LIGA IV ARAD | REZUMATELE și COMENTARIILE meciurilor din Etapa a 13-a

santana zabrani scaled
Distribuie:
LIGA IV ARAD – Rezultatele etapei a 13-a

Glogovăţ 2013 – Şoimii Şimand  0-1

Ciupuligă 2


Podgoria Pâncota – CS Beliu:  1-1

Șulea 24 – Onoc 3


Național Sebiș – Viitorul Arad: 3-5

Buia 3, 43, D. Florea 57 – Pașcu 6, 45, 88, Narsesovici 90, Bier 90+1


Frontiera Curtici 2004 – Athletico Vinga: 4-1

Lazea 5, Avrămuțiu 58, 83, A. Pavel 64 – Mateucă 78


Victoria Nădlac – Păulişana Păuliş:  0-4

– Moldovan 45, 83, Brîndușe 60, Marc 77


Victoria Felnac – ACB Ineu II:  14-1

Lasc 7, 38, Pasăre 20, 26, Drîglă 23, 52, Tomuț 33, Mitu 40, 64, 82, Măgulean 43, Țugulescu 54, Bonchiș 69, Buz 77 – Ioniac 71


Unirea Sântana – Victoria Zăbrani:  6-0

Coraș (autogol) 14, Burlă 17, Stanciu 42, 74, 90, Filimon 72


Voința Macea a stat.


Etapa viitoare, a 14-a (18 noiembrie, ora 14):  Zăbrani – Felnac, Șimand – Sântana, Păuliș – Glogovăț, Beliu – Nădlac, Viitorul – Pâncota, Vinga – Sebiș, Macea – Curtici. Ineu II va sta.


Victorie cu dedicație pentru Claudiu

Național Sebiș iar a făcut un meci-show acasă, dar a răsturnat ulcica cu lapte la final. Timizi prin deplasări, sebișenii s-au luat de guler tocmai cu Viitorul Arad, pe care i-au smotocit bine, adică până prin minutul 88. Dar și trupa lui Gio Catanzariti s-a ținut în luptă. Jocul ăsta a fost în primul rând un duel Ionuț cu Ionuț. Pentru că Buia cu acest prenume de la gazde a deschis scorul în minutul 3, dar „Ionuțul” arădenilor, Pașcu, a egalat peste alte trei minute. După care, până-nainte de pauză, s-a luptat fără efect pe tabelă. Dar până au intrat la odihnă, cei doi Ionuț au mai punctat câte o dată. A fost 3-2 pentru gazde din minutul 57, datorită lui David Florea, după care jocul a fost presărat cu un incident nedorit de nimeni. În săritură la cap cu Purice, Claudiu Popa de la oaspeți a căzut rău și și-a rupt clavicula, fiind dus de urgență cu ambulanța la Arad. Era minutul 68, iar faza a afectat ambele grupări. Totuși, Viitorul s-a mobilizat pe final, marcând de trei ori în minutele 88, 90 și 90+1, prin Pașcu, Narsesovici și Bier. Un 3-5 pe care nu-l intuia nimeni, deși premise erau, după cum marcaseră echipele în prima oră de joc. Succesul arădenilor a fost explicat de antrenorul Flavius Moisă – care se ocupă de echipă alături de Flavius Pavel – prin faptul că elevii săi au reacționat la necazul colegului lor. „Acum îi putem dedica victoria lui Claudiu”, a precizat Flavius Moisă. 


Sebiș (antrenor Flavius Raț): Drăgoi – Tamaș, Karmanoczky, Feieș, Onoc (Faur) – Buia (R. Florea), Purice – Surda (Brad), Ferău (Bucur), D. Florea – Munteanu (Lingurar). 

Viitorul (antrenor Flavius Pavel): Vasi – Stoianovici, Pantea, Bier, Rotar (C. Gâlcă) – Sg. Popa, Vezan(Kocsis) – Fl. Gâlcă (Narsesovici), Cl. Popa (Catanzariti), Topai (P. Pavel) – Pașcu.  


Cînd ai suflet, câștigi

CS Glogovăț trece printr-un sezon mai slăbuț, neagreat cu siguranță de cei care gestionează echipa din vecinătatea Aradului. Sâmbătă, acasă cu Șoimii Șimand, cei din ,,Vladi” au luat gol în minutul 2 și au alergat apoi tot meciul să scoată măcar un egal. Șimandul a marcat prin Ciupuligă, care a reluat în plasă mingea respinsă de portarul Oală, la o centrare a lui Mandache. Gazdele au avut ocazii, dar n-au găsit soluția să o dea în poartă, Ceh – de două ori – și Doboș, fiind „de vină” pentru ineficacitate. În plus, Mureșan, portarul șimăndanilor, s-a găsut să fie „în mână”, respingând „capul” lui Vereș. Șoimii au încercat și ei să „liniștească” gazdele, dar Cordoș n-a găsit cadrul porții după o pătrundere din stânga. „Vladi” a încercat să dea gol și după pauză, Ianc și Vereș n-au avut precizie nici acum, iar Șimandul a fost echipa care a cântat la final în vestiar, că-și permitea, cu trei puncte smulse pe un teren „greu”. Călin Dehelean, antrenorul de la Glogovăț a fost frustrat de eșec și a spus că „e un rezultat mincinos sută la sută, chiar antrenorul lor a recunoscut asta”, dar a și promis că „nu vom mai pierde până la vacanța de iarnă”. Hai să vedem, Căline! Baftă! Jany Ruska, antrenorul de la Șoimii Șimand a recunoscut „gazdele au jucat mai bine, dar noi am avut suflet și am reușit să compensăm jocul mai puțin bun și să luăm cele trei puncte”. Țineți-vă sufletul, Jany și câștigați în continuare. Sper! 

Glogovăț (antrenor Călin Dehelean): Oală – Neag (72 Nibu), Ianc, Diarra, Ciobanu – Coșa, Doboș, Vasilca (62 Ruja), Vereș – Țîru (62 Petcuț), Ceh (54 Păulin). 

Şimand (antrenor Jany Ruska): Mureșan – R. Varga, Engelhardt, Peia, Onaca – Apostol,  Dolga, Cordoș –  Don (68 Ujog), Ciupuligă (93 Cheta), Mandache (54 Sechel).


Remiză justă, dar nemulțumitoare

Un mic derby zonal a fost meciul dintre Podgoria Pâncota și CS Beliu, două echipe ce preferă jocul deschis, cu gândul să dea unul mai mult ca adversarul.

pancota beliu

Pâncotanii și-au dorit mult să câștige pentru Remi Lung, noul lor antrenor, care nu a cunoscut încă gustul victoriei de când a preluat echipa. Și gruparea din Beliu și-a făcut calculele ei, deși n-a prea avut efectiv – Călăceanu, Denis Mâneran, Băd și Filimon fiind suspendați după „roșiile” din etapa trecută cu Sebișul – și n-a avut nici antrenor pe bancă – Costel Filipaș – din același motiv cu cei patru „spectatori”. Cu aceste date ale problemei, tabela a arătat în final un 1-1, un fel de „insuficient” valabil în ambele tabere. Beliu a avut 1-0 din minutul 3, când Onoc a marcat cu o boltă de la 45 metri, văzând portarul gazelor ieșit spre marginea careului. Pâncota și-a întețit presiunea pe atac și Cl. Bălăban a obținut un penalty, fiind faultat de Jurcă. Șulea a marcat fără probleme de la punctul cu var și ia-o tată de la capăt! Gazonul îmbibat de apă a fost un adversar tot mai incomod pentru ambele combatante, în aceste condiții fiind preferate șuturile de la distanță, greu și cu astea însă. Totuși cine cunoaște știe, dar n-a avut noroc. Așa a pățit „Moro” Purtan de la oaspeți, care a tras în bară de la 20 metri, pentru ca și gazdele să-și arunce basca de pământ la ratarea lui I. Bălăban din șapte metri! Un egal just, la care ambele grupări au strâmbat din nas la final. Andrei Sulea, cunoscut (și în eșaloanele de mai sus) pentru stofa de golgeter, a dat el zece goluri până acum pentru pâncotani, dar problemele podgorenilor rămân tot în ofensivă. Sulea a subliniat că „Poate am fi meritat să câștigăm, dar trebuie să recunoaștem că și echipa din Beliu a avut ocaziile sale la 1-1, a fost un meci influențat și de numeroasele absențe din ambele echipe”, atacantul în vârstă de 32 de ani amintind că și de la ei au lipsit „Pușcaș, Bulzan, iar Țop a intrat doar spre final, fiind bolnav toată săptămâna. De absența portarului Iacob nici nu mai vorbim”. De la Beliu, jocul a fost rezumat de fundașul Paul Cotoc, care a spus: „păcat că nu am gestionat mai bine avantajul și am luat destul de repede golul de 1-1 după un penalty dubios pentru mine. În schimb, Șoltesz mi-a spus că a fost fault”.  


Pâncota (antrenor Remus Lung): Tudosă – Iacob, V. Cotoc, D. Gligor, Ștefan (60 Țop) – Steleac (72 Fericel), Hera, Cl. Bălăban, D. Mâneran (72 Sg. Dragalina) – I. Bălăban, Șulea. 

Beliu (antrenor Costel Filipaș): Șoltesz – P. Cotoc, Jurcă (72 Morar), Bogdan, Rusu – Onoc, Bărdan, Purtan – Zamă (72 R. Popovici), Ruja (83 Hulbăr), Cohan.


Suflând în ceafa liderului

Frontiera Curtici și-a făcut treaba acasă, trecând destul de lejer de Athletico Vinga, grupare cu alte adrese în agendă, de unde să-și ia puncte. Ca să lămurească cine sunt jupânii, Lazea a deschis scorul în minutul 5, dar după aceea n-a urmat un festin de goluri. Pentru că și Vinga s-a dispus bine pe teren și a ținut de scor cât a putut. Dar în actul secund, probabil și din motiv de „combustibil”, vinganii au mai primit trei goluri de la Avrămuțiu – dublă – și de la Alin Pavel. Curticenii au și scos însă o data mingea din plasă, unde a fost trimisă de experimentatul Mateucă. Frintiera suflă în ceafa liderului, de care o despart doar trei puncte, pe când Vinga e în spate tare, de unde e greu săieși dacă te afunzi. Și deja sunt cinci puncte până la locul 11. Prematur să facem însă calcule, că iarna și anul nou, pot aduce întăriri.   


Curtici (antrenor Norbert Jozsa): Popescu – Morar, Bercu, N. Varga, Abrudan (K. Varga) – Al. Pavel, Lazea – I. Bonchiș (Tripa), Huțanu (Dochița), Lolea (Ardelean) – Avrămuțiu.

Vinga (antrenor Vasi Topac): P. Gherghel – Crișan (Grozavu), Zlătar, Achim (Drăgulescu), Cohuț – Topac, I. Gherghel (Otiș) – Cîslaru, Gurban, Mateucă – Ghergar (Negru).   


Au trecut ușor vama

Nu mă așteptam ca Victoria Nădlac să conteze prea mult în disputa cu Păulișana Păuliș, liderul seriei. Totuși, băieții lui Cornel Nădăban au dus bine prima repriză, luând gol chiar când erau pregătiți să plece la vestiare pentru odihnă.

nadlac paulis scaled

Păulișul, pe lângă anvergura de lider, a fost mai organizată, mai ordonată în joc, mai pragmatică. Și a câștigat la scor, după o repriză secundă în care au fost mai atenți la finalizări. Și cum nu era o deplasare unde să ai emoții că lași iar fotoliul de lider la alții, Vasilică Georgiu s-a bucurat că a mai bifat un target și pregătește mișcarea următoare. Una cu bătăi de cap, că va fi derby pe Valea Mureșului. Vine Glogovățul cu gânduri mari. Un meci de văzut! 

Nădlac (antrenor Cornel Nădăban): Strejar – Seciu, Lăpușan (Kocsis), Taloș, Sinkovicz – Chepețan, Pană – Perța, Nemeș (Sabo), Coriteac (Barta) – Bukva. 

Păuliș (antrenor Vasilică Georgiu): Toma – Cernat, Crișan, Pleșca, M. Nădăban – Berar (Ștefan), N. Marc – Morariu (G. Pop), P. Varga (Grigorean), Moldovan (Gîrna) – Brândușe (Bogdan).   


Te călești cu 14 pentru când vei lua 6?

Nu-mi face plăcere să scriu de astfel de meciuri. Că a fost un joc organizat, cu arbitrii, cu băieți cu chiloți și maieu la fel pe cap de echipă, nu un joc pe maidan. Numai ce-am vorbit sâmbătă cu Cristi Sculici, coordonatorul tehnic al clubului ACB Ineu și cred că e valabil și aici ce mi-a zis referitor la parcursul primei echipe, (tot) ultima, dar în liga 3: „Sperăm, asta mai putem face, dar am spus-o de mult. Problemele sunt mult mai ample. Până la urmă nimeni nu știe cu ce te confrunți în interior, mulți nu sunt la meci și văd doar rezultatul”. Așa e! Rezultatul se vede și spune multe. Că atunci când iei 14, poți gândi că îți călești copiii să nu-i doară când iau 6 în liga trei. Și am mai spus-o! Și UTA a avut astfel de rezuluate cu echipa secundă în acest eșalon și s-au lecuit. Au rămas pe elite, pe naționale, regionale, să joace pruncii cu cei de vârsta lor și să nu fie umiliți prin județ. Eu în locul lui Ciba mă opream pe la 7-8. Dar și golaverajul contează și Victoria Felnac dă oricui (vezi cu Sântana), câte poate și când poate! Dar ăsta nu e fotbal, e chin!  

Felnac (antrenor Lucian Ciba): Fl. Rusu (Nichici) – Mocan (Beracko), Țugulescu, Istin (Buz), D. Morariu – Tomuț, S. Măgulean – Drîglă, Mitu, Pasăre (Rădulescu) – Lasc (A. Bonchiș)

Ineu II (antrenor Teo Mihuț): Coman (Vidican) – Meseșan, Temian, Oprean, Sabău – Hanis, Ioniac – Al. Pop, Dudaș, Broască – Helciug (Guti).


Antrenor nou, bază nouă, deci la treabă!

Unirea Sântana a jucat acasă, acasă! Pe stadionul în sfârșit renovat, agrementat, avizat, sfințit, etc. Are un gazon sintetic, tribune cu 500 de locuri, vestiare care arată brici, deh o bază de un milion de „oiro”, asta e bine! Avem o arenă nouă în județ și pentru asta au trebuit aproape trei ani (fără patru luni) de amenajat.

santana teren nou

Numai că Sântana vrea să uzeze noua arenă în Liga trei și asta de la vară, dacă se poate. Doar pentru asta a fost adus Știli Abrudean, că el știe să promoveze, știe cum e cu eșalonul trei. Și cu atâtea VIP-uri la deschidere, cu sobor de popi, cu granzi de la „județ”, a fost prilej de a juca fotbal, iar Victoria Zăbrani a fost adversarul perfect pentru a proba calitatea plaselor celor două porți. Iar pentru că pe noua arena se poate practica mini-fotbal, volei, baschet, handbal, scorul meciului a fost de tenis, 6-0! Ah, aici de poate juca și ,,lap-tenis”, știu arădenii ce-I ăla! Săracul Leo Pința, s-a nimerit el cu copiii lui de la Zăbrani să fie sparring-partner la deschidere. Unirea a dat gol în minutul 14, care a fost autogol a lui Adi Vizitiu, care mai joacă fotbal la peste 40 de ani! Burlă a făcut 2-0 cu un șut din 22 metri, iar la pauză a fost 3-0, cu gol „de autor” marcat de Stanciu. După pauză, Filimon s-a înscris pe lista marcatorilor cu un șut din 14 metri, apoi Stanciu a mai dat două, din pasele lui Simion, respectiv Martin. Nah, Știli Abrudean are echipă nouă, are stadion nou și-atunci are și cuvântul: „Încă sunt în stadiul de a evalua unii jucători pentru că la meciuri îmi dau seama cel mai bine despre potențialul lor. Am venit la Sântana pentru a promova încă din acest an, dar asta înseamnă că în iarnă va trebuie să facem ceva modificări la nivel de lot, avem nevoie de un lot cât mai competitiv, mai ales că avem destule puncte de recuperat în clasament”. Și prietenul meu Leo Pința a zis ceva la deschidere, chiar așa, cu șase-n straiță: „Este meritat acest eșec, în primul rând datorită nouă, le-am făcut cadou primele trei goluri, după care partea a doua a fost clar dominată de ei”. Nici n-a început încă luna cadourilor, Leo! Bine că nu ați jucat de „Black Friday”! Complectează-ți un pic echipa în iarnă și atunci uitați de șase. Ok?

(Fotografia principală este din timpul acestui meci)


Sântana (antrenor Adrian Abrudean): Csurka – Bortiș, Calvin, Politic, Savin (82 Budiu) –  Simion, Ursoi (46 Pașca) – Filimon, D. Marc (46 Martin), Stanciu – Burlă (53 Paven).

Zăbrani (antrenor Leo Pința):  Nedelea – Fărău (56 Tuța), Vizitiu (70 Suătean), Coraș, Benescu – Hodan (56 Doboș), Avram – Cleuță, Godoci (70 Păulescu), Fl. Dancă – Roșuț (56 Costea).


CLASAMENTUL LA ZI

screenshot 2023 11 11 163430


Conform https://www.ajfarad.ro/


 

Categorie: Sport
Etichete: Beliu, Curtici, felnac, glogovăț, Ineu, LIGA IV ARAD, Macea, nadlac, Pancota, Paulis, santana, Sebis, simand, Viitorul, vinga, Zabrani
Distribuie:
Articolul anterior
Intervenție a pompierilor la un imobil de pe „Eminescu”, la o posibilă acumulare de gaze la o termotecă
Articolul următor
Trei bărbați s-au ales cu dosar penal după ce au vrut să iasă din țară, pe la PTF Turnu, cu doi pui metis de bichon maltez în scopul de a-i vinde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

inot masters 2

Medalii europene din apă

Trei sportivi de la Clubul Sportiv Municipal au reprezentat cu cinste Aradul la Campionatul European de înot Masters în bazin scurt care s-a desfășurat în  Funchal (Portugalia), capitala Insulelor Madeira…