Am savurat „Sângele Domnului” la Expo Arad, pentru că „Vicii și Delicii” 2023

vicii si delicii 2023
Distribuie:

Nu prea am băut vin la viața mea, decât rar, o dată prin 2010 în Franța și mai rave în 1999, când am cinstit câțiva zeci de invitați cu vinuri albe și roșii, asa de 19 ani împliniți.
Vinurile le-am cărat în două genți mari de la Arad la Țipar cu personalul de Oradea. Nu inghițeam deloc „partea sufletească” a vinului (o spune omu` de la crama Oprișor în video, adică „vin- suflet”). Dar fii atent, am dat de „California Red” de Snoop Dog, un Merlot orgasmic, și de acolo am început să cochetez cu „Sângele Domnului”.

viciidelicii1


Sâmbătă, 21 octombrie, s-a întâmplat să ajung la Expo ARAD, unde era în desfășurare Târgul „Vicii și Delicii”, o expoziție cu 42 de crame din țară și de afară, Italia, Republica Moldova, Germania, Spania, Ungaria.

La Mocrea se face cel mai portocaliu vin din tară, segmentul unic de Palava cehesc!

Trioul Dradara, Crama Dradara din Mocrea, produce un soi unic de vin romanesc, din strugure Palava, un hibrid apărut în Moravia, Cehia, în 1953. La Mocrea pe deal îi merge foarte bine că e solul brun-roșcat, roca vulcanică și climatul cu influențe mediteraneene.

De la Crama Oprișor am primit un ghid verbal pentru novicii vinului (îl găsiți în montajul video).

Da eu am fost terminat nu de vin, de altceva, m-au exorcizat niște unguri din Békéscsaba cu un distilat de mac + un lichior de mac. Ungurii nu erau la stand, i-au lăsat pe români să le prezinte băuturile. Asta a venit așa, de la producător la producător, unul oficial celălalt underground – Avangarda Crepusculară produce și digestive fructate si vegetale, de sfeclă, dovleac, mărar, pastrânac, dar nu și de mac.

Mă bucur că m-am întâlnit cu Basil Mureșan, mai mult la pauzele cu nicotină și gudron.


A fost ediția cu numărul 7 „Vicii și Delicii”, organizat de Methexis, Camera de Comerț Arad și Consiliul Județean Arad, la Expo Arad, 20-22octombrie. 

Categorie: Reportaje
Etichete: Călin Bibe, camera de comert arad, Sângele Domnului, videoreportaj, „Vicii și Delicii” 2023
Distribuie:
Articolul anterior
LIGA 3 | Comentariile etapei a 9-a
Articolul următor
Cornelia și Lupu Rednic, invitați speciali la Festivalul Toamnei din Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie