Sub egida „Împreună pentru un mediu mai curatˮ, organizația de tineret ALDE a pedalat pentru un viitor fără poluare

Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

PEDALEAZĂ SPRE VIITOR

Tinerii din Alianța Liberalilor și Democraților, și-au propus să străbată o mare parte din țară transportând două ștafete, una reprezentând mediul și o a doua specifică domeniul energetic.

Traseul a început pe data de 15 mai, în municipiul Oradea (Jud. Bihor), de Ziua Internațională de Acțiune pentru Climă și se va încheia la București,  pe data de  22 mai, de Ziua Internațională a Biodiversității.

Cele doua ștafete vor urma trasee diferite. Din Oradea, ștafeta energiei va porni spre partea de Nord a țării, în vreme ce ștafeta mediului va porni spre zona de Sud a României. Se vor străbăte mai multe județe, iar la granițele dintre acestea ștafeta se  predă următoarei organizații. La București, ștafeta va fi predată unei delegații alcătuită din Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului și Anton Anton, ministru al Energiei.

Astăzi, stafeta a ajuns în județul Arad, unde a fost preluată de președintele TLDE, dr. Liviu Tuturici, care, alături de tinerii din ALDE Arad, au pornit, pedalând, către județul Timiș.

„Chiar dacă vremea a fost capricioasă, am venit în număr mare ca să ducem mai departe această ștafetă a speranței și ecologiei. Considerăm demersul nostru ca fiind o invitație la sănătate și responsabilizare, într-o țară sufocată, din păcate, de întregul spectru al noxelor și al murdăriei, materială și nu numai. Iar faptul că bicicleta ALDE este albă nu e întâmplător. Pentru că mesajul nostru e unul pașnoc, atât de necesar în acest vremuri conflictuale. TLDE își menține poziția de apărător al mediului înconjurător, iar această acțiune e doar una din multele pe care le-am organizat (amintesc acțiunile de Mărțișor și Ziua Femeii). Și aceste acțiuni vor continua pe tot parcursul anului, pe întreg teritoriul României” – a declarat Dr. Liviu Tuturici, președintele TLDE Arad.

Categorie: Știri
Etichete: ALDE, Liviu Tuturici, politica arad, TLDE
Distribuie:
Articolul anterior
Începe TÂRGUL ECONOMIEI ARĂDENE
Articolul următor
POLARIS a câștigat contractul pe SALUBRIZAREA STRADALĂ în Municipiul Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie