Mihai Fifor: România trebuie să își definească în mod clar poziția și să participe activ la reuniunea miniștrilor Energiei care va avea loc pe 26 iulie

mihai fifor
Distribuie:
[COMUNICAT DE PRESĂ]

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, trebuie să prezinte urgent în Coaliție o analiză care să stabilească dacă România are alternative pentru asigurarea necesarului de energie, dacă va reduce consumul de gaze cu 15%.

„În același timp, USR trebuie să înceteze cu blocajele privind exploatările de cărbune din România în numele politicilor de mediu – e nevoie de astfel de politici, dar pe termen scurt România trebuie să-și folosească toate resursele de energie, la fel cum fac toate statele UE.

In acest context, mai multe țări au anunțat deja că nu sunt de acord cu propunerea de Regulament înaintată de Comisia Europeană prin care fiecare stat membru ar fi obligat să diminueze consumul de gaze naturale cu 15% în perioada august – martie.

Grecia, Portugalia și Spania au anunțat că se vor opune acestui proiect, în timp ce Ungaria a început negocierile directe cu Federația Rusă pentru a suplimenta importurile de gaze naturale.

România trebuie să își definească în mod clar poziția și să participe activ la reuniunea miniștrilor Energiei care va avea loc pe 26 iulie.

Ministrul Virgil Popescu trebuie să ia un mandat clar din partea premierului și a Coaliției cu privire la poziția României.

Acest mandat trebuie stabilit pe baza unei analize realizată de Ministerul Energiei din care să reiasă dacă și cum poate România să realizeze această reducere de 15%.”, afirmă președintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor.

Biroul de Presă al PSD Arad

Categorie: Politice
Etichete: Comisia Europeană, deputatul Mihai Fifor, Ministrul Energiei - Virgil Popescu, președintele PSD Arad, reuniunea miniștrilor Energiei
Distribuie:
Articolul anterior
O nouă acțiune de deratizare în municipiu
Articolul următor
Câmpia Aradului – sub COD ROȘU: 39 – 42 de grade! Vezi recomandările I.S.U.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie