Aleksei Navalnîi a murit în penitenciarul din Cercul Arctic

navalnii
Distribuie:

Opozantul rus Aleksei Navalnîi (47 de ani)  a murit în penitenciarul din Cercul Arctic în care ispășea o pedeapsă de 19 ani de închisoare pentru acuzații considerate motivate politic.


Anunțul a fost făcut vineri, 16 februarie, de Serviciul Penitenciar Rus, citat de presa rusă și agențiile internaționale de presă. Purtătorul de cuvânt al lui Aleksei Navalnîi a spus că nu a primit confirmarea decesului.  În 2020 Navalnîi a mai fost internat la Terapie Intensivă sub suspiciunea de otrăvire. Un avocat al lui Navaln]i va merge la Penitenciarul unde era încarcerat.

Serviciul Federal al Penitenciarelor:  „A fost resuscitat, dar nu a dat rezultate”.


Jurnalistul rus Dmitri Muratov, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, citat de  Sky News  afirmă că este vorba de  un asasinat la comandă

„Moartea lui Alexei Navalny, criticul lui Putin, a fost o ‹crimă›”, a declarat Dmitri Muratov, jurnalist rus și laureat al Premiului Nobel pentru Pace, potrivit  Sky News  

De asemenea, Muratov, editor al ziarului Novaia Gazeta, a declarat că, în opinia sa, condițiile din închisoare au dus la decesul acestuia.

La 1 septembrie anul trecut, Muratov a fost declarat de autoritățile ruse drept „agent străin” pentru promovarea „opiniilor care vizează formarea unei atitudini negative față de politica internă și externă a Rusiei”.


Foto – NewsSky.com


ULTIMUL MESAJ AL LUI NAVALNÎI

Disidentul rus Alexei Navalnîi a acuzat în ultimul său mesaj înainte să moară că șefii coloniei penale în care era încarcerat încearcă să „doboare recordul” de lingușire pe lângă președintele Vladimir Putin și că tocmai l-au trimis pentru încă 15 zile într-o celulă de pedeapsă.

„Colonia penală Iamalia a decis să doboare recordul de lingușire față de Vladimir (n.red. Putin) și mulțumire a autorităților de la Moscova. Tocmai mi-au dat încă 15 zile de carceră. Este pentru a patra oară în mai puțin de două luni”, a scris, miercuri, Navalnîi, într-un mesaj în limba rusă pe platforma X.

Într-o postare separată publicată în dimineața zilei respective, el i-a transmis soției sale, Yulia Navalnaia, un mesaj de Ziua Îndrăgostiților. „Draga mea, totul este ca un cântec cu tine: între noi se află orașe, luminile de decolare ale aeroporturilor, furtuni de zăpadă și mii de kilometri. Dar simt că tu ești aproape în fiecare secundă și te iubesc din ce în ce mai mult”, a scris Navalnîi.

Ultima filmare cu Navalnîi în viată Într-o filmare publicată, joi, de presa de opoziție din Rusia, Navalnîi glumește în fața judecătorilor.  „Onorată instanță, o să va trimit contul ca dumneavoastră, din salariul imens de judecător federal să-mi faceți și mie un transfer, nu de alta, dar nu prea mai am bani, inclusiv datorită dumneavoastră. Și voi, cei de acolo, puteți face o chetă, eu aștept. La revedere”, le-a transmsi Navalîi judecătorilor care l-au condamnat la încă 15 zile de carceră.


ARTICOL ASOCIAT:

Alexei Navalnîi, mutat de guvernul rus într-un penitenciar izolat din Siberia. Nu poate primi nici scrisori și nu are acces nici la serviciile de telefonie mobilă


 

Categorie: Externe
Etichete: a murit în penitenciar, Aleksei Navanîi, Serviciul Penitenciar Rus
Distribuie:
Articolul anterior
Guvernul României a aprobat plata ajutoarelor naționale tranzitorii pentru fermieri: 1,2 miliarde de lei destinate sectoarelor vegetal și zootehnic
Articolul următor
Apple Music scoate, apoi readaugă, albumul lui Kanye West fară nicio explicație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie