Se fac demersuri politice și probe tehnice pentru reintroducerea rutei INEU – BRAD

ineu brad
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Într-o videoconferință organizată astăzi cu primarii din județul Arad, conducerea CFR Călători a informat că vineri dimineața, la ora 8, din Gara Arad va pleca un tren de probă spre Brad. Trenul va testa traseul pentru repunerea în funcțiune a legăturii feroviare dintre Ineu și Brad, pe un traseu proiectat și executat cu mai bine de o sută de ani în urmă de Căile Ferate Arad-Cenad, conduse de inginerul Boros Béni (sediul acestei societăți, Palatul Cenad, există și astăzi, lângă Palatul Administrativ din Arad).

„În calitate de președinte al Consiliului Județean Arad am luat legătura cu conducerea CFR și cu parlamentari care pot sprijini demersul de reintroducere a acestei curse pe ruta istorică Ineu-Brad. Este importantă, pentru că asigură legătura cu municipiul și cu orașele Ineu și Brad a unor comunități care altfel ar fi izolate. Eu sper că după probele tehnice, CFR va prelua operarea pe acest traseu, chiar dacă în condiții de rentabilitate scăzută, pentru că oamenii de aici nu trebuie să fie izolați”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Primarii de pe traseu au fost invitați să facă parte din echipa tehnică, urmând să se alăture trenului de probă pe parcurs, în stațiile din comunele și orașele pe care le reprezintă.

În situația în care se va constata că există toate condițiile tehnice necesare circulației în bune condiții a acestui tren pe ruta Ineu-Brad, el va fi pus în circulație.

Biroul de presă al Consiliului Județean Arad

***

Mihai Fifor: „Vești bune pentru navetiștii de pe ruta Ineu-Brad, în urma apelurilor repetate adresate autorităților central”

„Mă bucur nespus că demersurile mele și ale colegului meu, fostul deputat Florin Tripa, nu au rămas fără rezultat, iar conducerea CFR Călători și autoritățile centrale au înțeles, în final, cât de importantă este găsirea unei soluții pentru repunerea în funcțiune a legăturii feroviare dintre Ineu și Brad.

Cei mai fericiți vor fi fără îndoială navetiștii dintr-o serie de localități arădene, care prin retragerea operării Regio de pe traseul feroviar au rămas practic fără acces la locurile de muncă. Sunt oameni care mi-au adresat apeluri disperate și care nu puteau înghiți argumentele total neacoperitoare ale celor responsabili de situația creată.

Așa că, zilele trecute, am lansat un nou apel celor în masura să soluționeze această situație de criză, cerând în mod imperativ o soluție de urgență pentru reluarea traficului feroviar pe relația Ineu-Brad.

Vestea buna este că până la urmă CFR Călători va relua, după probele tehnice, operarea pe acest traseu, utilizând o infrastructură proiectată și executată acum un secol.

 Apelul meu rămâne însă la fel de apasat: Guvernați, nu mimați ! Aveți o responsabilitate în spate, nu vă bateți joc de români !”, spune deputatul PSD Arad Mihai Ffor.

Biroul de Presă al PSD Arad

***

Captură foto / VIDEO: Travellor Trains @ YouTube

***

Articol asociat:

[ACTUALIZARE] Ministrul Transporturilor confirmă: NICIUN TREN nu va mai circula pe ruta Arad – Brad de la 1 ianuarie 2021 [DOCUMENT OFICIAL] 

 

Categorie: Știri
Etichete: boros beni, brad, Ineu, INEU-BRAD, Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE] „Mica teroristă” din Nădlac a fost condamnată DEFINITIV la un an, cinci luni şi zece zile închisoare cu executare
Articolul următor
Donație de table magnetice pentru Liceul Tehnologic Vinga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

tiberiu rancu1

IN MEMORIAM Tiberiu RANCU

  A trecut la cele veșnice, cu puțin înainte de a împlini 72 de ani, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați medici din Lipova și din județul Arad: medicul…