MEMORIALUL LEGENDELOR – un moment devenit TRADIȚIE în fotbalul arădean – a umplut „Polivalenta” de goluri… în toate sensurile cuvântului GOL

uta arad campioana medalii
Distribuie:

 

Pe parchetul Sălii Sporturilor Victoria s-au confruntat ieri foștii fotbaliști de la UTA și Vagonul anilor 1990. Mereu se alege cea mai apropiată dată înainte de Crăciun… și poate nu întâmplător marele jucător Ladislau Broszovsky a plecat subit dintre noi înainte de Crăciun, în 23 decembrie anul 1990.

Acesta a jucat ca atacant  pentru Vagonul Arad (un sezon) și UTA Arad (din 1968 până în 1979). A fost campion al României cu UTA în 1969 și 1970, a marcat 100 de goluri în 314 partide din Divizia A, a jucat de 4 ori pentru România, marcând și un gol, a jucat 16 meciuri și a marcat 4 goluri în cupele europene (n. 23 martie 1951).

brosi

Revenind la acțiunea de ieri, un meci de tradiție a ultimilor ani, și cel mai importantă este mereu repriza a treia unde se vor depăna amintiri din istoria confruntărilor celor două echipe și nu numai. Au putut fi văzuți pe parchet jucători despre care unii doar au citit sau au auzit diferite povești. Unii dintre foștii jucători își mențin foarte bine condiția fizică, fiind prezențe obișnuite ale echipelor de cartier ce joacă câte o miuță la final de săptămână și sunt și antrenori la diferite echipe. Gazda reprizei a treia a fost un cunoscut hotel arădean.

Să observăm cu tristețe că, de la an la an fotbalul arădean mai pierde din stelele de altădată astfel că acțiunea  se desfășoară sub numele de Memorialul Legendelor. Acțiunea de ieri a început de la ora 14.00, cu cu momente solemne la cimitirele Pomenirea și UTA unde sunt înmormântați jucători de legendă al celor două echipe și implicit al orașului nostru. Nu au lipsit Monica Brosovszky și Andreea Mercea, fiica lui  Brosovszky, respectiv nepoata lui Andrei Mercea.

Meciul în sine de pe parchetul sălii sporturilor a fost o rușită spectaculoasă sub privirile numeroșilor spectatori și așa cum se întâmplă în astfel de meciuri cele două echipe au remizat.  Ca și în confruntările din iarbă în acele vremuri, UTA a deschis scorul, iar Vagonul a alergat după egalare.  S-a terminat 2 – 2 scor stabilit de Roly Nagy, după ce a deschis scorul Vânătoru chiar sub privirile lui Emanoil Gherghel,  fost fotbalist, antrenor și conducător la Vagonul și UTA.

Au evoluat:

Szabo, Lupu – Bogoşel, Vânătoru, Nădăban, Tuef, I. Arman, Negrău, Lazăr, R. Nagy, Ardelean, Neamțiu, Toderaş, Botiș.

Duşan – Nadiu, Hamza, Fericean, Bora, Tamaş, Gornic, Anghel, Nedescu, Borlea.

Foto: www.uta-arad.ro

Categorie: Sport
Etichete: Arad, fotbal, sala sporturilor, UTA, vagonul
Distribuie:
Articolul anterior
Concert de COLINDE… lipsit de strălucire, la Filarmonica arădeană
Articolul următor
21 DECEMBRIE, 1989 a rămas în memoria arădenilor ca „Momentul ZERO al REVOLUȚIEI noastre” – iar după 30 de ani este CINSTIT să fim CURAJOȘI și REALIȘTI cu ADEVĂRUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie