Pavel Palcu, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, este în stare critică la spital în urma unui atac cerebral hemoragic

pavel palcu
Distribuie:

[ACTUALIZARE] (ora 18.00):

Și la această oră procurorul Pavel Palcu se află în operație. Medicii timișoreni încearcă să-l salveze, în ciuda șanselor extrem de scăzute de reușită, cel puțin din perspectiva statisticilor medicale în cazul unor asemenea afecțiuni.


Marți, 19 decembrie, în jurul orei 12.00, Pavel Palcu – procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad –   a suferit un atac cerebral și a fost transportat  în stare gravă la UPU a Spitalului Județean. Având în vedere starea gravă în care a ajuns, atac cerebral cu hemoragie, fiind și intubat, medicii arădeni au decis transferul acestuia la Timișoara pentru o intervenție neurochirurgicală. Prognosticul medicilor arădeni este extrem de rezervat în ceea ce privește șansele de supraviețuire.

Procurorul Pavel Palcu este cel mai longeviv (în sens de carieră)  procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad. Cel mai recent și răsunător caz intrumentat de acesta este cazul polițistului local arestat pentru tortură urmată de moartea lui Vișinel.


Procurorul criminalist Pavel Palcu  este procurorul cu cea mai mare vechime din Ministerul Public. Pentru că a depășit vârsta de 65 de ani, acesta și-a continuat cariera în ultimii ani doar cu un aviz anual al Consiliului Superior al Magistraturii.

În ultima sa ședință, secția de procurori a CSM i-a prelungit lui Palcu menținerea în funcție până în 15 ianuarie 2024. Procurorul susținea, de câte ori avea ocazia,  că dacă este sănătos și nu se schimbă legea vrea să rămână în procuratură până la vârsta de 70 de ani. „Eu am o vechime de 43 de ani, nu pierd foarte mult la salariu (n.r. în comparație cu pensia). Până la 70 pot să stau dacă nu se schimbă legea. Cât mă duce mintea și puterea, vreau să stau să ajut”, spunea recent procurorul Palcu, care s-a remarcat că nu are niciun dosar (pe care l-a instrumentat de la început) cu autor necunoscut și nicio achitare.

Procurorul Pavel Palcu avea convingerea că prin pensionarea magistraților la 25 de ani vechime, sistemul pierde oameni chiar în momentul maturității profesionale. „Abia când ajunge să fie la o maturitate profesională pleacă și vin cei din valul doi, pe care îi învață Udroiu sau nu știu cine, că n-au voie să întrebe. Cei din noul val nu se mai consultă cu cei mai în vârstă, n-au voie. Noi am avut adevărați procurori cu care am putut vorbi. Niciodată nu a încercat cinema să-mi impună o soluție. Dar, fiecare își spune părerea. Procurorii tineri de acum nu se mai consultă nimeni”, spunea procurorul.

Pavel Palcu, care este și profesor la Universitatea Vasile Goldiș din Arad, a declarat că în momentul în care pleacă din procuratură va renunța și la cariera didactică pe care o face din pasiune, luându-i de multe ori pe studenți cu el pe teren. „ Îi duc pe studenți la fața locului. Eu, când am terminat facultatea, eram de nota 10 și n-am știut nimic. Așa, încerc să-i duc și pe studenții mei la fața locului, la experimente judiciare, la audieri. Și folosesc de fiecare dată studenții ca martori, asistenți.  Așa le explic de fiecare dată care e rolul lor”, a mai spus  procurorul Pavel Palcu. Într-adevăr, studenții săi au fost prezenți la cea mai recentă reconstituire în cadrul unui dosar de cercetare, respectiv în dosarul morții lui Vișinel, în sediul DGPLA de pe Victoriei. Unul dintre studenții săi a și fost cel care a jucat rolul victimei pe toată durata reconstituirii.


 

Categorie: Știri
Etichete: atac cerebral, Procurorul Pavel Palcu
Distribuie:
Articolul anterior
Cum facem iarna mai ieftină. Soluții durabile pentru reducerea costurilor energetice
Articolul următor
Drama din spatele halterelor – povestea campionilor care se antrenează în igrasie

4 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

tigari - contrabanda

Prins în trafic burdușit de țigări, un contrabandist notoriu din Sântana n-a mai scăpat ca la alte flagrante: 13.400 de pachete de țigarete netimbrate și două autoturisme i-au confiscat polițiștii de la SICE

[COMUNICAT DE PRESĂ] CONTRABANDĂ, PERCHEZIȚIE DOMICILIARĂ ȘI REȚINERE În cadrul cercetărilor desfășurate într-un dosar penal, de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul…