Lords of the clicks: Artificii Poll-itice și Manevre Machiavelice de Arad

final
Distribuie:

În orașul Arad, unde politica e mai întortocheată ca drumul de la cârciumă la biserică iar promisiunile sunt mai pline de țoțolată decât o toaletă publică la festivalul ardeilor iuți, se desfășoară un spectacol de circ politic ce l-ar fi făcut chiar și pe Conu Caragiale să își frece mâinile de bucurie.

În ajunul campaniei electorale și în mijlocul agitației și a intrigilor politice din Arad, acest cunsocut circuit de Formula 1 al corupției și zâmbetelor false, s-a dat startul la o cursă de proporții: Alegerile pentru Primăria orașului. Pe pistă se află patru concurenți cu partide diferite, gata să-și croiască drum prin curbele înșelătoare ale politicii: Wiener, Cheșa, Bibarț și nu în cele din urmă Leo. Fiecare își ascute săbiile politice, și sunt gata să intre în cursa pentru voturi.

Prima etapă: Antrenamentele!

Wiener, regele minciunii și al promisiunilor desuete, își are strategia calculată încă de la începutul cursei. Cu un zâmbet săritor în ochi de neasumat, se așază la linia de start. Cunoscând faptul că bolidul lui nu este pregătit din punct de vedere tehnic, este gata să abordeze situația în mod neortodox, dar ca orice virgin dovedit la prima întâlnire romantică, ejaculează prematur și dezvoltă o mini-fobie față de pedala de accelerație. Se pare că situația este compromisă înainte de start 🙁 .

Enter Cheșa! Cu privirea lui ageră și ochelarii scârțâind de povara lucurilor care au fost destinate să le filtreze de alungul anilor , își pregătește o lovitură de mare pilot. El urmărește cu atenție traseul, pregătindu-se să-și întindă capcanele pentru a pune presiune maximă pe Wiener. Având experiență în astfel de curse, și cu o singuranță de scurtă durată, profită de lipsa de experiență a adversarului său Wiener, îl presează urmărind-ul bară a bară, iar când inevitabilul se produce, preia conducerea.

Cursa ia o întorsătură neașteptată, când campionul en-titre, Bibarț, autointitulat în underground-ul curselor de stradă ca și cel ce dansează cu ciorile”, și în ciuda faptului că a plecat dupa ce s-au finalizat 2 ture, și având chiar și un dezavantaj aerodinamic datorită faptului că nu poate ține gura închisă mai mult de 2 minute, îl ajunge din urmă pe Wiener, care copleșit de tensiunea derby-ului, cedează, și se trezește direct în parapet dar nu abandonează cursa, pentru că inginerul tehnic de la boxe, ucraineanul Vladimir Botoș, aleargă către acesta, dar nu foarte repede (din neputință de cauză) cu o tricicletă pregătită de dinainte, asigurând ca acesta să treacă în nesiguranță linia de sosire.

… deocamdată Leo le face cu mâna în mod respectuos de pe margine … ( Wiener nu îl vede pentru că pedalează în mod frenetic)

wiener frenetic large

Într-un moment dramatic, observând că Bibarț își pierde prezența de spirit  și deschide gura, managerul echipei și deținătorul a 3 titluri  și jumătate, G. Falcă zis Mefistofele politicii arădene, urlă puternic în cască, iar Bibarț cu o energie indusă aproape în mod demonic, taie cursa de-a latul și preia conducerea. Iată ca astfel, se năruie și planurile lui Cheșa, care până în acest moment, plin de nesiguranță, credea că are o șansă reală la poll position.

… Leo bea liniștit o bere pe margine și strigă la Wiener: VEZI BĂ CĂ AI PANĂ! … Wiener nu aude, pedalează în continuare amețitor de frenetic … (Cheșa suspectează blat).

Cu 2 ture înainte de final, se întâmplă incredibilul!

Leo iese de la boxe, pe jos, și începe și sabotează în mod spectaculos cursa, dereglează computerul, sărind când într-o parte când în cealaltă a linii de sosire, înregistrând cu succes câte o tură la fiecare săritură și astfel câștigă cursa, demonstrând că datorită ușurinței cu care se fură la nivel tehnic pe acest circuit, și pentru că încă datorită incompetenței nu s-a implementat sistemul AI pentru recunoaștere facială, circuitul nu se încadrează în standardele Europene.

Într-un șir de evenimente dramatice, ceilalți 3 concurenți au tot felul de reacții nefirești. Bibarț nici nu mai termină cursa, ci merge direct la biroul de plângeri al cursei să îl raporteze pe Leo pentru concurență neloială, Cheșa nu își revine din șocul produs de această nedreptate și începe să meargă în sens invers ca să anuleze turele, iar Wiener, neobservând nimic, pedalează în continuare în mod frenetic (mai are 20 de ture).

Datorită abordării lui Leo, care a dat calculatorul peste cap, și a reacției lui Cheșa care l-a bulversat și mai tare mergând în sens invers, printr-o eroare, lui Wiener, în loc să i se scadă turele, i se tot adaugă. Nu observă pentru că … ați ghicit … pedalează frenetic în continuare. Botoș nu mai suportă drama și se retrage la hotel …. la ăla din Canare 😉

Clasament Final!
clasament final large

Categorie: Pamflete
Etichete: Adrian Wiener, Calin Bibart, Ilie Chesa, Leo Aslău, pamflete
Distribuie:
Articolul anterior
ISU Arad organizează concursuri de recrutare prin încadrare directă pentru ocuparea a două posturi vacante
Articolul următor
LIGA 3, seria 8 | Sita a cernut în zona retrogradării

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

parada 1

CPLM avem noi aici?

Un grup de patriotarzi a pichetat sediul PSD Arad. Îmbrăcați în straie populare, cu o singură excepție (unul care a confundat parada cu mineriada), aceștia au mărșăluit prin centrul orașului.…
cod portocaliu bilcea

ATENȚIE: Cod portocaliu de proști!

E greu să-mi respect regula „nu băga în seamă un prost dacă nu vrei să-i ridici cota”… dar ți-e de-a dreptul imposibil, mai ales când prostul însuși se postează în…