, pentru că repriza a doua a început practic de la 1-1, Șimandul egalând printr-o fază tot cu centrare (Sechel) și cap (Mandache). Și cum victoriile le erau deja așa dragi, băieții lui Lucică Ciba au muncit pe brânci să câștige, în fața unei trupe solide, care știe jocul. Felnacul a câștigat până la urmă cu 2-1, grație golului marcat de Rădulescu spre final (min.83), cu un șut expediat din marginea careului mare, printre picioarele portarului Mureșan. Pentru că el a rezolvat victoria, a fost și cel care a dat declarații, Petre Rădulescu spunând că „am știut ce am vrut, am pus presiune pe ei și i-am obligat să greșească”. Dar felnăcanul a mai spus și că oaspeții „au pasat frumos” și că suntun adversar redutabil”. Și cum pentru Șimand marcacator a fost tot un copil talentat, Ovidiu Mandache, acesta a fost de păerere că „absențele lui Engelhardt, Peia și Măgulean s-au simțit azi, recunoaștem că nu am făcut un meci grozav”. 


Felnac (antrenor Lucian Ciba): Rusu – Mocan, Tugulescu, Istin, Morariu – Mitu (87 Buz), Tomuț (58 Lasc), S. Măgulean, Drîglă – Rădulescu, Pasăre (75 Olariu).

Şimand (antrenor Jany Ruska): Mureșan – Varga, Dolga, Apostol, Onaca – Roza, Rus, Cordoș (83 D. Ujog) – Sechel, Ciupulică (65 Don), Mandache. 


Fotbal, politică și delicatesuri

Ei, la meciul dintre Unirea Sântana și Păulișana Păuliș am fost. Am vrut să văd mai multe: noua arena renovată a gazdelor, echipa oaspete supriza sezonului, lider incontestabil mare parte din tur, prieteni observatori, lume din fotbalul județean. Și încerc să fac această cronică ca un reportaj. Că pamflet am făcut mai sus, cu Sebișul. De mers la meci, am mers cu un băiat amabil din anturajul oaspeților. Că n-am mai stat de ani și ani la un protocol după meci și nu se cădea să merg cu mașina mea. Și în noua clădire din stadionul Sântanei, sala VIP a fost ,,mobilată” ca la UTA, deși acolo n-am călcat niciodată, de cea de pe noul „Neuman” vorbesc. Primul prieten reîntâlnit chiar la intrare a fost Adi Drida, localnic celebru. Superfotbalist, care-l cunoașteți. Și am tot povestit cu el prima repriză. Dar am și notat. Ce? Că Păulișul a avut trei șuturi bunicele, dar n-a fost să fie, iar Sântana a jucat la victorie. Absolut necasară, că dacă nu, era bai cu ecartul față de lider, chiar „celeștii” cu care au jucat. Și vă mai spun ceva. Cei hârșiți în fotbal, ca și mine, recunosc din zece, echipa care este antrenată de Știli Abrudean. Sântana a avut organizare minuțioasă în joc și a avut pragmatism. Dealtfel acest atu i-a adus și succesul în acest joc. Pentru că la unul din puținele atacuri din prima repriză – și era minutul 38 – Kozma a sprintat pe dreapta până spre linia de fund, a centrat „ață” pe șase metri, unde a apărut Filimon, care a reluat mingea cu capul pe centrul porții, prin dreapta portarului. Kozma, cel cu centrarea a pus latul pe 14 metri și a ridicat mingea peste poartă la o fază legată de gazde pe „16”-le advers, Păulișul rămânând ân acestă parte de joc cu pasele – bune – pe axul central, unde mi-au plăcut Brândușe, N. Marc și Moldovan, jucători care s-au mai ciondănit și între ei atunci când nu le-a ieșit combinația. Dar asta înseamnă ca au avut ambiție! 

santana paulis joc scaled

Cu Drida am mai vorbit și puțin de politică, că el e consilier local în Sântana, am mai amintit de câțiva foști colegi și la pauză am intrat la o cafea (pe bune) în noul salon de care vă spuneam. După pauză, plăcerea a fost să-l reîntâlnesc pe Florin Dema, primar la Șimand, dar care a jucat fotbal în județ până la 43 de ani. Și iar am avut ce dezbate. Și politică și administrație. Că de fotbal, s-au ocupat băieții lui Știli. Care au confiscat repriza secundă, ca stat în teren, ca faze spre poarta adversă, cum știe și cere Știli, vorba unui coleg vechi de breaslă, acreditat la UTA și care și pune întrebări lui Rednic la conferințe. Sântana a avut o bară, eu l-am văzut pe Stanciu autor, acțiunea fiind la poarta din depărtare, pe lung, cum am stat noi pe terasa noii clădiri. Gazdele au terminat însă cu un 2-0 de necontestat, grație unui nou gol marcat de Filimon, cu șut frumoooos, puțin în diagonală, din 18 metri, lângă lângă bara din dreapta portarului Toma. Și drept recompensă că a fost în șut, „Fili” a primit pe „SportArad” zeci de felicitări însoțite de mesajul „Succes la Dinamo!”. Caterincă de la prieteni, dar apropos, „Baftă la Dinamo, Fili!”. Vă mai zic și că la delicatesuri, papricașul a fost excelent, ca și „vasodilatantele” utile pentru echilibrarea confortului termic, după statul în frig pe terasă. Mulțumesc lui Cătălin Puia și Ovidiu Nadiu, cei ce dirijează clubul din Sântana. Și mai una, fain ficior și Florentin Iancu, cel ce coordonează activitatea celor de la Păuliș. Club din care Vasilică Georgiu și Ghiță Teucean sunt vechi amici de-ai mei. Care vor primul loc, dar numai iarna asta, că la vară e prea cald! Cred că merg și la Curtici-Sântana în weekend. Că și ăla se anunță meci de meci. Și apoi, vacanță!     


Sântana (antrenor Adrian Abrudean): Csurka – Politic (68 Martin), Ali Tolmbaye, Nistor, Savin – Ursoi (68 Bortiș), Simion – Kozma (56 M. Pașca), Filimon, V. Stanciu (83 D. Marc) – Burlă. 

Păuliș (antrenor Vasilică Georgiu): Toma – Cernat, Crișan, Pleșca, Nădăban – N. Marc (83 R. Bogdan), C. Morariu (59 D. Ștefan) – S. Berar (59 G. Pop), Brândușe, P. Varga – Cr. Moldovan (88 Grigorean). 


CLASAMENTUL LA ZI

clasamentl4


 

Categorie: Sport
Etichete: Beliu, Curtici, felnac, Glogovăț. Păuliș, Ineu, LIGA 4 ARAD, Macea, nadlac, Pancota, santana, Sebis, simand, Viitorul, vinga, Zabrani
Distribuie:
Articolul anterior
Penitenciarul Arad a devenit atracție turistică
Articolul următor
A 10-a ediție FARAD a luat sfârșit | Iată cum s-a desfășurat festivalul de film documentar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

jackie ionescu large

Adio, dom’ profesor JACKIE!

De profesorul Ion V. Ionescu am auzit prima dată în vara anului 1980, când Poli Timișoara a luat Cupa României cu el antrenor. Cam de atunci am început să fiu…