„Noaptea Muzeelor de la Sate” așteaptă curioșii cu mic, cu mare. Accesul este gratuit

noaptea muzeelor de la sate scaled
Distribuie:

Prima ediție a proiectului „Noaptea Muzeelor de la Sate/Nocturna Muzeeală Rurală” vine cu expoziții, dansuri și muzică populară, dar și ateliere de pictură sau meșteșug, unde sunt așteptați atât cei mici cât și cei mari. Incluse în program sunt Casa Memorială și Colecția de artă ”Eugen Popa și Eugenia Hagiu” Săvârșin, Muzeul Memorial „Ioan Slavici și Emil Monția” Șiria, dar și Muzeul Viei și Vinului din Miniș. Evenimentul se desfășoară sâmbătă, 2 septembrie. Accesul la muzee este gratuit.

Noaptea Muzeelor de la Sate, seară cu evenimente dedicate publicului

Publicul doritor să viziteze Muzeul Memorial Ioan Slavici – Emil Monția din Șiria se poate bucura, nu doar de expoziție, ci și de spectacolul de muzică și dansuri tradiționale din Podgoria Aradului și Ansamblul folcloric „Șiriana”, acompaniați de solistul Alin Neag. Doritorii pot participa și la ateliere de pictură ceramică și pot viziona și filme etnografice.

Casa Memorială Eugen Popa și Eugenia Hagiu din Săvârșin a pregătit pentru publicul participant cu ocazia Nopții Muzeelor de la Sate lansarea volumului „Gânduri târzii”, scris de Nicolae Cristea din Roșia Montană. De asemenea, vor fi dansuri populare, ateliere creative de pictură pentru copiidar și ateliere tradiționale de pictură pentru copii.

Pasionații de vinuri pot vizita Muzeul viei și vinului din Miniș. Ei pot să facă un tur direct în vie, acolo unde pot să descopere tainele viticulturii.

Program:
noaptea muzeelor de la sate
Categorie: Știri
Etichete: Minis, noaptea muzeelor, Savarsin, Siria
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE 2] O a treia victimă a accidentului de la Horia a decedat la spital
Articolul următor
Alertă aeriană la Kiev din cauza amenințărilor cu rachete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

diesel

[ACTUALIZARE 3] Tragica viață a lui DIESEL poartă stigmatul aceluiași blestem numit Filon Crețiu, iar linșajul, nu doar mediatic, se manifestă disproporționat. Singurul fapt pozitiv din oribila poveste: toată lumea regretă că s-a întâmplat

Petiția online „Dreptate pentru Diesel” creată sâmbătă, 2 septembrie, de activistul arădean Arpi Nistor, a adunat pe la 4.500 de semnături până la data publicării acestui articol (actualizare – marți,…