Ministrul Culturii îl ROAGĂ pe Falcă să facă ceva cu „Monumentul Marii Uniri”, dar îl SOMEAZĂ că dacă n-o va face în 60 de zile, lucrarea va fi amplasată în alt județ

monumentul marii uniri
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Adrian Todor: „Aradul riscă să rămână fără monumentul Marii Uniri“

Ministerul Culturii și Identității Naționale a transmis o adresă Primăriei Arad și Consiliului Local Municipal Arad, în care solicită demararea de urgență a lucrărilor de amplasare a monumentului Marii Uniri. În caz contrar, Ministerul Culturii amenință că va amplasa acel monument într-o altă localitate.

„Aradul se află în fața unei situații fără precedent, riscând să pierdem monumentul Marii Unirii, din cauza intereselor personale ale primarului Gheorghe Falcă. În loc să amplaseze monumentul în locația stabilită printr-o hotărâre a Consiliului Local, anume pe lacul de la Pădurice, primarul Gheorghe Falcă încearcă să se folosească de acest monument și să demoleze piața Catedralei, unde ar urma să fie ridicat un supermarket. Culmea, este vorba despre același supermarket de pe urma căruia firma primarului Falcă a mai câștigat bani frumoși.

Toată această joacă a primarului Gheorghe Falcă ar putea lăsa Aradul fără monumentul Marii Uniri. La sfârșitul lunii ianuarie, Ministerul Culturii a transmis o adresă Primăriei Arad și CLM Arad, prin care cere măsuri urgente pentru instalarea monumentului. În această adresă, care a fost ascunsă de Gheorghe Falcă, consilierii municipali nefiind informați despre acest subiect, se specifică clar faptul că Aradul are la dispoziție 60 de zile pentru a face pași concreți pentru amplasarea monumentului Marii Uniri, în caz contrar, Ministerul Culturii luând în calcul opțiunea de a schimba beneficiarul final al monumentului, cu o altă localitate de pe teritoriul României.

Din cele 60 de zile s-au scurs deja jumătate, iar dinspre Primăria Arad nu am văzut niciun semn că ar fi cineva preocupat de această situație. Tragem, pe această cale, un semnal de alarmă și cerem public primarului Gheorghe Falcă și celorlalți responsabili din Primăria Arad să ia măsuri urgente pentru ca Aradul să nu piardă monumentul Marii Uniri. Ar fi o nouă dovadă de dispreț la adresa cetățenilor acestui oraș, din partea primarului Falcă și acoliților săi, dacă Aradul ar întâmpina Centenarul Marii Uniri fără acest monument atât de dorit de către arădeni“, a declarat deputatul PSD Arad Adrian Todor.

80024425 77aa 4000 b195 0bb3094a1140

Biroul de Presă al PSD Arad

Categorie: Știri
Etichete: Adrian Todor, gheorrghe falca, marea unire, monumentul marii uniri
Distribuie:
Articolul anterior
Începe a IV-a ediție a Târgului ARPICULTURA
Articolul următor
Elitele care manipulează – II

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie