Start înscrierilor în licee! Vezi calendarul complet stabilit de Ministerul Educației

Moise Nicoara National College facade scaled
Distribuie:

 

În data de 5 iulie au fost afișate rezultatele finale în urma contestațiilor obținute de elevii claselor a-VIII-a la Evaluarea Națională. Începând cu 8 iulie, elevii și părinții trebuie să completeze fișele de înscriere la liceu. Perioada de înscriere, conform calendarului stabilit de Ministerul Educației este 8- 12 iulie, urmând ca pe 19 iulie să se facă repartizarea computerizată iar  pe 20 iulie, să se afișeze rezultatele repartizărilor în funcție de medie și opțiuni ale profilurilor.

În perioada 11 – 13 iulie 2016 – Repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru romi
În perioada 14 – 16 iulie 2016 – Înscrierea și repartizarea candidaților pentru învățământul special

Prima etapa de admitere în învățământul liceal de stat 2016

8 – 12 iulie 2016 – Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a . Completarea fișelor de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a proveniți din alte județe, la centrul special desemnat din județul pentru care solicită înscrierea.
8 – 12 iulie 2016 – Introducerea în baza de date computerizată a datelor din fișele de înscriere.
9 – 13 iulie 2016 – Verificarea de către părinți și candidați a fișelor editate de calculator, corectarea greșelilor în baza de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator.
14 iulie 2016 – Termenul-limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul județean de admitere/al municipiului București, precum și a listei absolvenților care nu participă la repartizarea computerizată. Predarea de către comisia din centrul de înscriere a fișelor de opțiuni originale la centrul de admitere județean/al municipiului București.
15 iulie 2016 – Transmiterea bazei de date de la centrele de admitere județene/al municipiului București la Centrul Național de Admitere.
16 – 17 iulie 2015 – Verificarea și corectarea bazelor de date de către Comisia Națională de Admitere și comisiile de admitere județene/a municipiului București, transmiterea modificărilor la comisia națională.
18 iulie 2016 – Corectarea erorilor și confirmarea încheierii modificărilor.
19 iulie 2016 – Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2016 – 2017.
20 iulie 2016 – Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listelor cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal de stat din judeș/municipiul București.
20 iulie 2016 – Afișarea de către fiecare unitate din învățământul liceal a listei candidaților repartizați în acea unitate
21 iulie – 29 iulie 2016 – Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

A doua etapă de admitere în învățământul liceal de stat 2016
20 iulie 2016 – Înscrierea candidaților la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă.
21 – 22 iulie 2016 – Susținerea probelor de aptitudini sau a probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă ori de limbă maternă.
23 iulie 2016 – Afișarea rezultatelor la probele de aptitudini și la probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă și rezolvarea eventualelor contestații.
20 – 25 iulie 2016 – Completarea fișei de opțiuni de către candidații care nu au participat la prima repartizare, completarea unei noi fișe de opțiuni de către cei rămași nerepartizați după prima etapă a admiterii.
25 iulie 2016 – Completarea fișei de opțiuni de către candidații care au fost respinși la liceele/clasele care organizează probe de aptitudini . Completarea fișei de opțiuni de către candidații care au susținut probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau de limbă maternă.
20 – 26 iulie 2016 – Introducerea datelor în calculator, verificarea fișelor listate și corectarea eventualelor erori
27 iulie 2016 – Transmiterea noilor baze de date la centrul de admitere județean/al municipiului București și la Centrul Național de Admitere.
28 iulie 2016 – Repartizarea computerizată a candidaților din a doua etapă a admiterii.
28 iulie 2016 – Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial/în centrul special de înscriere a listelor cu absolvenții proveniți din școlile respective/din alte județe, repartizați în a doua etapă și a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal de stat Afișarea de către fiecare unitate de învățământ liceal de stat a listei candidaților repartizați în acea unitate în a doua etapă.
28 -29 iulie 2016 – Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care au fost repartizați candidații din etapa a doua
29 iulie 2016 – Transmiterea de către unitățile de învățământul liceal de stat a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în cele doua etape ale admiterii.
1 – 4 august 2016 – Rezolvarea de către comisia județeană de admitere a situațiilor speciale ivite după cele două etape de repartizare computerizată, a repartizării candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și a candidaților care nu au participat la primele două repartizări computerizate.

A treia etapă de admitere în invățământul liceal de stat 2016
1 august 2016 – Afișarea locului de desfășurare și a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă ori maternă.
29 august 2016 – Înscrierea candidaților la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă.
30 – 31 august 2016 – Desfășurarea probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă.
1 – 2 septembrie 2016 – Repartizarea absolvenților clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizați în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlara ulterior etapelor anterioare.
5 septembrie 2016 – Transmiterea către Centrul Național de Admitere a rezultatelor repartizării.

Informațiile pentru județul Arad le aflați accesând :

Ierarhia Admitere 2016 pentru județul Arad.

Lista specializărilor pentru județul Arad

Lista liceelor din județul Arad

Lista școlilor din județul Arad

Lista candidaților din județul Arad ordonați alfabetic

 

Categorie: Știri
Etichete: Arad, înscrieri, invatamant, licee, ministerul educației, școli
Distribuie:
Articolul anterior
Un nou incident mușamalizat la Depoul CFR
Articolul următor
Preţul greşelilor individuale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

afis festivalul vinului 2023 2

Festivalul Vinului, ediția 2023, la Arad

Festivalul Vinului, ediția 2023, va avea loc în perioada 6 – 8 octombrie, în Piața „Avram Iancu“ din Arad, unde, pe lângă degustări de vinuri și produse specifice unei astfel…