Au 4 milioane de euro de ÎMPĂRȚIT, iar dacă ne luăm după Bibarț, pe MĂRULUI vom avea un „parc al minunilor administrative”… dar nu vă bazați pe asta!

marului
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ – PRIMĂRIA ARAD]

4 mililoane de euro vor transforma zona străzii Mărului într-una dintre cele mai frumoase zone de agrement din municipiu

Consilierii locali arădeni au fost în unanimitate de acord cu proiectul de revitalizare a zonei strada Mărului. Studiul de fezabilitate ”Revitalizare a zonei strada Mărului și amenajare ca zonă de agrement”, supus votului în cadrul sedinţei ordinare de marţi, 4 decembrie 2018, a fost aprobat.

În aproximativ 3 ani de zile şi o investiţie de aproape 4 milioane de euro, o suprafaţă de teren neproductiv de aproape 282.000 mp, din municipiu, se va transforma într-o zonă de agrement cu terenuri de sport, hobby, parcuri copii, terenuri pentru pescuit, picnic/grătar, alei, piste biciclete, parcuri chinologice, utilități și spații verzi în procent de 90% din totalul suprafeței amenajate.

Lucrările de amenajare a zonei strada Mărului ar putea începe în vara anului viitor  cu  demolarea construcțiilor existente, urmate de  lucrări de amenajare a terenului şi a  lacurilor din zonă, amenajarea pontoanelor pentru pescuit, a aleilor pietonale şi senzoriale, a pistelor de biciclete şi a spațiilor verzi.

În plus, drumul de acces ce face  legătura între strada Pădurii și strada Mărului va fi reabilitat, iar un drum nou  se va realiza pe latura de vest pentru a asigura accesul la zona de parcare și la terenurile de sport.

Municipalitatea intenţionează să obţină fonduri europene pentru a pune în practică aceste planuri.

Este un proiect amplu, cu finanţare europeană: bani europeni 98%, bani din bugetul local 2%. După cum ştiţi acea zonă nu este cea mai frumoasă din punct de vedere arhitectural şi social prin urmare ne dorim ca oraşul să fie legat de pădure printr-o zonă de agrement. Dacă toţi paşii legali sunt făcuţi în parametri normali şi mă refer aici la licitaţia care va fi demarată în cursul lunii ianuarie anul viitor, la jumătatea anului, cel târziu peste un an de zile vom începe lucrările. Vorbim despre un proiect care va dura 2 ani de zile.”, a declarat viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad

 

Categorie: Pamflete
Etichete: Calin Bibart, investiții, strada Marului Arad, viceprimarul municipiului Arad, zone de agrement
Distribuie:
Articolul anterior
ZIUA JUDOULUI ARĂDEAN: FESTIVAL pe TATAMI în acest weekend, la „Polivalentă”
Articolul următor
NIMENI NU-I UITAT! – o acțiune de caritate marca Lions Club Arad 2007, la Cantina Municipală [FOTO]

1 comentariu. Leave new

  • in primul rind fabrica de caramida este patrimoniu national deoarece de acolo se a construit toate cladirile din arad centru ! asa ca turnurile si fabrica ce a ramas din ea nu au voie sa o faca una cu pamintul,caci este din tre primele cladiri din arad! problema asta nu am gasito in planul de mai sus? cu o sa o rezolve? ca daca se permite daramarea acestea asa cu usurinta se permite ori ce cladire a se darima si din centru ,din start este o ilegalitate!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie