S-a aprobat PROTOCOLUL MEDICAL pentru desfășurarea COMPETIȚIILOR SPORTIVE

frf
Distribuie:

 

 

Decizia Comitetului de Urgență FRF a fost luată având în vedere Ordinul nr. 601/971/2020 emis de Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății pentru aprobarea regulamentelor privind competițiile necesar a fi respectate pentru reluarea competițiilor sportive organizate în aer liber sau în bazine acoperite sau aflate în aer liber, precum și a activităților de pregătire sportivă în spații închise, în bazine acoperite sau aflate în aer liber de către sportivii profesioniști, sportivii de performanță și/sau legitimați.

Totodată, decizia a fost aprobată luând în considerare testarea pozitivă a unor persoane din cadrul unor cluburi participante la competițiile organizate de FRF și LPF și constatând necesitatea creșterii gradului de conștientizare, cu privire la riscurile existente și măsurile necesar a fi adoptate pentru prevenirea acestor riscuri, atât al reprezentanților cluburilor cât și al jucătorilor, staff-ului tehnic și al celorlalți oficiali.

Astfel, s-a decis aprobarea Protocolului medical necesar a fi respectat pe durata desfășurării competițiilor aferente sezonului 2019/2020, astfel cum a fost modificat, și a sancțiunilor aferente încălcării acestuia.

Cele mai importante măsuri:

-Înainte ca echipele să ajungă la stadion, va fi făcută dezinfectarea încăperilor și spațiilor comune;

-Echipele vor ajunge la stadion la ore diferite: gazdele cu 75 de minute înainte de meci, iar oaspeții cu 90 de minute înainte de meci;

-Jucătorii vor veni la stadion cu echipamentul necesar pentru meci în propriile genți;

-Jucătorii celor două echipe nu vor ieși în același timp la încălzire;

-Băuturile vor fi puse în sticle personalizate pentru fiecare jucător;

-Staff-ul medical și jucătorii de rezervă vor purta măști și vor păstra o distanță de doi metri.

-Nu sunt recomandate ședințele tehnico-tactice în vestiar. Este de preferat ca acestea să se desfășoare înaintea sosirii la stadion, în spații deschise (aer liber) sau în săli/incinte unde se poate păstra distanța de 2 metri între participanți.

-Numărul maxim de persoane care au acces în cele trei zone ale stadionului.

Limitarea numărului de persoane care au acces în fiecare zonă, în funcție de rolurile pe care le au de îndeplinit:

Zona 1: maximum 80

Zona 2: maximum 85

Zona 3: maximum 60

Fiecare participant la producție completează un formular (da/nu) care conține simptome posibile ale COVID-19 și confirmă cele declarate prin semnătură. Dacă una sau mai multe întrebări va avea „da” ca răspuns, se va lua o decizie privind accesul și permisiune de desfășurare a activității de către responsabilul de igienă.

Amenzile pentru cei care nu respectă protocolul sanitar:

-100.000 de lei pentru nerespectarea numărului numărului maxim de persoane admise în fiecare dintre cele 3 zone ale arenei sportive cu ocazia desfășurării unui joc oficial.

-70.000 de lei pentru nerespectarea obligației de izolare și de testare a persoanelor care prezintă simptome COVID 19.

-50.000 de lei pentru permiterea accesului în incinta stadionului a persoanelor care în urma efectuării triajului epidemiologic sunt depistate cu o temperatura de peste 37,3 C.

Aici se poate citi integral PROTOCOLUL DE RELUARE A COMPETIȚIILOR – SEZON 2019-2020

 

Categorie: Sport
Etichete: ajf, FRF., lpf, Ministerul Sănătăţii.
Distribuie:
Articolul anterior
Hoții de cabluri țin cu Bibarț în „RĂZBOIUL POMPELOR”: azi-noapte au tăiat și sustras toate cablurile de la panourile electrice care alimentează Stația de pompare de pe Cocorilor!
Articolul următor
Cetătenii comunei Vladimirescu și satelor arondate vor putea plăti taxele si impozitele ONLINE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

uta la voluntari

Când Fabry lucrează (mai) bine în schimbul doi

FC VOLUNTARI – UTA 0-1 (0-0) A marcat: Fabry (77) 17.02.2024, ora: 14,00, stadion: ,,Anghel Iordănescu”, temperatura: 8°C, spectatori: 670. Voluntari (antrenor Nicolae Dică): Fernandez – Ricardinho, Turda, Matricardi, Boboc…
uta botosani

CÂND ANDONE ÎI PUNE PIEDICĂ LUI REDNIC

UTA – FC BOTOȘANI 2-2 (1-0) Au marcat: Căpușă (32), A. Lopez (90) – E. Lopez (51), G. David (56)   12.02.2024, ora: 17,00, stadion: „Francisc Neuman”, temperatura10°C:  spectatori: 8000. UTA…