Alexandru Meszar, la Digisport Ungaria: „Există o legătură între evoluția echipei și propunerea ca eu să candidez pentru Primăria Aradului. Nu sunt om politic nu am făcut politică, am doar susținerea UDMR, pentru că conduc UTA”

mesza
Distribuie:

 

Mass Media din Ungaria e tot mai des interesată de situația echipei UTA aflată pe primul loc în liga secundă. În apropiere de Arad doar la Debrețin se joacă fotbal de primă ligă în Ungaria. Înaintea meciului ce era programat acasă cu U. Cluj, Alexandru Meszar a acordat un scurt interviu pentru emisiunea Regeli Start (Startul de Dimineață), realizată de Szombathy Pál Digisport (Ungaria). Realizatorul a prezentat în deschidere situația din clasament a echipei arădene. Cu 11 puncte avans UTA conduce în liga a doua de fotbal echipa e de șase ori campioană în istoria clubului. Din păcate problemele legate de coronavirus a intervenit și în liga secundă din România, UTA trebuia să joace cu universitarii clujeni. Despre obiective discutăm cu cu Alexandru Meszar oficialul clubului arădean (Dr. Mészár Sándor). Să mai spunem că nu cu mult timp în urmă un iterviu cu Meszar a apărut într-un ziar de sport din țara vecină.

– Domnule Meszar virusul poate împiedica promovarea echipei UTA ?

– Noi sperăm că nu, însă nu ne bucurăm la faptul că viitoarele două meciuri le vom juca cu foarte puțini spectatori sau chiar fără spectatori. Suntem foarte puternici acasă din toamnă până acum am primit un singur gol pe teren propriu și un rol important l-au avut suporterii. Noi eram pregătiți să organizăm meciul cu maxim 200 de persoane cu tot cu oficiali,pentru asta nu trebuiau aprobări în prima fază. NR: Între timp competiția s-a sistat

– Cât sunt de importanți și ce reprezintă în fotbalul românesc cei 3000 – 4000 de spectatori în condiții normale ?

– Suntem pe un loc onorabil 5 – 6 ca număr de suporteri pe țară și ar fi mult mai mulți suporteri, dar din păcate nu jucăm pe terenul nostru, stadionul nostru se construiește jucăm pe un stadion mai mic, care are această capacitate. Arădenii sunt iubitori de fotbal.

– Dacă echipa v-a promova are șanse reale, la câți spectatori vă așteptați ?

– Avem un număr de 6000 de abonați. Noi mizăm la un număr de 8000 – 10000 de spectatori iar la meciurile cu importanță chiar și 12000 de spectatori, adică capacitatea maximă a noului stadion. Avem promisiuni că până în vară stadionul va fi gata.

– Se poate spune că UTA va fi cea mai urmărită echipă din țară ?

– Da, putem spune că din țară doar Craiova are în permanență spectatori mai mulți meci de meci, iar Dinamo și FCSB ( fosta Steaua București), au spectatori mai mulți doar la meciuri derby.

– E clar că arădenii sunt iubitori de fotbal și motivația există în cele șase titluri de campioană. Totuși în sezonul trecut echipa a terminat pe un loc mediocru, pe 12, ce a deternânat acum această dragoste pentru echipă, cum se poate menține pe termen lung această dragoste pentru echipă ?

– Aradul nu are de aproximativ 15 ani echipă în prima ligă, și ne identificăm cu un trecut foarte Eu de șase ani am început să mă implic la club când am preluat echipa din liga a patra adică prima din județ. În primul an am promovat, în al doilea an deasemenea am promovat apoi am jucat de două ori baraj de promovare în prima ligă și deja atunci aveam foarte mulți spectatori. Am promovat jucători locali așa a pornit la drum acest proiect, iar rezultatele aduc spectatori. Orice arădean care merge în țară și străinătate se mândrește cu numele UTA. Simpatizanții din țară sau din afară care se întâlnesc cu arădeni întreabă de echipă și mai nou de stadion.

– Așa cum am mai întrebat ce șanse sunt să fie stadionul gata pentru noul sezon ?

– În proporție de 80% stadionul este gata, promisiuni există, tribune există, porți sunt, mai se desfășoară munci de interior.

– Cum se finanțează realizarea stadionului ?

– Nu este stadionul echipei, este al orașului, iar banii vin din partea Primăriei Arad, la noi nu funcționează din păcate acele parteneriate ce funcționează în Ungaria.

– Putem spune că această evoluție a echipei este peste ceea ce se estima, peste așteptări în acest proiect mai lung, adică speranțe în devans ?

– Nu, pentru că an de an ne-am propus promovarea și asta pentru că și din punct de vedere financiar sunt diferențe financiare foarte mari între prima și a doua ligă și echipa ar fi fără griji pe termen lung acesta e drumul stabilității. Vă dau un exemplu clar o echipă din prima ligă primește anual 1.400000 de euro în vreme ce noi în liga secundă în ciuda faptului că ne sunt transmise meciurile etapă de etapă primim 25000 de euro anual. Această sumă se poate cheltuii la o singură deplasare! De două ori am forțat promovarea la baraj pentru că primele două echipe promovează direct iar a treia joacă baraj cu echipa de la retrogradare din prima ligă. De două ori am pierdut aceste meciuri cu jucători localnici în echipă, apoi am decis să nu mai riscăm și să aducem jucători ce au jucat în prima ligă, iar iarna în pauza competițională echipa era pe loc retrogradabil ! Aceasta era marea dezamăgire și atunci am recurs la a treia strategie, am adus cei mai buni jucători din liga a doua.

– Dacă promovați vine a patra strategie ?

– Am acumulat experiență, am învățat văzând ce au făcut și alte cluburi ce au promovat. Nu o să schimbăm în proporție de 100% ar fi foarte periculos, dar vrem să ne întărim cu 5-6 jucători să începem întrecerea în prima ligă.

– Cât este echipa maghiară cu un conducător și un antrenor maghiar?

– Da, avem un antrenor este vorba de Laszlo Balint, iar în ceea ce privește jucătorii nu putem spune asta dar în conducere mai sunt oameni ce vorbesc maghiara. Această echipă a avut în trecut 80% origine maghiară dacă ne raportăm la perioada baronului Neuman când în echipă erau jucători din naționala ungariei și din prima ligă cu antrenori unguri. Echipa are o istorie maghiară.

– Credeți că evoluția echipei și simpatia de care se bucură vă va ajuta la candidatura la primăria orașului ?

– Există o legătură între evoluția echipei și propunerea ca eu să candidez pentru Primăria Aradului. Nu sunt om politic nu am făcut politică, am doar susținerea UDMR, pentru că conduc UTA.

– Ce obiective aveți în prima ligă ?

– Vrem să înaintăm pas cu pas, pe termen lung am vrea să fim o echipă de primele șase locuri asta ar însemna și stabilitate financiară și așa cum se știe deja UTA a jucat cu rezultate bune în cupele europene. În primul an nu vrem nici să suferim la retrogradare nici să câștigăm campionatul.

Pentru INTERVIUL COMPLET ÎN LIMBA MAGHIARĂ, CLICK AICI (foto/captură)

Categorie: Sport
Etichete: Alexandru Meszar, arad liga a doua, fotbal, Laszlo Balint, UTA
Distribuie:
Articolul anterior
[ARĂDENI CE NU TREBUIE UITAȚI] Gheorghe Schwartz
Articolul următor
MĂSURI ANTIROMÂNI luate de ANAF: Poprirea conturilor mai multor companii private pentru neplata impozitului la termen!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

uta la voluntari

Când Fabry lucrează (mai) bine în schimbul doi

FC VOLUNTARI – UTA 0-1 (0-0) A marcat: Fabry (77) 17.02.2024, ora: 14,00, stadion: ,,Anghel Iordănescu”, temperatura: 8°C, spectatori: 670. Voluntari (antrenor Nicolae Dică): Fernandez – Ricardinho, Turda, Matricardi, Boboc…
uta botosani

CÂND ANDONE ÎI PUNE PIEDICĂ LUI REDNIC

UTA – FC BOTOȘANI 2-2 (1-0) Au marcat: Căpușă (32), A. Lopez (90) – E. Lopez (51), G. David (56)   12.02.2024, ora: 17,00, stadion: „Francisc Neuman”, temperatura10°C:  spectatori: 8000. UTA…