O VICTORIE CU SUDOARE, INIMĂ ȘI AMBIȚIE. UTA – FCSB: 2-1 (1-1)

uta -fcsb
Distribuie:

UTA – FCSB 2-1 (1-1)

Au marcat: Fabry (18,penalty), Cooper (60) – Coman (4)


UTA (antrenor Mircea Rednic): Iacob – Diogo, Stolnik, Markov, Abeid – Freitas (79 Carp), Marku – R. Pop (90+1 Mihai), Fabry (90+1 Holst), Stahl (79 Dumitrașcu) – Cooper (64 Vucenovic).
Rezerve neutilizate: Kucher – Benga, Stanciu.
Cartonașe galbene: Stahl, Freitas, Stolnik, Iacob, Abeid, Dumitrașcu.


FCSB (antrenor Elias Charalambous): Târnovanu – Pantea, Dawa, Chiricheș (77 Ngezana), Radunovic – Ov. Popescu, Olaru – Miculescu (46 Oct. Popescu), Djokovic (77 Crețu), Coman – Compagno (69 Radaslavescu)
Rezerve neutilizate: Udrea – Panțîru, Haruț, Lixandru*, Gogescu*.
Cartonașe galbene: Pantea 2, Compagno, Coman 2
Eliminați: Pantea (45+4), Coman (83).


Arbitri: George Găman (Craiova) – Adrian Popescu (Craiova) și Raul Ghiciulescu (Lugoj).

Rezervă: Marius Omuţ (Satu Mare).
Arbitri VAR: Szabolcs Kovacs (Carei) și Viorel Flueran (Craiova),
Observator FRF: Marcel Savaniu (Satu Mare).
Observator LPF: Claudiu Boariu (Mediaș).


28.08.2023, ora: 21.30, temperatura: 30°C, stadion: Francisc Neuman, spectatori: 10.500.


Cu liderul altfel ai setate comenzile

FCSB a intrat pe gazonul arenei Francisc Neuman cu siguranța indusă de patronul lor în subconștient, că în România nu sunt echipe care s-o învingă. Și după cum demarase trupa bucureșteană la Arad, se părea că ecuația învingătorului era deja rezolvată.

La fel, suporterii arădeni au avut inima strânsă, rugându-se să nu fie umuliți chiar acasă. Și lucrurile și-au schimbat turnura minut cu minut ce s-a scurs după golul primit. FCSB deschisese scorul în minutul 4, după o fază pornită pe axul central de la Compagno, care a verticalizat pentru Olaru și o intrare pe traiectorie a lui Florinel Coman care l-a învins pe Iacob cu un șut de la zece metri.

Bine pentru UTA a fost că bucureștenii n-au mai fost fiare în ofensivă, începând construcția cu calm, de la 30-40 de metri de poarta lui Târnovanu. Și odată ajunsă în zona careului oaspeților, UTA și-a dat seama că defensiva lui Charalambous gafează și poate fi pusă în impas. Așa că la o fază mai hotărâtă de atac, mingea șutată de Stahl de la 12 metri a lovit brațul lui Pantea, iar adupă o atentă studiere la VAR, „centralul” George Găman a acordat penalty pentru UTA. Care a fost transformat cu siguranță, pe centru, de către Fabry.

În minutele rămase din prima repriză, ambele formații au fost preocupate să stea cât mai departe de propria poartă, FCSB prestând un joc anost, cu un ritm tot mai scăzut. Supriza generală a fost că după pauză, UTA a rămas echipa care a dat tonul fazelor de atac, a fost echipa cu un mijloc sigur, laborios, cu cei doi închizători – Freitas și Marku – utili și preciși și la construcție. Da, a fost pentru prima data în acest campionat când UTA a făcut un joc mai complet, pe parcursul ambelor reprize. Și dopingul celor ce au îmbrăcat tricolul roșu a venit de la superbul public, care a produs însă frisoane pe caniculă fecesebiștilor îmbuibați că n-au adversar.

Misiunea arădenilor a fost îndeplinită prin golul marcat în minutul 60.

Diogo a preluat bine – cum face mereu – pe dreapta, i-a pasat lui Pop – tot ca de obicei – care din preajma careului a centrat înapoi, Dawa a deviat exact la Cooper, care calm, a plasat cu „46”-le piciorului drept, balonul în plasă, în stânga lui Târnovanu. Vorbind de misiune, UTA-ei i-a fost mai ușor să conserve rezultatul odată ce Pantea și apoi Coman au fost eliminați, al doilea după o lovitură cu cotul în spate la Markov, demostrându-și frustrarea și impotența.

Nu a fost tocmai lejer să aștepți fluierul final, pentru că UTA, deși cu doi jucători mai mult pe teren, nu s-a concentrat să presteze un „șoarecele și pisica” cu „trupa ciobanului”. Băieții lui Rednic s-au limitat să apere careul lui Iacob, dar succesul nu putea să le mai scape odată de zece mii de oameni au început să intoneze imnul „De la Dunăre la Sena”.


Succesul este mirific pentru UTA. Dar nu este neapărat unul de referință pentru ce are de făcut echipa în continuare.

La un meci cu liderul, altele sunt coordonatele echipei, altfel sunt setate comenzile fiecărui jucător. Și Rednic știe că încă are foarte mult de lucru până formează o echipă. Baftă!


Primele impresii după joc

Mircea Rednic: „Victoria e muncită, asta e sigur. Am câștigat și cu aportul publicului care ne-a împins de la spate. Mă bucur că echipa a avut reacție după golul primit, am pus presiune, i-am obligat să greșească, a venit și golul. Iar am avut situații, o posesie bună, am avut răbdare. Trebuie să recunosc că eliminarea lor ne-a ajutat mult, cu toate că la echipă pe care ei o au nu ar fi trebuit să se simtă.

Am controlat jocul, a venit golul într-un moment foarte important. E o victorie importantă, aveam nevoie pentru moralul nostru, pentru suporteri, pentru ceea ce urmează. Nu sunt mulțumit de cum am jucat în totalitate, dar îi felicit și îi apreciez pentru atitudine, de cum s-au sacrificat. Au fost pozitivi, au fost și multe greșeli, dar e bine că am reușit să câștigăm, să dublăm efortul de la meciul de azi cu trei puncte”.


Rareș Pop:  „Suntem fericiți, am învins echipa de pe primul loc, nu a fost cel mai strălucit joc, dar important este că am câștigat. Moralul e mai ridicat acum după aceste multe puncte pierdute, mai ales că au venit pe fondul greșelilor noastre. Încetul cu încetul încep să se creeze anumite conexiuni între jucătorii acestei noi echipe. Eu mă înțeleg bine cu toată lumea, însă cred că am o conexiune aparte cu Fabry. El e acel jucător cheie de care aveam nevoie”.


NOTA BENE: Mesajele afișate de membrii galeriei de Peluza „Iosif  Petschovschi” au fost ignorate (deliberat, desigur) de camerele televiziunilor care au transmis meciul în direct… nu, însă, și de noi:


REZUMAT VIDEO:


 

Categorie: Sport
Etichete: Cooper, Fabry, mircea rednic, Peluza „Iosif  Petschovschi”, Rareș Pop, stadionul francisc neuman, UTA - FCSB
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE] Tăierea stejarului secular din Parcul Eminescu s-a transformat dintr-o reacție pe Facebook, într-un dosar penal
Articolul următor
ÎNSCRIERI PENTRU ANUL UNIVERSITAR 2023-2024 la UVVG – SESIUNEA DE TOAMNĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie