OTP BANK părăsește România. Negocierile cu Banca Transilvania pentru preluare sunt aproape de final

otp arad bld revolutiei
Distribuie:

OTP și Banca Transilvania, cel mai mare creditor din România, s-au apropiat de un acord. Discuțiile sunt în curs de desfășurare de la sfârșitul anului trecut, când Banca Transilvania a apărut ca ultimul ofertant rămas în discuțiile pentru achiziționarea unității. Firma de brokeraj Concorde, cu sediul la Budapesta, a evaluat afacerea la 350 de milioane de euro. Reprezentanții OTP și ai Băncii Transilvania au refuzat să comenteze.


OTP, care a devenit una dintre cele mai mari bănci din Europa Centrală și de Est după o serie de achiziții, a decis să își vândă activitatea din România ca parte a unei strategii de cesionare a unităților cu o cotă de piață mai mică.

Aceasta este cea mai recentă tranzacție bancară în curs de realizare în România, care se află pe un val de achiziții, deoarece creditorii din Europa de Vest încearcă să se extindă în regiune pentru a profita de o creștere economică relativ mai rapidă într-o țară care a reușit să evite recesiunea.

În vara anului trecut, patru bănci şi-au exprimat interesul pentru preluarea OTP Bank România, subsidiara locală a grupului ungar OTP Group, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestei tranzacții. Este vorba despre grupul bancar italian UniCredit SpA, două bănci din Austria (Raiffeisen Bank International AG şi Erste Group Bank AG), precum şi Banca Transilvania SA.


Cum sunt afectați clienții OTP Bank

Pentru clienții OTP Bank din România, tranzacția ar putea ridica întrebări legate de statutul conturilor lor, al creditelor și al serviciilor bancare pe care le utilizează. În mod tradițional, în urma unui astfel de proces de achiziție, conturile și creditele sunt transferate către instituția achizitoare, în acest caz Banca Transilvania, fără ca clienții să fie nevoiți să întreprindă acțiuni suplimentare.

Banca Transilvania va avea, probabil, responsabilitatea de a asigura o tranziție lină pentru clienții OTP, gestionând orice schimbare a condițiilor contractuale sau a serviciilor într-o manieră cât mai puțin invazivă pentru clienți. De asemenea, este de așteptat ca Banca Transilvania să comunice în mod proactiv cu toți clienții afectați, oferind detalii despre cum vor fi gestionate conturile și creditele în perioada de tranziție și după.


Sursa: Bloomberg


 

Categorie: Național
Etichete: Banca Transilvania, OTP BANK ROMÂNIA, OTP Group, sistem bancar
Distribuie:
Articolul anterior
ANDREI ILISIE: UN COPIL SFIDEAZĂ VÂRSTA
Articolul următor
Realitatea crudă, habarnismul și scuzele autorităților | Am conștientizat problema drogurilor în Arad, dar privitor la soluții am rămas la stadiul de VORBĂRIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

jackie ionescu large

Adio, dom’ profesor JACKIE!

De profesorul Ion V. Ionescu am auzit prima dată în vara anului 1980, când Poli Timișoara a luat Cupa României cu el antrenor. Cam de atunci am început să fiu…