Un nou an, o nouă înfrățire a Consiliului Județean. De această dată cu Slovenia

slovenia
Distribuie:

Ambasadorul Sloveniei la București, Robert Kokalj a venit la Arad, însoțit de o delegație de afaceriști și viticultori sloveni. Autoritățile plănuiesc să formeze un parteneriat între Județul Arad și o regiune asemănătoare din Slovenia. Încă un parteneriat în plus pe lângă celelalte 13 pe care Consiliul Județean le-a format.


[COMUNICAT DE PRESĂ]

Oameni de afaceri din Slovenia, viticultori, specialiști în energie regenerabilă – o delegație de afaceri compusă din profesioniști sloveni, cu care investitorii arădeni să poată face schimburi de experiență și de tehnologie a fost invitată la Arad de Consiliul Județean, la întâlnirea de astăzi, cu Excelența Sa dr. Robert Kokalj, ambasadorul Sloveniei la București. 

În cadrul întrevederii dintre ambasadorul Kokalj și directorul executiv al CJ Arad, dr. Andrei Ando, s-a discutat oportunitatea unui parteneriat administrativ între județul Arad și o regiune similară din Slovenia, cu un profil asemănător Aradului. Primul pas l-ar reprezenta vizita slovenilor la Arad, pentru a cunoaște mai bine modelul local de dezvoltare și prioritățile județului, felul în care gestionează Consiliul Județean Arad fondurile europene. 

În același timp, Excelența Sa și-a exprimat interesul față de trei domenii, în mod particular: energiile verzi (unde Aradul gestionează cea mai mare investiție europeană într-un parc fotovoltaic), industria automotivelor (care a dus la un șomaj de sub 1% în județul Arad) și viticultura, cu o tradiție deosebită și în Slovenia, și în zona Aradului. 

Cele două părți au agreat ca o scrisoare oficială de intenție să fie transmisă Ambasadei, pentru pregătirea schimbului de experiență la nivelul investitorilor privați și al celor implicați în proiectele publice de dezvoltare.


slovenia
Categorie: Administrație
Etichete: Arad, Robert Kokalj, Slovenia
Distribuie:
Articolul anterior
Dr. Berlo Luminița Adriana va fi înmormântată astăzi la Cimitirul Grădiște
Articolul următor
Mâncarea, între nevoie și plăcere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie