Descoperiri arheologice pe șantierul autostrăzii A0 – Au fost descoperite artefacte vechi de 7.000 de ani

site arheologice
Distribuie:

Cercetările arheologice desfășurate în zona Lotului 1 Nord al Autostrăzii București (A0) au revelat o descoperire remarcabilă a unor obiecte cu o vechime de aproximativ 7.000 de ani.


Anunțul a fost făcut de Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, prin intermediul unei postări pe platforma Facebook.

Obiectele care au fost recuperate în timpul săpăturilor arheologice de pe Lotul 1 Nord al Autostrăzii București (A0) au o vechime impresionantă de 7.000 de ani, datând din anul 5000 I.Hr.


„Am avut ocazia să vizitez șantierul Lotului 1 Nord al Autostrăzii București (A0), unde antreprenorul a început lucrările de cercetare arheologică, lucrări care se desfășoară concomitent cu faza de proiectare”, a declarat Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor.

Aceste cercetări arheologice se desfășoară pe traseul autostrăzii A0 și vizează un total de 12 situri arheologice, inclusiv patru situri identificate în documentația Studiului de Fezabilitate și opt situri suplimentare găsite pe teren.

„Cercetările arheologice sunt în desfășurare pentru primele două situri din zonele Bâcu (Giurgiu) și Zurbaua (Ilfov), cu participarea a 7 arheologi, 6 utilaje, 8 camioane și 60 de muncitori. În viitorul apropiat, se preconizează începerea activității și pe celelalte situri, respectiv numerele 3 și 4 din Buftea (Ilfov)”, a explicat Scrioșteanu.

În cadrul săpăturilor arheologice, pe situl din Bâcu s-a descoperit o așezare datând din perioada secolelor VI-VII î.Hr., în timp ce pe situl din Zurbaua s-au găsit vestigii din perioadele Neoliticului, Epocii Bronzului, Hallstatt, La Tene și secolelor VI-VII î.Hr.


Sursa: Observatorul Prahovean

 

 

Categorie: Național
Etichete: Bucuresti, Prahova, site arheologic
Distribuie:
Articolul anterior
Trupele Israeliene se retrag din spitalul al-Shifa după două săptămâni de asalt
Articolul următor
S-a stins din viață apreciatul medic stomatolog dr. Ștefan Georgescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie