[ACTUALIZARE 20] E oficial: cadavrul fetiței de 7 ani dispărută în urma tragediei de la Periam Port din noaptea de 30 aprilie este cel care a fost găsit în Mureș la mijlocul lunii august

barca accident periam
Distribuie:

S-a confirmat oficial și de către medicii legiști: „În urma expertizei genetice a cadavrului găsit în râul Mureș, între localitățile Șeitin și Nădlac, la data de 16 august a.c., în zona unei insule, s-a stabilit identitatea persoanei decedate.
Este vorba despre o fetiță de 7 ani, din Nădlac, dispărută din data de 30 aprilie a.c., când o barcă în care se afla împreună alte 11 persoane, s-a răsturnat și scufundat în râul Mureș, în zona localității Semlac”– a comunicat IPJ Arad în seara zilei de vineri, 13 octombrie.


[ACTUALIZARE 19]  (16 august, 2023) Cadavrul fetiței de 7 ani dispărută în urma tragediei de la Periam Port din noaptea de 30 aprilie a fost găsit pe malul unei insule a Mureșului dintre Șeitin și Nădlac

„La data de 16 august a.c., în jurul orei 18.43, polițiștii Secției 2 Rurală Arad au fost sesizați despre prezența unui cadavru, la malul unei insule din râul Mureș, între localitățile Șeitin și Nădlac.

Cadavrul, în stare avansată de putrefacție, urmează a fi transportat la Serviciul Județean de Medicină Legală Arad, în vederea efectuării autopsiei și stabilirii profilului genetic, în vederea identificării.” – a transmis IPJ Arad în această seară, la ora 21.00.

Din primele cercetări și din informațiile pe care le avem de la martori aflați la locul respectiv, este vorba despre cadavrul fetiței de 7 ani, pe care pompierii militari o caută în Mureș din data de 30.04.2023, de când a fost înghițită de ape ca urmare a tragediei descrisă ma jos, etapă cu etapă. Chemată la fața locului, familia a recunoscut hăinuțele cu care era îmbrăcată fetița, așa încât examenul medico-legal devine doar o chestiune de procedură.


[ACTUALIZARE 18] (20 mai, 2023) Echipe internaționale de pompieri și scafandri, ajutate de zeci de voluntari, o caută pe fetița înghițită de Mureș acum 20 de zile

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Astăzi, 20 mai, în sprijinul pompierilor și scafandrilor timișeni și arădeni, voluntarii sosiți din Olanda continuă cautările pe râul Mureș.
Lor li s-au alăturat și pompierii voluntari ai comunei Periam.

În cea de-a doua parte a zilei, 3 voluntari ai Asociației Salvadrone Bihor sosesc în Periam Port, de unde vor lansa 3 drone pentru căutări.

Vă reamintim că pompierii militari continuă căutările pe râul Mureș pentru identificarea celei de-a patra personae dispărute în data de 30.04.2023 (o fetiță în vârstă de aproximativ 7 ani)

Biroul de presă al ISU Arad


[ACTUALIZARE 17]  (19 mai, 2023) O echipă profesionistă de scafandri din Olanda încearcă să găsească cadavrul fetiței dispărute în Mureș
[COMUNICAT DE PRESĂ]

Astăzi, 19 mai, 10 voluntari sosiți din Olanda (printre care se numără trei cetățeni români), se alătură misiunii de căutare pe râul Mureș.

Signi Zoekhonden, o echipă profesionistă de scafandri, va interveni cu sonare și 5 câini de căutare cadavre pe apă.  Aceștia sunt special dresați pentru a-și dezvolta abilitățile de detectare a mirosului specific rămășițelor umane, precum și tehnicile de căutare. Totodată pot salva și persoane cu semne vitale.
Câinii sunt învățați să diferențieze mirosuri și să localizeze sursa lor.

Abilitățile lor fac un atu de neprețuit în operațiunile de căutare-salvare pe apă.

 

Vă reamintim că pompierii militari continuă căutările pe râu pentru identificarea celei de a patra persoane dispărute în data de 30.04.2023 (o fetiță în vârstă de aproximativ 7 ani).

Biroul de presă al ISU Arad


[ACTUALIZARE 16] (9 mai, 2023) A fost stabilită identitatea cadavrului minorului, descoperit pe râul Mureș, în Mako, Ungaria

În seara zilei de 9 mai a.c., în urma schimbului de informații cu Punctul de Contact Cenad, din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, am fost informați despre faptul că a fost stabilită identitatea cadavrului minorului, descoperit pe râul Mureș, în Mako, Ungaria, în după-amiaza zilei de 8 mai a.c..

Este vorba despre unul dintre copiii minori, căutați din seara zilei de 30 aprilie a.c., când, pe râul Mureș, în zona localității Semlac, o barcă cu 12 ocupanți s-a scufundat.


[ACTUALIZARE 15] (08.05.2023): Trupul neînsuflețit al băiatului de 11 ani dat dispărut în urmă cu 9 zile după ce a căzut din barcă la Periam a fost găsit în râul Mureș, în zona localității Mako din Ungaria. Cadavrul a fost transportat la serviciul de medicină legală Szeged
În ceea ce privește trupul fetiței, acesta nu a fost deocamdată găsit. Deși mai multe publicații locale și chiar naționale au afirmat că „cadavrele copiilor au fost găsite în Mureș, în Ungaria”, nici autoritățile maghiare și nici cele române nu confirmă informația în ceea ce o privește pe fetiță.
Pentru identificare, în cursul zilei de luni, 8 mai, autoritățile maghiare au solicitat familiei celor doi copii dispăruți fotografii cu aceștia.

„Urmare a schimbului de informații și date cu Punctul de Contact Cenad, din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, am fost sesizați că în ziua de 8 mai a.c., în jurul orelor 14.00, în râul Mureș, în zona localității Mako (Ungaria), a fost găsit trupul neînsuflețit al unei persoane minore, de sex masculin.

Cadavrul a fost transportat la serviciul de medicină legală Szeged, urmând a se desfășura activitățile specifice pentru identificarea acestuia și luarea măsurilor de urmare.” – a comunicat IPJ Arad în această după-amiază.


[ACTUALIZARE 14] Trupul celui de-al doilea bărbat dispărut în Mureș a ieșit la suprafață în zona Vadul Vacii (Igriș)

Duminică, 07.05.2023, Periam Port:

„Pe râul Mureș, în zona Vadul Vacii, în dreptul localității Igriș, a fost identificat trupul unei persoane adulte, de sex masculin. Aceasta urmează a fi extrasă și identificată. Misiune în dinamică.” – a informat ISU, în jurul orei 11.25

Aproape sigur, este vorba de cel de-al doilea adult dispărut duminică, 30 aprilie, și anume Andraș Bilibok, 31 de ani, din Nădlac. Fetița acestuia, în vârstă de 3  ani, este încă dispărută. De negăsit este încă și un băiat în vârstă de 11 ani.

Imaginile sunt din momentul recuperării cadavrului.

(Sursa: ISU TM și ISU Ar)

IPJ Arad – ora 16.30

„În ziua de 7 mai a.c., în jurul orei 11:00, polițiștii arădeni au fost sesizați despre un cadavru, identificat de pompierii arădeni și timișeni, în râul Mureș, în dreptul localității Igriș.

În urma cercetării la fața locului, cadavrul a fost identificat în persoana unui bărbat de 32 de ani, din Nădlac, una dintre persoanele căutate din data de 30 aprilie a.c.

Cadavrul a fost transportat la Serviciul Județean de Medicină Legală, pentru efectuarea autopsiei.”


[ACTUALIZARE 13]

Sâmbătă, 06.05.2023 începând cu ora 09:00, Serviciile voluntare ale comunelor Periam, Variaș, Sânpetru Mere, Valcani și Cenad, împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale comunelor Zăbrani, Secusigiu și Șemlac s-au mobilizat și alăturat pompierilor militari, pentru căutare pedestră pe malurile râului Mureș pe o distanță de aproximativ 45 km.

isu


[ACTUALIZARE 12] Tânărul tată Eduard Iulian Buzura este cel al cărui cadavru a fost scos la suprafață de apele Mureșului, în zona Periam-Igriș

Tânărul tată Eduard Iulian Buzura, domiciliat în Nădlac este bărbatul pe care, în jurul orei 14.00, scafandrii ISU l-au scos din apele Mureșului, după ce cadavrul a fost scos la suprafață la aproape 5 zile de la tragedia din Periam Port…

Semlăcanii, nădlăcanii… foarte mulții care l-au cunoscut sunt sfâșiați de durere, iar pagina de Facebook a lui Iulian Buzura este  plină de mesaje de condoleanțe.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!


COMUNICAT IPJ ARAD (5 mai, ora 14.40):

În ziua de 5 mai a.c., în jurul orei 14:30, polițiștii arădeni au fost sesizați despre un cadavru, identificat de scafandrii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Vasile Goldiș” din Arad, în râul Mureș, pe sectorul de căutare Periam-Igriș.

În urma cercetării la fața locului, cadavrul a fost identificat în persoana unui bărbat de 29 de ani, din Arad, una dintre persoanele căutate din data de 30 aprilie a.c.

Cadavrul a fost transportat la Serviciul Județean de Medicină Legală, pentru efectuarea autopsiei.


[ACTUALIZARE 11] – 5 mai, ora 14.05
ISU: „Pe sectorul de căutare Periam-Igriș, pe râul Mureș, a fost identificat trupul unei persoane de sex masculin”

ISU Arad a trasmis, la ora 14.00 a acestei zile de vineri, informația potrivit căreia „pe sectorul de căutare Periam-Igriș, pe râul Mureș, a fost identificat trupul unei persoane de sex masculin. Aceasta urmează a fi extrasă și identificată.”

Misiunea este dinamică.


[COMUNICAT DE PRESĂ]


Vă reamintim că la data de 30.04.2023, în jurul orei 20:25, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „BANAT” al județului Timiș a fost anunțat despre producerea unui eveniment pe râul Mureș, în localitatea Periam Port. La sosirea pompierilor la locul evenimentului s-a constatat că o barcă, în care se aflau 12 persoane, dintre care, 6 adulți și 6 copii, s-a răsturnat în râul Mureș. Dintre acestea, 8 persoane au fost scoase din apă, 6 pe malul județului Arad și 2 pe malul județului Timiș. Din nefericire, pentru un minor în vârstă de aproximativ 3 ani, medicul de pe ambulanța SAJ a declarat decesul.

La fața locului au fost alertate toate subunitățile de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „BANAT” al județului Timiș, în sprijin intervenind pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad.

Pentru gestionarea situației de urgență din Periam Port, peste 40 de pompieri militari timișeni și arădeni care încadrează mijloace tehnice și echipamente specifice, cu o medie de 12 bărci și împreună cu 6 scafandri, au intervenit zilnic, în perioada 01-05.05.2023, în misiunea de căutare-salvare a celor 4 persoane dispărute în data de 30.04.2023. Totodată, încă din primele zile ale misiunii a fost solicitat sprijinul elicopterului SMURD Arad pentru a survola zona de căutare.

Începând cu data de 02.05.2023, autoritățile ungare s-au alăturat misiunii pompierilor români și desfășoară căutări pe sectorul Macău (Mako) – Nădlac, extizându- se până la Szeged, la vărsarea râului Mureș în râul Tisa.

Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale orașului Nădlac și comunei Periam, Formațiunea de intervenție rapidă SALVO a Biroului pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Timișoara, Asociația Națională de Combatere a Braconajului și Poluării (ANCBP) – filiala Timiș, dar și alți voluntari s-au alăturat pompierilor, pe parcursul acestor zile.

În perioada următoare, prin sprijinul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, scafandrilor timișeni li se alătură echipaje de scafandri

din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „SEMENIC” al județului Caraș-Severin, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara și Inspectoratului pentru Situații de Urgență „CRIȘANA” al județului Bihor.
Sâmbătă, 06.05.2023, începând cu ora 0900, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale comunelor Periam, Sânpetru Mare, Valcani și Cenad, împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale orașului Nădlac și comunelor Secusigiu, Șemlac și Șeitin se vor mobiliza pentru căutare pedestră pe malurile râului Mureș, pe o distanță de aproximativ 45 km.

Vă comunicăm faptul că misiunea de căutare-salvare a celor 4 persoane dispărute, printre care se numără și 2 copii, continuă.

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE DEPARTAMENTUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ
INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ „BANAT” AL JUDEŢULUI TIMIŞ


[ACTUALIZARE 10] (5 mai, 2023) A 5-a zi de căutări cu efective mărite în Periam Port. Cei patru dipăruți sunt de negăsit… cu tot cu „efectivele mărite”!

Tragedia de la Periam Port pare un serial fără șanse de diminuare a amplorii: cei doi copii și doi adulți sunt… cine știe unde… și este a cincea zi în care toate forțele ISU din zonă sunt concentrate pe recuperarea dispăruților în alele Mureșului.

ISU Arad:

5 mai – a cincea zi de căutări cu efective mărite în Periam Port

Pentru misiunea de căutare-salvare a celor 4 persoane dispărute în urma răsturnării cu barca în râul Mureș, intervin astăzi:
– din cadrul ISU Timiș: ‌, ‌ ‌ cu 5 autospeciale de primă intervenție și comandă, 3 autospeciale de serviciu, cu 7 bărci și o autospecială de scafandri;
– din cadrul ISU Caraș-Severin: ;
– din cadrul ISU Arad: 9 ‌ cu 3 autospeciale de primă intervenție și comandă și 3 bărci, o ambulanță SMURD.

Misiune în dinamică.


[ACTUALIZARE 9] Este a patra zi de căutări cu efective mărite în apele Mureșului pentru găsirea celor 4 persoane dispărute

 

cautari periam

4 mai: a patra zi de căutări cu efective mărite în Periam Port

În dimineața de joi, 4 mai, ISU a comunicat reluarea misiunii de căutare a celor 4 persoane dispărute în apele Mureșului. Deși, începând de duminică 30 aprilie, căutările nu au încetat pe râul Mureș, din nefericire, nici urmă de cei doi copii și doi părinți care au căzut din barcă. În ciuda eforturilor depuse de scafandrii și pompierii din România și Ungaria care cercetează în amănunt zona, autoritățile cred că misiunea este una imposibilă: apa e adâncă, iar curenții sunt foarte puternici. Cei 4 dispăruți ar putea fi găsiți abia atunci când nivelul apei va scădea, se va încălzi și corpurile ar putea ieși la suprafață.

„Pentru misiunea de căutare-salvare a celor 4 persoane dispărute în urma răsturnării cu barca în râul Mureș, intervin astăzi 25 pompieri timișeni și arădeni, împreună cu 5 scafandri cu:

 • 2 autospeciale de serviciu, 8 autospeciale de primă intervenție și comandă;
 • 11 bărci;
 • o ambulanță SAJ.

Misiune în dinamică.” – au transmis reprezentanții ISU în cursul dimineții de joi.


[ACTUALIZARE 8] (3 mai 2023): Căutări fără speranță în apele Mureșului pentru găsirea celor 4 persoane dispărute. Dosarul în care barcagiul este cercetat pentru ucidere din culpă va fi declinat spre soluționare autorităților din Galați

De trei zile şi trei nopți căutările nu au încetat pe râul Mureș dar, din nefericire, nici urmă de cei doi copii şi doi părinți care au căzut din barcă. Deși scafandrii și pompierii din 2 țări cercetează în amănunt zona, autoritățile cred că misiunea e una imposibilă: apa e adâncă, iar curenții sunt foarte puternici. Cei 4 ar putea fi găsiți abia atunci când nivelul apei va scădea, se va încălzi și corpurile ar putea ieși la suprafață.

Până și salvatorii se simt în pericol în apele Mureșului

Andrei Herman, scafandru: „Condițiile sunt dificile din cauza vizibilității care este zero şi din cauza curenților care sunt foarte puternici. Din păcate nu ne ajută tehnica pe care o folosim de obicei când ne scufundăm. Există şi condiții în care ne punem viața în pericol şi nu putem merge mai departe. Port o vestă, e special destinată pentru a-mi permite să pot să fiu cât mai manevrabil în condiții grele, de curent. Vestea îți salvează viața!  ”

Căutările vor continua, chiar dacă fără speranță

Salvatorii spun că nu vor opri căutările, dar iau în calcul faptul că doar când vremea se va mai încălzi, trupurile dispăruților ar putea apărea la suprafață.

Experiment în premieră al salvatorilor

În ultimele zile, pompierii au încercat un experiment în premieră. Au folosit un manechin pe care l-au aruncat în apă şi i-au urmărit traseul pentru a vedea dacă rămâne prins sub vegetația de subacvatică ori este dus mai departe de curenți. Autoritățile au extins aria până în Ungaria, la gura de vărsare a râului Mureș în Tisa.

Nici urmă de cei doi copii şi doi părinţi care au căzut din barcă

Pe lista dispăruților sunt un tată şi cei doi copii de 11 și 6 ani și Eduard, tatăl vitreg al băiețelului în vârstă de 4 ani care a murit. Mama copilului decedat a fost martora cumplitului accident. A reușit să se salveze, dar a rămas singură cu un bebeluș de cinci luni. Urma să se căsătorească cu Eduard luna viitoare.

Dosarul în care barcagiul în vârstă de 33 de ani, din Semlac, este cercetat pentru ucidere din culpă –  declinat spre soluționare autorităților din Galați

Barcagiul de 33 de ani care care a condus băut şi fără permis e cercetat în libertate pentru ucidere din culpă. Dosarul penal va fi preluat de anchetatori din partea opusă a țării, de la Galați. Acolo sunt procurori care au competență în a ancheta accidente cu ambarcațiuni.

„Urmare a sesizării din oficiu a organelor de cercetare penală din cadrul IPJ Arad, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad s-a constituit, la data de 01.05.2023, o cauză penală în care se efectuează cercetări față un bărbat de 33 de ani, cetățean român, sub aspectul săvârșirii unei infracțiuni de ucidere din culpă, prev. şi ped. de art. 192 alin. 2 din C. pen, cu privire la evenimentul din seara zilei de 30.04.2023, de pe râul Mureș.

Având în vedere specificul cauzei, la acest moment se efectuează cercetări în vederea analizării declinării cauzei în favoarea organelor competente. Cercetările continuă sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad”, se arată în comunicatul de presă remis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad.


[ACTUALIZARE 7] (ora 13.00): A fost solicitat sprijinul autorităților ungare pentru căutarea celor 4 persoane dispărute pe râul Mureș

ISU Timiș a solicitat sprijinul autorităților ungare pentru misiuni de căutare-salvare a celor 4 persoane dispărute pe râul Mureș.

În urmă cu puțin timp au început căutările de către echipajul ungar pe sectorul Macau (Hu) – Nădlac (Ro).


[UPDATE] Barcagiul este cercetat în stare de libertate

Bărbatul din Semlac care a condus o barcă plină cu oameni care s-a răsturnat în râul Mureș, în județul Timiș, a fost eliberat, marți dimineață, după ce mandatul de reținere pentru 24 de ore a expirat.

[ACTUALIZARE 6] (2 mai, ora 09.00): A doua zi de căutări cu efective mărite în râul Mureș pentru găsirea celor patru persoane dispărute duminică seara
După ce pe timpul nopții a fost oprită misiunea de căutare la adâncime, în dimineața de marți, 2 mai, forțele ISU au reluat căutările în râul Mureș pentru găsirea celor patru persoane dispărute în seara de duminică, 30 aprilie.

Pentru misiunea de căutare-salvare a celor 4 persoane dispărute în urma răsturnării cu barca în râul Mureș, zona Periam Port, au fost alocate, astăzi, următoarele forțe și mijloace:

Un efectiv de 17 timișeni (2 ofițeri, 15 subofițeri) vor interveni cu:
 • 4 autospeciale de serviciu;
 • 3 autospeciale de primă intervenție și comandă;
 • un microbuz cu echipaj cu 4 scafandri;
 • 7 bărci.

De asemenea, un efectiv de 13 pompieri arădeni si un echipaj de scafandri vor interveni cu 4 autospeciale de primă intervenție și comandă, 4 bărci, și un echipaj SMURD.

Până în acest moment, patru persoane sunt încă dispărute. Printre acestea se numără și 2 copii.

Misiune în dinamică.


[ACTUALIZARE 5] (1 mai, ora 20.45): După exact 24 de ore de căutări continue, cele patru persoane dispărute în Mureș nu au fost găsite. Echipajele de scafandri s-au retras la bază, căutările vor continua doar la suprafață pe tot parcursul nopții

ISU a comunicat luni, la ora 20.30 că până în acest moment cele 4 persoane dispărute (doi copii și 2 adulți) nu au fost găsite și că, de la ora 19.00, echipajele de scafandri s-au retras la bază.

Trei echipe de căutare-salvare din cadrul ISU TIMIȘ și încă 3 echipe din cadrul ISU ARAD vor continua misiunea la suprafață pe tot parcursul nopții.

Căutările vor fi reluate mâine dimineață, în jurul orei 08.00, cu forțe și mijloace din fiecare subunitate de intervenție.


[ACTUALIZARE 4] ( 1 mai, ora 10.00): Scafandrii continuă căutarea celor PATRU PERSOANE DISPĂRUTE ÎN MUREȘ – doi copii și doi adulți. Barcagiul a fost reținut pentru 24 de ore

IPJ Arad – ora 09.38:

În seara zilei de 30 Aprilie a.c., în jurul orei 20.40, un bărbat de 33 de ani, din Semlac, s-a deplasat de pe malul stâng al râului Mureș (Periam Port- Jud. Timiș) spre malul drept (Jud. Arad), în extravilanul localității Semlac, cu o barcă din lemn.

În ambarcațiune, din extravilanul localității Semlac, s-au îmbarcat 11 persoane (5 majore și 6 minore), pentru a ajunge în Periam Port.

La aproximativ 2-3 metri de mal ambarcațiunea s-a scufundat.

În urma incidentului, a survenit decesul unui minor de 3 ani, din Semlac, în continuare fiind căutați un bărbat de 29 de ani, din Arad, un bărbat de 31 de ani, din Nădlac si doi copii minori, din Nădlac.

Din cercetări a reieșit că bărbatul care conducea nu deține certificat de conducător al ambarcațiunii, iar ambarcațiunea nu este înmatriculată.

Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o alcoolemie de 0,31 mg./l. alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad cu propunerea luării de măsuri preventive.

În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.


Între timp, ISU a comunicat că „forțelor prezente li s-au alăturat pompierii voluntari ai SVSU Nădlac, care intervin cu bărci pentru căutarea persoanele dispărute.”
Pentru intensificarea căutărilor, ISU Timiș intervine cu 2 sonare.
cautari periam1 2
De asemenea, a fost solicitat în sprijin elicopterul SMURD Arad.

cautari periam 1


[ACTUALIZARE 3] După ce toată noaptea mai multe echipaje de căutare au continuat misiunea la suprafața apei pentru găsirea celor 4 persoane dispărute (printre care și 2 copii), în această dimineață au fost reluate căutările cu un echipaj cu 4 scafandri și forțe mărite

Continuă căutările celor 4 persoane dispărute în urma răsturnării cu barca în zona Periam Port. Pe parcursul nopții, 3 echipaje de căutare-salvare din cadrul ISU TIMIȘ și alte 3 echipaje din cadrul ISU Arad au continuat misiunea la suprafața apei.

În această dimineață, pompierii timișeni au început deplasarea către locul evenimentului, pentru continuarea căutărilor cu forțe mărite. Un efectiv de 24 de pompieri timișeni vor interveni cu:
 • o autospecială de serviciu;
 • 6 autospeciale de primă intervenție și comandă;
 • un microbuz;
 • 9 bărci;
 • o ambulanță SMURD
 • un echipaj cu 4 scafandri

De asemenea, pompierii arădeni au început deplasarea către locul evenimentului. Un efectiv de 15 pompieri vor interveni cu 4 autospeciale de primă intervenție și comandă, 4 bărci, și un echipaj SMURD.

Până în acest moment 4 persoane sunt încă dispărute. Printre acestea se numără și 2 copii.

Misiunea de căutare este în dinamică.

(Sursa – ISU Timiș)


[ACTUALIZARE 2] (01 mai 2023, ora 06.00): Un copil de trei ani a fost declarat mort în urma accidentului de barcă de la Periam

Incidentul de pe Mureș care a ținut capul de afiș al primei nopți de mai s-a soldat cu o victimă: un copil de 3 ani a fost declarat decedat de către forțele de intervenție din județul Timiș, după ce manevrele de resuscitare operate de medicii de pe Ambulanță au eșuat.
În urma testării alcoolscopice a reieșit că barcagiul avea o concentrația de alcool în sânge de 0,3‰.


 [ACTUALIZARE 1] (30 aprilie 2023, ora 22.04): Doi adulți și doi copii încă sunt dispăruți după ce au căzut din barcă, în Mureș, la Periam Port

Bărbatul care se afla la cârma bărcii este din Semlac și a fost preluat de organele de Poliție pentru prelevarea de probe privind alcoolemia, dar și pentru a da declarații despre împrejurările în care s-a produs accidentul. Varianta povestită de barcagiu, neconfirmată deocamdată oficial, este că barca a lovit un obstacol înainte de a se răsturna.

Conform ISU Arad, situația actuală la portul Periam:
Barcă răsturnată cu 12 persoane (6 adulți, 6 copii) din care 2 copii și 2 adulți sunt dați dispăruți. Inițial s-a comunicat că 10 persoane erau în barcă.
Din cei 8 ieșiți din apă, 6 sunt din județul Arad (3 copii și 3 adulți – starea medicală bună) și 2 din județul Timiș (1 adult – conștient și 1 copil – în curs de resuscitare).
Din cele 6 persoane din județul Arad, se deplasează la spital astfel:
 • SAJ Pecica cu 2 copii
 • SMURD Nădlac cu 1 adult și un copil
 • Ceilalți 2 adulți refuză transportul la spital
Din nefericire incidentul s-a soldat până acum cu o victimă, un copil de 3 ani care a fost declarat decedat de către forțele de intervenție din județul Timiș. 
Forțe alocate ISU Arad: 4 bărci, echipament pentru iluminat, Smurd Nădlac, Smurd TIM Arad cu un total de 17 cadre.

[TITLUL INIȚIAL] (ora 21.15): O barcă cu 10 persoane s-a răsturnat în Mureș, în zona localității Periam Port. Patru persoane sunt încă dispărute
Misiune de sprijin ISU TIMIȘ

Duminică seara, în jurul orei 21:00 ISU Arad a anunțat că desfășoară o misiune de sprijin (căutare-salvare) pe râul Mureș, în zona localității Periam Port, unde o barcă cu 10 persoane s-a răsturnat.

„Am fost solicitați să intervenim în sprijin la ISU Timiș care desfășoară o misiune de căutare -salvare pe râul Mureș, în zona localității Periam Port, unde o barcă cu 10 persoane s-a răsturnat. Din primele informații, două persoane sunt încă dispărute. Pompierii arădeni intervin cu o autospecială de intervenție care are în dotare o barcă de salvare și două echipaje SMURD, dintre care unul Terapie Intensivă Mobilă.” – au transmis reprezentații media ai ISU Arad.

Deși inițial s-a comunicat faptul că două persoane sunt dispărute, ISU Arad a revenit cu precizarea că 4 persoane sunt încă dispărute. Printre cei scoși din apă sunt și 3 copii. Aceștia au fost evaluați medical ca fiind conștienți, hipotermici.

„Din informațiile primite de la ISU Timiș, 4 persoane sunt încă dispărute. De asemenea, din cadrul ISU Arad, forțele și mijloacele de intervenție se suplimentează astfel: o autospecială de scafandri, o barcă și mijloace de iluminat.” – a comunicat ulterior ISU Arad.

De asemenea, din cadrul ISU Arad, forțele au fost suplimentate cu două autospeciale de primă intervenție și comandă, cu două bărci de salvare, încadrate cu 5 subofițeri și un soldat, care să intervină în sprijinul forțelor prezente.


 

Categorie: Știri
Etichete: Eduard Iulian Buzura, ISU Arad, localitatea Periam Port, misiune de căutare -salvare, periam
Distribuie:
Articolul anterior
Analiza activității I.P.J. Arad la 9 luni din 2023: în creștere infracțiunile rutiere, furturile din locuințe și cele de buzunare, precum și faptele penale sesizate în incinta și în zona adiacentă școlilor
Articolul următor
Accident cu două victime pe șoseaua Arad-Curtici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie