„Pediatrie în Pandemie” – Ghid Pentru Părinți, Studenți și Medici Rezidenți: o carte care chiar SE CEREA

pediatrie pandemie
Distribuie:

 

Numeroasă asistență din toate mediile sociale a fost ieri seară în Sala Ferdinand cu prilejul lansării cărții Pediatrie în Pandemie – Ghid Pentru Părinți  Studenți și Medici Rezidenți  scrisă de Dr. Simona Luminița Dumitra. Este ediția a doua a acestei lucrări.  O carte atractivă și ușor de lecturat, pentru că întrepătrunde rolul de părinte cu anamneza medicală și explicația științifică din partea cadrului didactic.

În scurtul său discurs, autoarea a subliniat că nu se consideră scriitosre, cartea fiind scrisă cu și din  har;  fiind cunoscută aproprierea  sa către Dumnezeu, în sală au fost prezente ieri numeroase fețe bisericești.
Cartea are ca motto – „Toate le-a făcut Dumnezeu frumos și la timpul lor.”

pediatrie carte

La finele anului trecut am urmărit o emisiune tv ce dezvăluia câteva dintre subiectele acestei cărți apărută, nu întâmplător,  după nouă luni jumate. Ca o noutate la conținutul cărții s-a ținut cont de un  sondsj minuțios realizat printre părinți. În vremuri tulburi de pandemie Simona Luminița Dumitra a găsit limpezimea să scrie o carte, după cum sublinia moderatoarea întâlnirii de ieri, actrița Oltea Blaga.

Un rol important în realizarea cărții îl are și Asociația Cetatea Voluntarilor la sediul căreia se găsește cartea. Pasiunea autoarei pentru scris o moștenește de la tatăl său, medicul Vasile Aciocârlănoaei, după cum sublinia Prof. Universitar Coralia Cotoraci. Simona a cochetat cu meseria de profesor, dar  s- a îndrăgostit de medicină la Timișoara și a revenit acaă pentru a aduce plus valoare medicinii pediatrice din orașul nostru.

La evenimentul de aseară au mai rostit scurte alocuțiuni Episcopul Timotei  Seviciu, Otilia Țigănaș- medic și scriitor, din partea autorităților locale și gazdă Lazăr Faur, Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Simona Luminița Dumitra a primit ieri diploma „Arădeni cu care ne mândrim” înmânată de parlamentarul Sergiu Bîlcea. Simona este șefa secției Pediatrie II  din cadrul  Spitalului Județean Arad și predă la Facultatea de Medicină din cadrul UVVG Arad.

Categorie: Știri
Etichete: coralia cotoraci, Otilia Țigănașu, Simona Luminița Dumitra, Timotei Seviciu, vasile aciocarlanoaei
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE 2] „Miss Supranaţional Europe 2018” se dă „virgină în mass-media” și somează TOATE PUBLICAȚIILE să șteargă articolele care o vizează în cauzele privind șantajele și tentativa de otrăvire a milionarului Adrian Luca. Cu cele despre „cât e de frumoasă” n-are treabă…
Articolul următor
Kunsthalle Bega prezintă Cronicile viitorilor supereroi. Viitor, utopie și supra-inteligență într-o expoziție internațională de grup 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie