AFI Arad s-a deschis oficial

afi arad scaled
Distribuie:

AFI Europe din România s-a deschis oficial la Arad, miercuri 1 noiembrie, de la ora 18:00, în prezența conducerii venite din Israel, dar și a autorităților locale. Branduri precum Decathlon, Smyk, Half Price, Starbucks, Burger King, ori Kartoffiserie sunt prezente și-n orașul nostru.


Primarul Aradului Călin Bibarț, Avi BarzilayCEO AFI Europe și Doron KleinCEO AFI Europe România & Cehia,  reprezentanții magazinelor Carrefour (Ionuț Solonca, director business unit), Decathlon (Alex Domșa, property & developing director), Leroy Merlin (Cristian Mușceleanu, lider de expansiune) și Altex (Edwin Abdulachim, director comercial) – sunt cei care au luat cuvântul cu mesaje inaugurale.

Primarul Călin Bibarț și-a rostit cuvântul de bun venit alături de Victor, băiețelul împreună cu care a amplasat „capsula timpului”, în 1 septembrie 2021, la începerea șantierului, ca mărturie următoarelor generații.

„AFI a crescut frumos. De la un teren viran care era o cicatrice pe obrazul Aradului, astăzi este cel mai frumos parc comercial din România și îi spunem bun venit la Arad! Ați venit în orașul și la oamenii care trebuie. Aici, atunci când spunem da, este da, atunci când este o situație, o rezolvăm și nu explicăm cum nu se poate, aici de ani de zile arădenii, indiferent în ce limbă spun mamă și tată trăiesc într-o armonie desăvârșită, fiind un bun exemplu nu doar pentru România, ci și pentru toată Europa. Aici, deși trăim vremuri dificile, din 2009: criză economică, pandemie, război în est, vremuri complicate în Orientul Mijlociu, Aradul a fost din punct de vedere economic printre primele trei, patru, sau cinci orașe capitală de județ din România. Și de aceea, mulțumesc AFI, și vă asigur că ați venit acolo unde trebuie, unde Aradul merită și AFI merită. De aceea, fiți bineveniți! La mulți ani, AFI! La mulți ani, Arad!”, a spus primarul Călin Bibarț.

afi arad5


Citește și: Îmbulzeală la inaugurarea celui mai nou complex comercial din Arad. Electrocasnicele, preferatele arădenilor


Avi Barzilay – CEO AFI Europe a mulțumit publicului numeros pentru participare, precizând că a fost o călătorie dificilă pentru el, din Israel în România, special pentru a lua parte la inaugurare.

„Vă mulțumesc că ați venit astăzi să celebrați alături de noi! A fost un proces foarte lung. Am venit astăzi din Israel și am făcut mari eforturi să fim aici cu voi azi. Situația de la noi din țară nu este un secret, suntem încă sub o enormă presiune în urma masacrului de acum două săptămâni și jumătate. Țara este îndurerată. Dar totuși am decis să venim astăzi, un grup mare de oameni din Israel, pentru două motive: în primul rând pentru a mulțumi echipei noastre AFI, pentru acest demers lung până la momentul inaugurării: mulțumesc lui Yosi, Biancăi, Roxanei, lui Sorin, tuturor celor pe care poate îi uit acum, mulțumesc tuturor pentru munca dificilă, pentru călătoria care a început cândva în 2007 și a cărei rezultate le vedem în sfârșit azi. Mulțumesc echipei AFI! Și al doilea motiv este pentru a spune că venirea noastră aici, la Arad, nu este ultimul pas, ci doar începutul unei imense dezvoltări pe care o intenționăm în România, în domeniul centrelor de tip retail. Acesta este al patrulea centru comercial din România, dar primul centru retail pe care îl deschidem sub formă de parc, însă nu este și ultimul”, a spus Avi Barzilay.

afi arad3 scaled


Doron Klein – CEO AFI Europe România & Cehia a spus că deși au existat mai multe proiecte diferite care au fost întocmite de-a lungul anilor pentru a construi un centru comercial pe acest teren din Arad, varianta finală este și cea pe care o consideră cea mai potrivită.

„Călătoria noastră a început în 2007, în urmă cu mai bine de 16 ani, timp în care am avut atât de multe planuri și design-uri, prin care ne gândeam cum să-i dăm utilitate, cum să folosim cel mai bine terenul și sunt sigur că varianta finală pe care am ales-o, acest retail parc de tipul spațiu deschis, este soluția perfectă pentru această locație, pentru acest oraș și sunt sigur că fiecare dintre voi, retaileri și vizitatori, vă veți bucura de el pentru mulți ani care vor veni. Nimic din toate acestea nu s-ar fi întâmplat însă fără câțiva acționari foarte, foarte importanți care au fost alături de noi încă de la început. În primul rând, vreau să menționez partenerii noștri, chiriașii, care ne-au acordat încrederea în acest proiect care reprezintă doar un pas în lungul nostru drum, în multele alte proiecte în care colaborăm, iar pentru asta doresc să le mulțumesc tuturor pentru încredere, implicare și cooperarea. Nu am fi putut face nimic fără ei! De asemenea, aș dori să mulțumesc autorităților locale de aici, din Arad, cu care am cooperat excepțional, mai ales cu domnul primar Bibarț, căruia îi mulțumesc foarte mult pentru totul! Această cooperare este foarte binevenită în general și mai ales în aceste vremuri când vedem diferite moduri de abordare, în diferite orașe din România. Astfel că apreciem foarte mult această deschidere și sprijin, iar pentru asta, domnului Bibarț și tuturor autorităților din oraș le mulțumim foarte mult!”, a spus Doron Klein.

afi arad20


Parcul retail AFI Arad este situat pe  Calea Aurel Vlaicu și se întinde pe o suprafață de 79.900 metri pătrați, având o suprafață construită de 30.600 mp. În acest complex comercial își așteaptă clienții Carrefour,  Media Galaxy, Lensa, Florăria De Colț, Librăria Cărturești, farmacia Help Net, Decathlon,  Starbucks și diferite fast food-uri,  CCC, Fressnapf, Smyk ori Half Price,  Mc Donald’s de tip drive thru și Leroy Merlin, urmând ca și altele să se deschidă în curând.


GALERIE FOTO


O investiţie de aproximativ 35 de milioane de euro prin care au fost create peste 2.000 de locuri de muncă

Complexul comercial este construit pe un teren cu suprafaţa de opt hectare. Şantierul a fost deschis după 14 ani de când AFI anunţase pentru Arad construirea unui mall şi a unei clădiri de birouri.

Ridicarea construcţiilor a costat aproximativ 35 de milioane de euro, terenul fiind cumpărat în urmă cu 16 ani. Parcul de retail ocupă o suprafaţă construită de 30.600 de metri pătraţi iar suprafaţa brută închiriabilă este de 29.400 metri pătraţi, deservită de 950 de locuri de parcare.


Citește și: AFI Europe începe la Arad construcția primului său parc de retail din România


 

Categorie: Știri
Etichete: AFI Europe, carrefour, CCC, Decathlon, farmacia Help Net, Florăria De Colț, Fressnapf, Lensa, Leroy Merlin, Librăria Cărturești, Mc Donald’s de tip drive thru, Media Galaxy, Smyk ori Half Price, Starbucks
Distribuie:
Articolul anterior
Îmbulzeală la inaugurarea celui mai nou complex comercial din Arad. Electrocasnicele, preferatele arădenilor
Articolul următor
TEAM-BUILDING în „Competiția KO”. UTA – CS Universitatea Craiova: 0-1 (0-0)  

4 comentarii. Leave new

 • Întrebarea hamletiană -acel A fi sau a nu fi- devine AFI în Arad după 4 secole de la decesul dramaturgului William Shakespeare. Nu suntem identificați încă dacă diferența de timp este strict de natură comercială sau intervin și aspecte literare. Rămâne de văzut!

  Răspunde
 • avatar of bluesbreakers
  bluesbreakers
  2 noiembrie 2023 18:57

  Minunata castă cleptocrată arădeană!

  Răspunde
 • „AFI a crescut frumos. De la un teren viran care era o cicatrice pe obrazul Aradului, astăzi este cel mai frumos parc comercial din România și îi spunem bun venit la Arad! Ați venit în orașul și la oamenii care trebuie.a spus primarul Călin Bibarț….. Pe bune … O fii un fel de Las ..VEGAS…poate nu stiti sau nu va vreti sa va aduceti aminte de trecut….cea ce a fost pe acest teren …oricum….NU CRED CA MAI CONTEAZA….

  Răspunde
 • Foarte frumos.
  Succes in continuare tuturor.
  Doamne ajuta

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie