Senatorii au votat marți legea mutării jocurilor de noroc la marginea localităților

img
Distribuie:

Cred că cu toții cunoaștem o persoană afectată de dependența jocurilor de noroc și știm cât se poate pierde…de la case, familii și chiar viața în unele cazuri. Dar iată că Senatul a observat această problemă și consecințele acesteia senatorii votând, marți, în calitate de primă cameră, un proiect depus de PSD prin care jocurile de noroc nu se mai pot organiza în localități, ci doar la marginea acestora, și cu anumite limitări. 


În favoarea proiectului au votat toți cei 91 de senatori prezenți la ședință, indiferent de partidul din care fac parte.


Acest proiect prevede că spațiul dedicat jocurilor de noroc este situat la cel cel mult 50 de metri de limita teritorială a orașului/municipiului ori a comunei, inclusiv a municipiului București. Astfel, toate sălile de jocuri de noroc ar trebui mutate la marginea localităților într-un termen de 60 de zile după ce legea este publicată în Monitorul Oficial.

Acestea vor fi eliminate total din localitățile care au sub 5.000 de locuitori Senatorii au decis și ca spațiile care găzduiesc jocuri de noroc să nu fie „la mai puțin de 300 m de un așezământ de învățământ, inclusiv campusurile aferente acestuia, un așezământ de cultură, artă, sănătate, cu caracter social, de culte religioase și alte asemenea sau în incinta acestora”.

Aleșii au stabilit și că numărul de licențe pentru spațiile destinate jocurilor de noroc se va stabili în funcție de numărul de locuitori, dovedit prin adeverință eliberată de autoritatea administrației publice locale, astfel încât să existe cel mult un punct de lucru la 20.000 de locuitori.


Antecedent: au mai fost câteva încercări ale USR care au trecut de Senat în primăvara lui 2023, printre care și interzicerea jocurilor de noroc la mai puțin de 300 de metri de școli, ulterior aceste proiecte fiind uitate în sertarele din Camera Deputaților. Majoritatea PSD – PNL nu le-a pus pe ordinea de zi în comisiile din Cameră.


 

Categorie: Politice
Etichete: Jocuri de noroc, parlament, Senat, senatori
Distribuie:
Articolul anterior
AGROMALIM: 7 – 10 septembrie 2023, la EXPO ARAD
Articolul următor
Simbioza artei – vernisaj de pictură la Bibliotecă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie