Arhidiaconul politruc Noghiu Bogdan – un „exemplu live” al faptului că de la sclavie la trufie e exact aceeași distanță ca de la politică la biserică

noghiu cover
Distribuie:

Noghiu Bogdan s-a aruncat, cu toată impresionanta sa greutate, de pe trambulina construită și făcută cadou de tac-su Cionca, în balta de popi plină cu pește încă de când era (vorba vine) mic. Acum ne uităm la el, ca proștii, ce mare a crescut, cum face el tumbe cocoțat pe valul stârnit de forța propriei sale gravitații și cum își etalează, foarte mândru de asta, calitățile – dar cine n-ar fi mândru să treacă de la rangul de satelit la cel de stea cu gravitație proprie – asta după ce a pornit de la de foarte jos… de la „petardă puturoasă”? Azi e el însuși generator de sateliți – și a adunat atâția încât să încropească de-o mafie politică în curs a coloniza Arhiepiscopia și pentru  a cărei domnie și prostie vei plăti taxă de protecție 200 de ani de-acum încolo… dacă taci și-nghiți.


La ora la asta, dacă „iese totul bine”, arhidiaconul politruc e, oficial, Consilier Social al Arhiepiscopiei Aradului– iar mâine-poimâine (depinde și de rezultatele în campanie, dar nu depinde neapărat) îl vezi vicar și habar n-o să ai ce te-a lovit.

Hai să vă zicem noi ce v-a lovit: propria voastră lege –

iar conducătorii bisericilor (ca a oricăror instituții de stat) care nu respectă LEGILE PE CARE EI ÎNȘIȘI LE IMPUN, merită să aibă parte de un „scandal Noghiu Bogdan” – și presimțim acest moment pentru că nu credem că există cineva, în toată patria noastră ortodoxă, să încalce cu mai mult tupeu decât băiețașul ăsta acest ORDIN AL SINODULUI:

Sinodul BOR le impune preoților să-și păstreze neutralitatea în anul electoral 2024

în care scrie clar chiar și pentru necredincioși:

„Arhiereului, preotului, diaconului, monahului și monahiei din Biserica Ortodoxă Română, le este interzis:

a) să facă politică partinică;
b) să fie membru(ă) al unui partid politic sau al unei organizații care poate fi asimilată unui partid politic;
c) să candideze la alegerile parlamentare sau locale;
d) să participe la campanii electorale în calitate de susținător (oare);
e) să ocupe funcții de demnitar/înalt funcționar public la nivel central sau local, în Statul român sau în alte state.

3. Clericul sau monahul, care se implică în politica vreunui partid în calitate de membru sau de candidat, dar şi prin susținerea unui candidat, încalcă legământul depus la hirotonie („...nu mă voi îndeletnici cu activități potrivnice chemării preoțești şi nu mă voi face părtaș la lucrări şi adunări care dăunează Bisericii”, hotărârea sinodală nr. 4670/2008), prevederile Regulamentului autorităților canonice disciplinare și al instanțelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române (2015) şi ale Regulamentului pentru organizarea vieții monahale și funcționarea administrativă şi disciplinară a mănăstirilor (2003) și va trebui să aleagă între cariera politică şi misiunea clericală/viața monahală. Abaterile de acest fel vor fi judecate în Consistoriile eparhiale.


99 dintr-o sută de preoți pot depune mărturie sub jurământ că ceea ce face Noghiu Bogdan în biserică (în afară de faptul că, da, „cântă frumos” – aproape sigur că această calitate l-a ajutat în perioada sclaviei – nu-i vei găsi vreo calitate care să-l recomande) este CAMPANIE ELECTORALĂ PNL. Împarte pliante, se afișează la toate lansările de canditați PNL în tot județul… stă aproape în permanența ÎPS Timotei, hărțuindu-i senectutea cu trufia sa deghizată-n slugărnicie.
E plin facebookul de poze cu el în calitate de „arhidiacon politruc”…


Sâmbătă s-a dat cu Geoană…


…asta imediat după ce a fost aducătorul luminii de la aeroport… un spectacol care i-a făcut pe și mai mulți dintre credincioșii ortodocși să se delimiteze de acest „ritual de rit nou”, ultrapolitizat!


Despre cum a ajuns Noghiu Bogdan din șoferul lui Cionca, pietonul lui Cionca

…întrebați-o pe doamna Arsenie Boca, nu pe noi… noi doar l-am remarcat ca stându-i mai bine pe jos decât la volan:

noghiu1

…iar acum cică-i stă și mai bine…


Notă: Acest articol nu este nici comandat, nici plătit. Este un pamflet politic prilejuit de campania electorală, liber de orice acțiuni judecătorești, dar ale cărui afirmații, concluzii și figuri de stil se pot proba cu martori, înscrisuri și probe audio/video, reprezentând opinia exclusivă a autorului.


ARTICOL ASOCIAT:

INGERINȚE GRAVE ale POLITICULUI în BISERICĂ! Noghiu Bogdan – petarda puturoasă aruncată de mafia Falcă-Cionca în Arhiepiscopia Aradului


 

Categorie: Pamflete
Etichete: arhiepiscopia aradului, consilier social, Noghiu Bogdan, PNL, SFANTUL SINOD
Distribuie:
Articolul anterior
Din ciclul: Gazdele și-au dorit mai mult victoria…
Articolul următor
Horoscop | Ce le așteaptă pe zodii săptămâna aceasta

1 comentariu. Leave new

 • avatar of liviu alexe
  Liviu Alexe
  13 mai 2024 9:34

  NOGHIU ESTE CALUL TROIAN AL POLITICULUI FĂLKIST ÎN ARHIEPISCOPIA ARADULUI.
  ȘI DOAR I-AM SPUS ÎPS TIMOTEI, LA ULTIMA ÎNTRUNIRE A CONSILIULUI EPARHIAL, SĂ FIE ATENT LA CEI DIN JURUL LUI.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

parada 1

CPLM avem noi aici?

Un grup de patriotarzi a pichetat sediul PSD Arad. Îmbrăcați în straie populare, cu o singură excepție (unul care a confundat parada cu mineriada), aceștia au mărșăluit prin centrul orașului.…
cod portocaliu bilcea

ATENȚIE: Cod portocaliu de proști!

E greu să-mi respect regula „nu băga în seamă un prost dacă nu vrei să-i ridici cota”… dar ți-e de-a dreptul imposibil, mai ales când prostul însuși se postează în…