[ACTUALIZARE] Napoleoane, stai jos și ascultă-l pe Cionca: „Nu s-a tăiat panglica «la nimic», ci la finalul unei lupte”

cionca bimbo scaled
Distribuie:
 
[ACTUALIZARE]

Creatorul digital, politicianul, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Marinel Cionca Arghir s-a cățărat pe culmile penibilului și – precum Ioța de pe Podul Traian – nu mai vrea să se dea jos.

După ce-a ajuns vedetă la nivel național și până și presa din Gorj și din Caracal l-au prezentat ca pe un măscărici politic, Iustin Cionca ne obligă să actualizăm pamfletul. În cursul zilei de miercuri, pe pagina CJA de facebook și-a postat cugetările cu privire la reacția opiniei publice în legătură cu gestul inaugurării. Ne-a liniștit. Nu a inaugurat „nimic”, ci a tăiat panglica „după patru ani de luptă cu birocrația, după patru ani de muncă și nemulțumiri”, „la finalul unei lupte”. A sărbătorit cum ar veni, în cel mai penibil mod cu putință, victoria într-o luptă cu el însuși și a biruit. Oare câți pitici din capul lui Cionca au murit pe acest front?
Iată postarea adresată cârcotașilor care „preferă spectacolul și ignoră realizările” (HaHaHaHa!)… 
„La Livada începe, în sfârșit, canalizarea, și a aflat toată țara!
S-a tăiat panglica după patru ani de luptă cu birocrația, după patru ani de muncă și nemulțumiri, după patru ani de amânare a locuitorilor comunei, să putem începe lucrările la canalizare! Nu s-a tăiat panglica „la nimic”, ci la finalul unei lupte; la faptul că, în sfârșit, dorința câtorva sute de familii de la Livada se va împlini! Oamenii și-au dorit canalizare și se face, cu o soluție cât mai rapidă, care le scurtează așteptarea cu câțiva ani!
Anul viitor se vor face branșamentele la toate gospodăriile din Sânleani și urmează apoi casele din Livada, locuite în bună măsură de arădeni care își doresc și au cerut să li se asigure cât mai urgent condiții de viață mai bune.
Eu înțeleg lupta politică, faptul că unii preferă spectacolul și ignoră realizările. Dar o spun și repet: dacă putem ajuta sute de familii să primească ce și-au dorit, nu voi sta deoparte să spun că nu e cazul, de teamă că îi irităm pe cei deranjați că se muncește în județul Arad!” – a simțit nevoia să precizeze Iustin Cionca pe pagina de facebook a CJA.

cionca livada 1


[TITLUL INIȚIAL] (05.09.2023): Bimbo și Cionca – pe culmile penibilului: au tăiat panglica la o lucrare neîncepută

Chiar sunt lucruri care te pot lăsa fără cuvinte. Poți rămâne perplex, să privești în gol o imagine și să repeți obsesiv „băh, cât să fii prost să faci așa ceva!”… ore-ntregi poți repeta asta. Într-o asemenea stare de perplexitate m-am afundat luni după-amiază când, inițial pe mail cu un comunicat, apoi pe rețelele sociale au intrat în istorie doi remarcabili penibili din proximitatea noastră a tuturor: președintele CJA, Iustin Cionca, și primarul comunei Livada, Iosif Bimbo. Cei doi au făcut acest pas împreună, ținându-se de-o panglică, într-un decor de-a dreptul patentat ca „românesc”. Și-au mai pus și drapelul național pe piepturi.

cionca bimbo scaled

-bine că nu și-au tăiat degetele, că nu ar mai putea autoritățile să le ia amprentele de pe grămezile de bani atunci când le vor descoperi.

Câte nepotriviri puteți identifica în această fotografie? Câte epoci? Câte rateuri politico-administrative? Câți oportuniști, traseiști, tupeiști neprofesioniști recunoașteți în fotografie? – cu siguranță răspunsurile vi le-ați acordat singuri.

Așadar, „băh, cât să fii prost să faci așa ceva!” –

să inaugurezi ceva înainte să înceapă. Ceva ce are toate șansele să se fâsâie înainte să înceapă. Și să te mai și lauzi cu asta în scopul de a fi popular. La câte scandaluri au fost pe tema canalizării din Livada, chiar și-n Grădiște un episod recent, lucrarea trebuia să fie gata, așa ca un cadou pentru locuitorii de acolo și acum să fie o inaugurare surpriză. Dar tot surpriză a fost și inaugurarea cretină a unor promisiuni. Am asistat de fapt la un start furat în campania electorală de Iustin Cionca. Trebuie s-aducă și fața lui ceva voturi la partid.

cionca bimbo 2

N-a mai avut timp să gândească, probabil a fugit să taie panglica direct de la Aeroport, de la a cincea ediție a Arad Fashion Days.

cionca afd

  • fotografie sugestivă pentru goana după popularitate și voturi.

sau cu burta plină de plăcinte de la Căsoaia

cionca placinte


Pentru cine vrea să-și amintească cine sunt personajele, ce-i recomandă să fie credibili, pot fi citite și:


Pentru cine vrea și varianta oficială a evenimentului, mai jos COMUNICAT DE PRESĂ – CJA:

„Cel mai important proiect al comunei Livada, canalizarea, a început astăzi!

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, și primarul Iosif Bimbo, au fost astăzi în teren, acolo unde au început săpăturile pentru realizarea rețelei de canalizare. Primăria a împărțit lucrarea în cinci tronsoane, dintre care trei intră în execuție: canalizarea integrală a Sânleanului, zona Grădiște (dinspre strada Vișinului) și o parte din Livada. Un tronson este finanțat prin Programul Anghel Saligny și cofinanțat de Consiliul Județean Arad, iar celelalte două tronsoane sunt finanțate din bugetul comunei Livada.

„Nu vor exista măriri de impozite și taxe datorită canalizării”, a declarat primarul comunei Livada.
„Canalizarea din Livada a fost în mijlocul unei lupte politice. Am înțeles că și ieri prin comună se mai împărțeau pliante care contestă Primăria pentru realizarea canalizării, din bani propriu și prin Programul Anghel Saligny. Întrebarea este dacă se dorește realizarea mai rapidă a lucrării și branșarea caselor, așa cum cer localnicii, sau continuarea unei lupte care nu ajută pe nimeni”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

„Eu am îndemnat localitățile care au capacitatea să scrie proiecte, să aplice pentru finanțări prin diverse programe europene sau guvernamentale. La Livada este o dorință a populației de a beneficia cât mai rapid de canalizare, de aceea soluția administrației locale este bună. Consiliul Județean va fi alături de primăria din Livada, așa cum suntem aproape de fiecare primar din județ, care muncește. De aceea candidăm în tandem, să putem să ne ajutăm apoi unii pe ceilalți. La Consiliul Județean avem angajați bine pregătiți și putem oferi asistență tuturor primăriilor care au nevoie”, a completat președintele.

Primarul comunei Livada, Iosif Bimbo, a precizat că astăzi este o zi în care „prin munca noastră de patru ani se îndeplinește un vis. Foarte multă lume s-a lăudat că va face canalizare la Livada, iar noi chiar o facem, cu ajutorul domnului președinte Cionca. Ne-a dat un sfat bun, să aplicăm pentru finanțare prin Programul Anghel Saligny, și îl punem în aplicare, fiindcă scurtăm astfel termenul de realizare a canalizării. Am trecut peste toate problemele și mă bucur ca astăzi putem porni lucrările”. (Biroul de presă)


Iar pozele care însoțesc comunicatul, sunt cele dintr-o epocă de tristă aminitire:


Nu are rost să ne imaginăm ce o să urmeze, câte postări de acest gen ne vor polua câmpul vizual, în câte posturi penibile îi vom vedea în următoarea perioadă. Imaginația lor o să ne fie-ndeajuns. Dar oare suficient cât să spunem „Gata! E prea mult!”?


Pe rețelele sociale, fotografiile de la inaugurarea anticipată au stârnit un val de comentarii, unele amuzante, altele critice la adresa protagoniștilor sau la adresa gestului în sine 
Admninistrația Bimbo – Cionca aduce în ridicol, la Livada, până și un proiect șchiop cum este realizarea canalizării în comună pe varianta pierzătoare cu conectarea degeaba prin Grădiște.
Cu surle și trâmbițe, piepturile înainte și mult tupeu, Bimbo și Cionca au tăiat triumfal panglica care marchează începutul lucrărilor! 
Un proiect prin care, de altfel, Livada, pierde 3,5 milioane de Euro, la care se mai adaugă o cheltuială total inutilă de 1,5 milioane Euro prin Grădiște.
Dacă ar fi ascultat vocea rațiunii, primăria ar fi putut realiza lucrarea pe fondurile europene, mai ales că Livada era eligibilă, iar administrația locală ar fi trebuit să contribuie cu doar 130.000 Euro.
Explică-le! Ei, nu și nu, de ce să nu implementeze un proiect păgubos pentru comună și comunitate? 
La tot se mai adaugă și ridicolul extrem al festivismului original, marca Bimbo, de tăiere a panglicii înainte de începerea lucrărilor și nu la finalizarea lor!
Evident, disperarea pierderii viitoarelor alegeri este mare și trebuia începută cumva campania electorală!
Din păcate pe banii noștri și cu paguba comunei!” – a postat Adrian Țolea pe pagina sa de facebook.


Citește și: [ACTUALIZARE] „Combinația” cu dejecții a lui Bimbo din Livada a fost retrasă de pe ordinea de zi a C.L.M. Arad


 

Categorie: Politice
Etichete: canalizare Livada, Iosif Bimbo, Iustin Cionca
Distribuie:
Articolul anterior
Spike – surprins sărutându-se cu Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea
Articolul următor
142 de nereguli, 58 de avertismente, 34 de amenzi și O INFRACȚIUNE – bilanțul controalelor asupra operatorilor economici de CARBURANȚI și produse derivate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie