19 substanțe periculoase descoperite în roșiile de import

rosii
Distribuie:

O anchetă recentă a scos la iveală un aspect alarmant în industria roșiilor: 19 substanțe periculoase au fost găsite în roșiile de import comercializate într-un supermarket din București și în cele aduse din Italia și vândute pe tarabele unei piețe din Craiova.


Mai surprinzător este faptul că roșiile turcești și cele italiene conțin practic aceleași substanțe toxice.

O sursă din cadrul laboratorului care a efectuat testele a explicat că, din cele 19 substanțe periculoase identificate în roșiile turcești, 13 dintre ele au fost găsite și în roșiile italiene. Această descoperire a ridicat întrebări serioase cu privire la proveniența roșiilor și la modul în care acestea sunt comercializate către consumatori.

Potrivit declaratiilor lui Andreea Stroe, realizatorul emisinii „Agrojurnal” de la Digi24, se pare că roșiile turcești sunt comercializate ca fiind de origine italiană, probabil din motive de marketing. Acest lucru ridică preocupări cu privire la etichetarea corectă și transparentă a produselor alimentare, deoarece consumatorii sunt înșelați în ceea ce privește proveniența și calitatea acestor produse.


Problema devine și mai presantă în contextul în care se ridică întrebări despre proveniența roșiilor vândute la prețuri exorbitante și etichetate ca fiind de origine românească. Există suspiciuni că acestea ar putea fi de fapt roșii de import cu un branding fals, care sunt comercializate la prețuri mult mai mari.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a reacționat afirmând că se bazează pe analizele efectuate în laboratoare, însă a recunoscut că resursele umane limitate și lipsa de reglementare în ceea ce privește trasabilitatea produselor reprezintă o problemă majoră. ANSVSA nu are capacitatea de a testa toate produsele comercializate pe piață și este nevoie de o reglementare mai riguroasă pentru a asigura siguranța și transparența alimentelor.

Următoarele analize vor fi concentrate pe roșiile românești, după ce presa a prezentat acuzații referitoare la prezența pesticidelor în legumele produse în țară. Această situație pune sub semnul întrebării încrederea consumatorilor în produsele alimentare și subliniază necesitatea unor măsuri mai stricte pentru a asigura calitatea și siguranța alimentelor disponibile pe piață.


Sursa: Digi24


 

Categorie: Național
Etichete: pesticide, rosii, rosii import
Distribuie:
Articolul anterior
Un studiu dezvăluie că subvențiile UE pentru agricultură poluează, subminând obiectivele climatice
Articolul următor
Google va șterge miliarde de date din Chrome

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie