Biroul (abandonat de ani de zile) al inspectorului-șef adjunct al IPJ Arad se renovează… pentru Grui. Tamaș (cică) pleacă de la 1 iulie

ipj arad
Distribuie:
* DISCLAIMER: Conducerea actuală a IPJ Arad este un pamflet și trebuie tratată ca atare!

Comisarul-șef  Grui Călin Florin nu este, în niciun caz, cel mai iubit dintre polițiști – nici de către colegii săi și, cu atât mai puțin, de contribuabilii neuniformizați, iar presa, atât cea locală cât și cea centrală (care a auzit de el) – nu l-a luat niciodată în serios.
„Subiectul Grui” (vezi de exemplu articolele asociate acestuia – am putea scoate o carte vandabilă de benzi desenate cu el – sau „bate-l” pe Google) e unul de pamflet… de bârfă, de șușanea:

susanea

(Așa-i ce subtil-polisemantică-i Limba română, inclusiv când scrii despre Grui? 🙂

Aceste evidențe, însă, nu-i opresc fulminanta carieră…

iar fulminanta-i carieră se datorează, aproape exclusiv, probabil singurului său fan: nimeni altul decât inspectorului-șef al IPJ Arad, cms. șef Ioan Tamaș, în a cărui viziune „Grui e un polițist harnic și devotat” – plus slugă… dar asta dacă i-o zici în față, se întoarce cu spatele.

Acu-s 5 ani îl bătea Bițiș Mic în buricul Aradului

(unde-i acuma Methexis – pentru cei care atunci învățau să citească) de-o trebuit să scoată pistolul din dotare – și toate astea se întâmplau pentru o parașută… nu-n vreo „misiune de serviciu ”… și bă… trăiască profesionalismul tău de „polițist harnic și devotat”, să te bată Bițiș Mic de să trebuiască să scoți pistolul înseamnă – întreabă orice șmecher din Arad – înseamnă că nu ești bun nici de trimis după țigări. (Inside joke: „Ta-su-i altceva… să te bată ăla-i pleonasm… decenii multe n-o prea existat om în județul ăsta nebătut de Bițiș Mare”).
„Și ăsta vrea să fie șef la mascați!” – râdeau atunci de el „mascații”.
După aia a vrut să fie la „Arme, Muniții și Substanțe periculoase” și s-a rezolvat (deși cum puii mei să pui șef la arme și muniții și substanțe periculoase un polițist cu IQ de mistreț, care habar n-are nici cum (întrebați orice polițist care a fost cu el la ședințele de tragere), nici când, să tragă cu pistolul și – cel puțin după umila noastră părere lirică – una dintre cele mai periculoase substanțe de pe lumea asta)?!
Cum?!
A vrut apoi să urce ca șef la DGA – doar că 1. la DGA nu-i șef Tamaș 2. calitățile sale de turnător de colegi nu erau suficiente și 3. la DGA nu se urcă – se coboară!

Acuma vrea să fie inspector-șef adjunct al IPJ Arad și cota la pariuri e ca și cum ar juca  Manchester City cu Dinamo

„din moment ce-și amenajează biroul Inspectorului-șef adjunct de vizavi de cel al inspectorului-șef, dă indicații muncitorilor care renovează sediul despre cât glet să pună, colțurile să fie la 90 de grade” (cf. surse) – e vorba despre biroul părăsit (hăăăt…  înainte de a se pensiona Nicu Bătrân) și face pe șeful de șantier responsabil exclusiv de acel birou.
Nu prea găsești goangă ca să nu vorbească despre asta… „iar celălalt adjunct al IPJ ar urma să fie Suciu Mircea” – altă panaramă, despre care am mai scris cum a bătut o femeie în ziua de alegeri, în fața Secției de Poliție din Vlaicu, prin procedee interzise chiar și în MMA, în cușcă.

În aceeași ordine de idei, longevivul supraviețuitor Ioan Tamaș și-a depus cererea de revocare din funcție începând cu 1 iulie – asta însemnând ori pensionare, ori mutare înapoi la Inspectoratul General penru Imigrări 

iar aceasta nu e o veste nepărat bună, dacă te gândești că SIGUR va fi înlocuit cu un comandant din alt județ, nu Arad (aproape sigur din Timișoara), care nu va înțelege absolut nimic din IPJ-ul ăla, darămite din „spiritul orașului de pe Mureș”… mai ales cu asemenea secunzi!
Bine n-o să fie – dar măcar o să ne distrăm „la rece”… ăștia care suntem mai reci; pentru „calzi” există partide.

 

Articole asociate:

Când n-au pe cine bate, poliţiştii se bat între ei. BIŢIŞ Mic şi Călin GRUI – deliciul TRIBUNALULUI

Ce mai face comisarul Călin Grui, șeful de la „Arme, Explozibili și Substanțe Periculoase”? Se înarmează cu informații explozive despre colegii lui și face jocuri PENALE… dar substanțiale din punct de vedere personal!

Comisarul Călin Grui – șef la D.G.A.? O „mișcare de trupe ce parcă se cerea”… în contextul dat

Categorie: Pamflete
Etichete: cms. sef Ioan Tamas, Comisarul-șef  Grui Călin Florin, inspector-șef adjunct al IPJ Arad, Suciu Mircea
Distribuie:
Articolul anterior
POLITICĂ JEGOASĂ! Cea mai urâtă și încrâncenată informare „fără ură și încrâncenare” despre UTA… marca Alexandru Meszar
Articolul următor
GRUPUL APREUPESE – replică elegantă la comunicatul abject al lui Meszar: „Suntem aici pentru negocieri!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

parada 1

CPLM avem noi aici?

Un grup de patriotarzi a pichetat sediul PSD Arad. Îmbrăcați în straie populare, cu o singură excepție (unul care a confundat parada cu mineriada), aceștia au mărșăluit prin centrul orașului.…
cod portocaliu bilcea

ATENȚIE: Cod portocaliu de proști!

E greu să-mi respect regula „nu băga în seamă un prost dacă nu vrei să-i ridici cota”… dar ți-e de-a dreptul imposibil, mai ales când prostul însuși se postează în…