Măldărășanu i-a dat o lecție de fotbal lui Rednic

faza de joc
Distribuie:

UTA – Hermannstadt: 1-3 (0-1)
12.04.2024, ora 17,30, stadion: „Francisc Neuman”, temperatura: 23 °C, spectatori: 6340 (copii).
Au marcat: Micovschi (63) – Paraschiv (20/pen, 46, 49)


UTA (antrenor Mircea Rednic): Kucher – Căpușă (73 Diogo), Benga, Conte, Trif – J. Pedro (52 Freitas), Vulturar (78 R. Pop) – Micovschi, Fabry (52 Imoh), Omondi – Luckassen (74 Tudorie).
Pe bancă: Iacob – Stolnik, Iurasciuc, Lopez, David, Morar.
Cartonașe galbene: J. Pedro, Iacob (pe banca rezerve), Freitas – Ianis Stoica, Butean.


Hermannstadt (antrenor Marius Măldărășanu): Căbuz – Butean, Găman, Bejan, (46 Io. Stoica), Opruț – Murgia, Mino Sota – Balaure (90 Oroian), G. Iancu (74 Biceanu), Ia. Stoica (73 D. Iancu) – Paraschiv (83 Neguț).
Pe bancă: Muțiu, I. Pop – Medina, Ciubotaru, N’Goma, Jipa, Fonseca. 


Arbitri: Bogdan Dumitrache (București) – Mihăiță Necula (București), Cosmin Vatmanu (București) – Rezervă: George Cătălin Roman (Timișoara).
Arbitri VAR: Horațiu Feșnic (Cluj), Cristiana Trandafir (București)
Observator FRF: Teodora Albon (Cluj)
Observator LPF: Romulus Gabor (Hunedoara).


faza de joc


Nu puteți la fotbal, faceți „Glovo” băi băieți!

De ce să trăiască liniștit suporterul arădean finalul de campionat, mai ales că UTA îl joacă în play-out, că n-a avut posibilități de mai mult? E mai palpitant așa? Poate! Dar nu-i în regulă când pierzi un joc acasă în așa mod. Și dacă stăm să ne gândim bine, premise pentru un astfel de rezultat erau. Că echipa lui Mircea Rednic, cu toată seria ei de rezultate… rezultate (să nu dezvoltăm subiectul), a „strâns din buci” – vorba ,„Puriului” – în multe din ultimele meciuri jucate în campionat. Adică mai pe șleau, echipa n-a fost „wow”! Deși știm, la Arad nu avem un „Manchester City”, să batem pe toată lumea, ci o echipă de pluton!

Așa că, în disputa cu Hermannstadt, am văzut o UTA sub adversar, echipa antrenată de Mircea Rednic fiind din start aia mai slăbuță, care stă la ciupeală să scoată ceva. Din păcare, meciul a fost condus la centru și de un arbitru novice, ba chiar fără valoare de a conduce un meci din Superliga. Dar „trăiască nașii”, greci cum sunt ei. Sau el, că unul – Kiros – conduce CCA-ul. Bine că băiatului de la centru nu i-au scăpat rezervele, mai pe șoferul de autocar să-l fi avertizat. Că a scos „galbenul” a arătat talent! 


Pe teren, prima repriză a fost una de frecat mingea la centru, că nici una din echipe n-a avut idei. Și n-a avut har, n-a avut ambiție să le arate micuților din tribună cum e cu fotbalul de first class din patria noastră. Și dacă „impostorul” care a dictat penalty, ca și cei din „duba VAR” care probabil se uitau pe „FB”, nu ar fi modificat tabela, puteam spune că primele 45 de minute au fost o pierdere de timp. Chiar pentru admirabilii copii veniți pe „Neuman”. 


start joc


Ei, baiul e că la cinci minute după pauză, cei peste cinci mii de prunci, cu tot cu însoțitorii lor, ar fi trebuit să plece liniștiți spre casă, că scorul era 0-3! Și gazdele chiar ar fi meritat asta… Pentru că unul Paraschiv, în alb, de la „Hermanșal”, a mai dat de două ori mingea în poarta lui Kucher – cum se poate Dan? – și soarta punctelor era clarificată…E loc aici și de două „P.S.-uri”: 1.Cum să iei gol din careul mic, cu control asupra mingii, și 2. Cum să dea ăla cu capul singur între trei fundași arădeni? Poate clarifică Rednic neclaritățile astea. 

În rest, puțină adrenalină, c-a dat Micovschi un gol – profund – și părea că vom avea o remontada pe „Neuman”. Aș! De unde? Că UTA s-a mai agitat câteva faze după acel „1” de pe tabelă și apoi Rednic iar i-a mâncat din palmă lui Măldărășanu, care și-a condus o echipă limitată până la acest joc în deplasare, la un succes pe un teren unde a fost posibil. Sau unde adversarul a fost accesibil. C-așa-i la noi la Arad – vorba unui coleg de breaslă – că în băgăm în puncte pe toți adversarii insipizi, incolori și inodori, care își refac moralul fără prea mare stres, în fața unor suporteri de top din Superliga, chiar dacă media lor de vârstă este „forțată” de FRF să fie undeva la „12 plus”, cu tot cu însoțitorii lor. 


sibienii se bucura aradenii la pamant


Încă odată „Bravo micuților”, dar capul în pământ „eroilor”, deși, pentru un copil venit de la Șicula, nu conta decât că l-a văzut prima data live pe Fabry, Rareș Pop (mai ales), sau Benga. În rest, Căpușă, chiar Trif, Omondi, Luckassen, Imoh, căutați-vă băieți și altă muncă. Și vă dau o idee! Pe drum de la stadion spre gară, m-am intersectat cu mai mulți bicicliști cu rucsac în spate, care câștigă din livări de „food”. Dacă la fotbal nu merge…    


VIDEOREZUMAT


Primele impresii „la cald”

Mircea Rednic: „Nu poți să dai la un meci atât de important atât de ușor un penalty. Și dacă îl dai, trebuie să îl dai și la Omondi, după părerea mea a fost mult mai adevărat decât cel din careul nostru. Și mă întreb, a fost totuși locul 1 cu locul 3, cum să delegi un arbitru fără experiență și să îl aibă pe Feșnic la VAR. La primul gol, nici nu am văzut că verifică. De fapt, nici nu au verificat faza de penalty, nu a apărut pe ecran nimic. Nu este normal, adică și Feșnic a mers pe mâna unui arbitru care are două meciuri și jumate. Nu vreau să-i reproșez, pentru că a doua repriză a fost vina noastră. Dar în prima repriză, le-a dat penalty, faulturi, galbene, nouă nimic, poate la 60 de metri de poarta lor. Și la Fabry nu știu dacă a fost contact acolo, dar nu vreau acum să vă zic de arbitraj, pentru că noi am pierdut. Arbitrul a dat cu mare ușurință acel penalty care nu se dă, dacă te uiți la meciuri. Prea ușor dai penalty la un meci cu atâta miză, la primul contact, nu se poate da niciodată. În repriza a doua, în primul minut, singuri ne lucrăm. Nu vreau să dau nume, cu o pasă care nu-și avea rostul, nu era atacat de nimeni. După care ai superioritate în careu și vine Paraschiv și îți ia fața și înscrie. La golul trei, eu cred că noi eram vreo șapte în zonă și doar Paraschiv. Nimeni nu sare, nimeni nu blochează centrarea și dau gol. E greu de la 3-0, dar vreau să remarc și să apreciez dorința de a reveni. Mico a dat gol, dar a mai avut o situație mult mai clară, era mult mai aproape de poartă. A mai avut și Rareș, păcat. Eu le-am spus-o, e o echipă bună și în momentul când greșești nu te iartă și noi astăzi am făcut greșeli pe care nu trebuia să le facem și pe care nu le-am făcut în alte meciuri. Am căzut după penalty, e șocul,  plus nervii care au fost. Am văzut reacția jucătorilor și eu le-am zis de la început, la ședință, atenție cu arbitrul ăsta, că nu are experiență! Chiar dacă se întâmplă ceva, vedeți-vă de joc, dar ei, după ce am luat golul, au fost preocupați mai mult de arbitru decât de joc… Nu ne gândim la retrogradare, o să analizăm, avem suficient timp până lunea viitoare, mai ales că nu le mai dau nici o zi liberă”.


 

Categorie: Sport
Etichete: copii, Măldărășanu, Rednic, stadion Francisc Neuman, UTA – Hermannstadt: 1-3
Distribuie:
Articolul anterior
Un arădean care a pretins că poate obține pașapoarte cu vize de Canada și Australia a fost prins în flagrant
Articolul următor
UN ARDELEAN LA KINGSWAY HOUSE (XXXV). ANGLIA INTER-PASCALĂ (IV)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie