Google va șterge miliarde de date din Chrome

google
Distribuie:
Google va șterge miliarde de înregistrări de date ca parte a unei înțelegeri pentru un proces care a acuzat gigantul tehnologic că urmărește în mod necorespunzător obiceiurile de navigare pe web ale utilizatorilor care au crezut că navighează pe internet în mod privat.

În ultimele luni, Google a rezolvat rapid o serie de procese în așteptare, în timp ce se pregătește pentru lupte importante cu Departamentul de Justiție, programate pentru sfârșitul acestui an.

Luni, 1 aprilie gigantul tehnologic a încheiat cel de-al patrulea caz juridic în patru luni, acceptând să elimine miliarde de înregistrări de date pe care le adunase despre milioane de utilizatori ai browserului Chrome, conform unui document juridic.

Procesul, intitulat Chasom Brown, et al. v. Google, susținea că Google a înșelat utilizatorii prin urmărirea activităților lor online chiar și atunci când aceștia se aflau în modul Incognito al Chrome, despre care utilizatorii credeau că le va asigura confidențialitatea.


Din decembrie, Google a plătit mai mult de 1 miliard de dolari pentru a soluționa diverse procese, în vederea pregătirii confruntării juridice cu Departamentul de Justiție, care s-a concentrat asupra motorului de căutare și a activității de publicitate a Google prin intermediul a două procese.

În decembrie, Google a soluționat un proces intentat de numeroși procurori generali, care susțineau practicile coercitive ale companiei de a obliga dezvoltatorii de aplicații să plătească taxe exorbitante. La doar șase săptămâni mai târziu, gigantul tehnologic a ajuns la o înțelegere într-un caz în care se acuza partajarea necorespunzătoare a informațiilor private ale utilizatorilor de pe platforma sa de socializare, Google+, acum dispărută. În plus, în luna martie, Google a rezolvat o dispută cu firma Singular Computing din Massachusetts, deși suma specifică plătită nu a fost dezvăluită, după ce a fost acuzată de furt de brevete – o afirmație pe care Google o neagă cu vehemență.

Pentru a soluționa acuzațiile legate de modul Incognito, Google s-a angajat să „își rescrie informațiile pentru a informa utilizatorii că Google colectează date de navigare privată”, potrivit acordului depus luni la Tribunalul Districtual al SUA pentru Districtul de Nord din California. Utilizatorii vor întâlni acum această dezvăluire pe pagina de destinație atunci când activează modul Incognito.

În plus, Google a fost de acord să mențină o modificare a modului Incognito în următorii cinci ani, asigurându-se că modulele cookie ale terților sunt blocate în mod implicit, limitând astfel măsura în care utilizatorii  pot fi urmăriți de către site-urile web.


,,Această cerință garantează un plus de confidențialitate pentru utilizatorii Incognito în viitor, reducând totodată volumul de date pe care Google le colectează de la aceștia„, a declarat echipa juridică a reclamanților, condusă de renumitul avocat David Boies, în dosarul depus.

Ca parte a înțelegerii, Google va înceta să mai folosească tehnologia care identifică momentul în care utilizatorii activează navigarea privată, împiedicând astfel urmărirea alegerilor persoanelor fizice de a utiliza modul Incognito. În timp ce Google nu îi despăgubește pe reclamanți în bani, persoanele afectate își păstrează opțiunea de a solicita despăgubiri împotriva companiei.

Ca răspuns, Google a emis o declarație prin care a respins acțiunea ca fiind neîntemeiată.


,,Reclamanții au cerut inițial daune de 5 miliarde de dolari, iar acum nu primesc nicio compensație”, a remarcat José Castañeda, un purtător de cuvânt al Google. „Suntem încântați să eliminăm datele tehnice învechite care nu au fost niciodată legate de nicio persoană și nu au fost utilizate în scopuri de personalizare.

Un proces era programat la începutul lunii februarie, deși entitățile implicate au declarat în decembrie că au convenit să ajungă la o înțelegere.

Acordul împiedică Google să colecteze în mod clandestin date în valoare de miliarde de dolari, după propriile estimări ale Google”, a declarat luni domnul Boies.


Sursa: New York Times


 

 

Categorie: IT
Etichete: Chrome, Date, google, IT, proces
Distribuie:
Articolul anterior
19 substanțe periculoase descoperite în roșiile de import
Articolul următor
Aradul înflorit – Trecerea de la gazon la „pajiști urbane”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie