Apple Music scoate, apoi readaugă, albumul lui Kanye West fară nicio explicație

apple music scoate, apoi readaugă albumul lui kanye west fară explicație.
Distribuie:

Ye, rapperul, cunoscut anterior sub numele de Kanye West, a lansat ceea ce va fi probabil albumul nr. 1 în topul Billboard de săptămâna viitoare, „Vultures 1”. Dar joi, LP-ul a dispărut de pe Apple Music, una dintre platformele de streaming de top din lume.


Motivul a fost neclar, iar Apple nu a oferit nicio explicație. Dar eliminarea a venit la câteva ore după ce un punct de distribuție independent s-a plâns că sistemul său a fost utilizat pentru a lansa muzica cu încălcarea condițiilor sale de serviciu.

De asemenea, a rămas neclar dacă — și cât de curând — albumul lui Ye ar putea reveni la Apple, probabil prin intermediul unui alt distribuitor.

Vultures 1”, o lansare comună cu cântărețul R&B Ty Dolla Sign, urma să fie momentul revenirii lui Ye după ce o serie de remarci antisemite din 2022 l-au făcut un paria în muzică și modă — fără o casă de discuri sau un agent de rezervări, iar parteneriatul său lucrativ cu Adidas a fost anulat. În decembrie, el și-a cerut scuze pentru aceste remarci într-o postare pe rețelele de socializare scrisă în ebraică.

După evenimentele de pre-lansare de săptămâna trecută în arenele din Chicago și din Long Island — unde tinerii fani s-au îngrămădit să asculte noua sa muzică, iar unii au ridicat din umeri în fața controverselor sale din trecut — Ye a lansat albumul „Vultures 1”, cu 16 piese, vinerea trecută.

A devenit rapid un hit pe platformele de streaming, în ciuda unei serii de obstacole, inclusiv scurta sa dispariții online la scurt timp după lansare și plângerile din partea lui Ozzy Osbourne și celor responsabili de creațiile Donnei Summer că piesele de pe album au eșantionat lucrările acestor artiști fără permisiune.

Dar joi — cu numere mari de streaming, garantând că „Vultures 1” va deveni cel de-al 11-lea LP al său care va ajunge în topuri — albumul a fost eliminat din Apple Music.

Spre sfârșitul după-amiezii, albumul era încă disponibil pe Spotify, Amazon Music și alte platforme.

Joi, „Vultures 1” a fost subiectul unei plângeri din partea Fuga, o platformă de distribuție care colaborează cu case de discuri independente pentru a-și pune muzica pe serviciile de streaming.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că anul trecut, Fuga a ratat ocazia de a lansa „Vultures 1, „exercitându-ne judecata în cursul normal al activității”, dar că pe 9 februarie, un client a livrat albumul serviciilor online „prin procesele automatizate ale platformei, încălcând acordul nostru de servicii.” Fuga a spus că a trimis notificări de retragere către platformele de streaming.

În mod surprinzător, odată ce albumul a fost eliminat de pe Apple, purtătoarea de cuvânt din partea Fuga a spus că retragerea a fost „fără legătură cu distribuția albumului” și a trimis întrebări către Apple.

Odată cu explozia muzicii digitale în era streaming-ului, milioane de melodii sunt lansate în fiecare an prin platforme de distribuție independente, cum ar fi Fuga, care există în afara sistemului caselor mari de discuri.


 

Categorie: Monden
Etichete: Apple Music, Kanye West, Vultures 1, Ye
Distribuie:
Articolul anterior
Aleksei Navalnîi a murit în penitenciarul din Cercul Arctic
Articolul următor
ATENȚIE mărită pentru cei care traversează Centura Aradului prin GAI și în zona terenurilor de sport de pe „Câmpul liniștii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie