[ACTUALIZARE 3] Bodyguardul FLORUȚ din Chisindia, aflat în pușcărie, a comandat prin poștă 440.000 de comprimate de BENZODIAZEPINE – fapt care a condus la percheziția, reținerea și arestarea unor „șmecheri” pe care lumea-i bănuia că fac afaceri mult peste nivelul „trafic internațional de alprazolam”…

descindere
Distribuie:

[COMUNICAT]

PERCHEZIȚII ÎNTR-UN DOSAR PENAL DE TRAFIC INTERNAȚIONAL DE DROGURI

La data de 30 martie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad, au efectuat 6 percheziții domiciliare, în județul Arad, într-un dosar penal pentru trafic internațional de droguri de risc, instigare la trafic internațional de droguri de risc și complicitate la trafic internațional de droguri de risc.

Din cercetări a reieșit că persoanele în cauză, împreună cu un alt bărbat (arestat preventiv anterior, în același dosar), ar fi determinat un cetățean străin să introducă în România aproximativ 440.000 de comprimate conținând diazepam, alprazolam și clonazepam (droguri de risc), care urmau a fi comercializate pe teritoriul țării.

Persoanele cercetate ar fi stabilit împreună modalitățile de intermediere a tranzacțiilor, de plată, transport, precum și locul de depozitare al drogurilor, până la revânzare.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate la data de 30 martie a.c., au fost descoperite și ridicate mai multe comprimate din categoria drogurilor de risc (alprazolam), deţinute ilegal, în scopul comercializării, precum și alte mijloace de probă.

În baza probatoriului administrat, au fost reținute, pentru 24 de ore, 3 persoane, față de o altă persoană fiind dispusă măsura controlului judiciar.

La aceeași dată, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad a dispus arestarea preventivă a două persoane și arestul la domiciliu față de a treia, conform propunerii formulate de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad.

Biroul de presă al IPJ Arad


[ACTUALIZARE 2] (30 martie, 2024 – ora 19.30) Două persoane arestate preventiv pentru 30 de zile și una în arest la domiciliu, în urma acțiunii DIICOT

parchetPropunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a procurorilor DIICOT  a fost admisă față de inculpații Crainic Bogdan Eugen și Doţa Florin Claudiu. Față de inculpata Terpea Alexandra Ancuţa, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus măsura arestului la domiciliu pentru aceeași perioadă.


Solutia pe scurt: În baza art. 226, raportat la art. 202 alin. 1, 2, 3, art. 223 alin. 2, art. 218 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad în dosarul nr. 20/74/P/2024 şi, în consecinţă: I. Dispune luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii: 1) Crainic Bogdan Eugen; 2) Doţa Florin Claudiu, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 30 martie 20243, până la data de 28 aprilie 2024, inclusiv. II. Dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpata Terpea Alexandra Ancu?a, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 30 martie 20243, până la data de 28 aprilie 2024, inclusiv. În baza art. 221 alin. 1 Cod procedură penală, impune inculpatei Terpea Alexandra Ancuţa obligaţia de a nu părăsi imobilul fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art. 221 alin. 2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, impune inculpatei Terpea Alexandra Ancuţa următoarele obligaţii: – să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemată; – să nu comunice nici direct, nici indirect, pe nici o cale, cu inculpaţii Crainic Bogdan Eugen, Doţa Florin Claudiu, Floruţ Ionel Florin, Hele Gianina Maria, cu făptuitorul Maric Zdravko şi cu membrii familiei acestuia. În baza art. 221 alin. (4) Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatei Terpea Alexandra Ancuţa că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În baza art. 272 Cod procedură penală, dispune virarea sumei de 880 lei, reprezentând onorariu avocat din oficiu, din fondurile Ministerului justiţiei în contul Baroului Arad. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 30 martie 2024, ora 19:00.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  45/2024  30.03.2024


[ACTUALIZARE 1]

Alin Rus polițistul de la Vladimirescu a fost chemat la DIICOT doar în calitate de martor și lăsat să plece. Patronul firmei Sull Trans a avut și el „multe de spus”, astfel încât a fost lăsat să plece. Pentru trei persoane, procurorii DIICOT au făcut propunere pentru luarea măsurii arestării preventive.


[Știrea inițială] (ora 10.00): Patronul firmei Sull Trans, zis „Suliță”, „Bogdan de la Helen” și Alin Rus polițist în Vladimirescu – ridicați în această dimineață de DIICOT

Din informațiile pe care le deținem, în această dimineață s-au derulat Percheziții care i-au vizat pe patronul firmei de transport Sull Trans – Ovidiu Orădan, patronul sălii de evenimente Helen – Bogdan Crainic, Alin Rus polițist la Vladimirescu și încă pe câțiva „pioni”. Acest dosar, deși conform surselor este unul pentru trafic de droguri și migranți, are o legătură directă cu dosarul de contrabandă cu țigări de zilele trecute care a tulburat rău apele și s-a soldat cu arestarea preventivă a doi inspectori Antifraudă, a unui polițist și a unui „cap de rețea” arădeni dar și cu dosarul de trafic de droguri de risc și nerespectarea regimului armelor și munițiilor în care a fost găsită o cantitate uriașă de benzodiazepine la domiciliul arădeanului Ionel Floruț, angajat al unei firme de pază.

Cei ale căror imobile au fost vizate de percheziții, au fost ridicați și duși la audieri la sediul DIICOT Arad.


Citește și:


 

Categorie: Știri
Etichete: DIICOT Arad, percheziții, Salon Evenimente Hellen Arad, Sull Trans
Distribuie:
Articolul anterior
Polițiștii au intervenit în această dimineață la Spitalul Matern din Arad pentru aplanarea unui conflict dintre cadrele medicale și familia unui nou-născut care a decedat
Articolul următor
Liga 3 | Un minicampionat județean cu o „invitată” din Timiș

7 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie