Peste 1.000 de medici și asistenți români s-au înscris pentru a merge în Israel

medici asistenti voluntari israel apel
Distribuie:
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, în cursul serii de luni, că peste o mie de cadre medicale din România şi-au exprimat disponibilitatea de a merge să acorde asistenţă medicală în Israel, aflat în conflict armat cu gruparea militantă palestiniană Hamas.

Conform acestuia, inclusiv asociaţii profesionale ale medicilor şi-au exprimat disponibilitatea de a sprijini medicii din Israel, în contextul stării de război, Rafila dând ca exemplu, în acest context, Societatea Română de ATI care s-a declarat pregătită să participe la constituirea de echipe medicale.

Înscrierile merg foarte rapid. Am avut aceeaşi reacţie foarte bună şi atunci când a fost cutremurul acela major, în Turcia. Peste o mie de persoane s-au înscris, medici şi asistenţi medicali. Trebuie să fii pregătit, să poţi face şi să trimiţi astfel de echipe, dacă este cazul, e bine să existe şi ca un exerciţiu de solidaritate umană astfel de lucruri. Aţi văzut că şi la spitale din Israel personalul a venit la lucru fără să îi cheme nimeni. Să ştiţi că şi la noi s-a întâmplat la fel, când s-a întâmplat la Crevedia” a declarat Alexandru Rafila, luni seară, la Medika Tv, potrivit News.ro.

Ministrul a explicat că ajutorul constând în personal medical va fi trimis „numai la cererea statului Israel”, iar mobilizarea este una preventivă pentru ca, în caz că va fi necesar acest ajutor, să poată fi trimis cât mai repede.


 

Categorie: Național
Etichete: ALEXANDRU RAFILA, asistenți, Israel, medici
Distribuie:
Articolul anterior
LIGA 4 ARAD |Tur de orizont prin meciurile etapei a 8-a
Articolul următor
Arădenii de la DUM DANCE TEAM s-au întors de la Brașov cu titlul de Campioni Naționali la DANS SPOTRIV chiar de ZIUA LOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

inot masters 2

Medalii europene din apă

Trei sportivi de la Clubul Sportiv Municipal au reprezentat cu cinste Aradul la Campionatul European de înot Masters în bazin scurt care s-a desfășurat în  Funchal (Portugalia), capitala Insulelor Madeira…