Bucureștiul a găzduit un workshop în cadrul proiectului european „Cyber Citizen Initiative” pentru consolidarea securității cibernetice

cyber citizen
Distribuie:

București a fost gazda celui de-al treilea workshop al proiectului european „Cyber Citizen Initiative”, o inițiativă menită să promoveze o cultură digitală sigură în Uniunea Europeană. Evenimentul, organizat de către Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), în colaborare cu Universitatea Aalto din Finlanda și Reprezentanța Comisiei Europene în România, s-a desfășurat pe data de 13 februarie.


Workshop-ul a adunat aproximativ 30 de participanți cu impact semnificativ în domeniul securității cibernetice, reprezentând mediile public, privat, academic și organizațiile neguvernamentale (ONG-uri). Evenimentul a constat în două sesiuni de lucru interactive, în cadrul cărora participanții au discutat subiecte de actualitate privind amenințările principale la adresa cetățenilor în domeniul securității cibernetice.

În deschiderea workshop-ului au luat cuvântul Maria-Manuela Catrina, Adjunctul Directorului DNSC, Mara Roman, Adjunctul Șefului Reprezentanței Comisiei Europene în România, Marianne Lindroth, Managerul de proiect și Sanna Leminen, Consul la Ambasada Finlandei în România. Aceștia au subliniat importanța consolidării competențelor esențiale ale cetățenilor pentru a opera în siguranță în mediul digital și au evidențiat rolul platformei Cyber Citizen în acest context.


Bucureștiul a fost a treia capitală europeană în care s-a organizat workshop-ul, după edițiile din Paris și Berlin. Rezultatele lucrărilor desfășurate vor fi integrate în raportul final al proiectului Cyber Citizen Initiative. În perspectivă, se preconizează organizarea unor sesiuni de testare a platformei Cyber Citizen de către cetățenii români, marcând astfel un pas important în implementarea acestui model european standardizat de predare în domeniul securității cibernetice.


Cyber Citizen Initiative (CCI), coordonat de Universitatea Aalto, are ca obiectiv promovarea unei culturi digitale sigure în cadrul Uniunii Europene. Prin stabilirea unui model european standardizat de predare și implementarea acestuia, CCI oferă cetățenilor europeni competențe fundamentale în domeniul securității cibernetice. Proiectul abordează provocările legate de diferențele de percepție între statele membre ale UE și definește obiectivele de competență în domeniul securității cibernetice prin consultări online și la fața locului cu actorii interesați din statele membre UE. Mai multe informații despre proiect pot fi găsite pe https://cyber-citizen.eu/en.


Sursă: DNSC


 

Categorie: IT
Etichete: Cyber Citizen Initiative, DNSC, workshop dnsc
Distribuie:
Articolul anterior
Sfântul Valentin / Ziua ÎNDRĂGOSTIȚILOR – de la semnificații creștine, legende populare și implant comercial la POEZIE
Articolul următor
[ACTUALIZARE 2] Magistrații Curții de Apel Timișoara i-au respins Ramonei LILE cererea de suspendare a executării Ordinului Ministerului Educației prin care NU a fost confirmată RECTOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

uta poli iasi large

Șapte zile productive

Politehnica Iași – UTA 0-2 (0-0) 28 aprilie 2024, ora: 18,15, stadion: ,,Emil Alexandrescu”, temperatura 16 , spectatori: 4500. Au marcat: Imoh (62), Luckassen (84). Poli Iași (antrenor Tony da…