Marin Lupaș: „Primăria nu vrea nici anul acesta să rezolve problema CET”

Lupas
Distribuie:

 

 

Marin Lupaș consideră că prin toate acțiunile Primăria arată că nu dorește o soluționare a găurii negre financiare reprezentată de CET. Ultimul exemplu ce întărește această convingere este faptul că Municipalitatea se acoperă de hârtii însă nu face nimic concret pentru a începe investiții necesare la CET.

Am oferit soluții, am încercat să fiu constructiv, dar devine tot mai clar că Primăria nu dorește să rezolve problema încălzirii centralizate. Nu ducem lipsă de soluții ci de voință. În continuare primarul acesta nu poate să-și recunoască greșeala și să-și asume public nepriceperea în cazul CET. Domnul Falcă nu poate gândi mai departe de propriul său ego! Dacă se gândea într-adevăr la arădenii care plătesc sume uriașe doar pentru apă caldă și căldură, ar fi ascultat alte păreri și ar fi încercat să găsească soluții, nu să dea vina pe alții sau să ascundă problemele sub preș”, declară Marin Lupaș.

„Planurile Primăriei se bat cap în cap cu acțiunile, adică una se vorbește și alta se face. În septembrie 2016 s-a aprobat unificarea CET, proces ce trebuia să se finalizeze în februarie. Acum Primăria ne propune să atribuim serviciul de încălzire pe anii următori unuia dintre CET-uri! În ianuarie am solicitat administrației locale să organizeze o dezbatere cu conducerea CET, specialiști și beneficiari, pentru a porni elaborarea unei strategii energetice eficiente pentru oraș. Acum Primăria vine cu niște hârtii fără să fi organizat o dezbatere împreună cu cetățenii, cu arădenii care sunt impactați de CET”, adaugă Lupaș înaintea ședinței Consiliului Local Municipal în care printre cele 43 de proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi se află și câteva referitoare la CET.

Consilierul independent este revoltat că actuala administrație ignoră, cum a făcut în fiecare an, problemele actuale de la CET, chiar dacă milioane de lei se scurg anual într-o adevărată gaură neagră financiară. „Se evită o confruntare cu arădenii și o informare a acestora despre adevărata stare a CET-urilor. Primăria nu mai știe în ce sertar să mai ascundă proiectul meu de hotărâre pentru un audit independent, iar acum avem problemele cu cei din Consiliul de Administrație al CET, pentru care am sesizat Prefectura ca să fie respectat cadrul legal întru totul.

Nu știu cum domnul primar poate să ignore toate acestea și să continue să nu se preocupe de CET. Pentru dânsul totul este un calcul electoral, fără preocupare pentru problemele reale ale arădenilor. Nu mai zic că nici acum, la un an și jumătate de când Guvernul Cioloș a anunțat că Primăria a pierdut fondurile de 12 milioane pentru investiții la CET, Municipalitatea tot nu informează despre ce se întâmplă cu lucrarea necesară de acolo. Din păcate nici în acest an primarul nu dorește să rezolve problemele de la CET și ale încălzirii arădenilor”, concluzionează Marin Lupaș.

Categorie: Știri
Etichete: CET Arad, Consiliu de Administrație CET Arad, Marin Lupas, Prefectura Arad, primaria arad
Distribuie:
Articolul anterior
KENDAMA și SPINNERUL sunt pe primele două locuri în TOPUL JUCĂRIILOR care PROVOACĂ DEPENDENȚĂ și care au devenit „stăpânele pauzelor” inclusiv în școlile din Arad
Articolul următor
[ISTORIE] Inchiziția contra creștinilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

Urmăriți-ne pe