PSD a depus amendamentele la OUG privind plafonarea prețurilor la energie

mihai fifor
Distribuie:
[COMUNICAT DE PRESĂ]

PSD își respectă angajamentul de a susține modificarea OUG 119/2022 astfel încât prețurile plafonate să se raporteze la consumul curent și nu la cel din 2021.

Amendamentul PSD depus la comisiile de specialitate din Senat stimulează cetățenii să facă economie la energia electrică, ceea ce sprijină efortul României de a reduce consumul național cu 10%, conform obiectivelor stabilite de Comisia Europeană.

Totodată, stimulând cetățenii să facă economie, nu va mai fi nevoie de reglementări care să impună prin forță reducerea consumului, așa cum se întâmplă în alte state ale Uniunii.

În amendamentul PSD dispare raportarea la consumul din anul 2021.

De asemenea, este clarificat faptul că în cazul consumatorilor care se încadrează într-un consum de 300 kWh/lună, doar ceea ce depășește suma de 255 kWh, adică 45 kWh, se plătește la preț neplafonat și nu întreaga factură (reieșea că prețul plafonat se acordă doar pentru cei care în prezent se încadrează în maximum 255 kWh/lună).

Prevederile OUG 119/2022 și forma propusă de PSD:

amendament psd facturi

Biroul de Presă al PSD Arad

 

Categorie: Politice
Etichete: Amendament PSD, modificarea OUG 119/2022, plafonarea prețurilor la energie
Distribuie:
Articolul anterior
Circulaţia tramvaielor pe tronsonul Piața Romană – Căpitan Ignat se suspendă până la terminarea lucrărilor de reablitare
Articolul următor
De Ziua Mondială a Contracepției, campania Planifică Neprevăzutul susține informarea tinerilor pentru a face alegeri conștiente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie