AVANCRONICA meciului FCSB – UTA | Rareș și „Air” Micovschi, pe ei!

rares . micovski
Distribuie:

În sfârșit, vorba imnului, „toți utiștii se adună să facă un meci și ei”. Și asta după 33 de zile, din care 15 au savurat sărbătorile de iarnă, iar 18 s-au antrenat, că deh, roș-albii au de tras să facă „puncte albe pentru zilele negre” din play-out. 


Ca de obicei, la-nceput de an ai gânduri, îți faci planuri. Care la UTA sunt – ohooo – cu toptanul. Că „Puriul” așa a ales să-si deschidă calea în orașul de pe Mureș, la un „club sportiv samsarial”. C-a văzut omu’ că în curtea interioara de pe „Neuman”, autocarele cu turiști ce poposesc temporar la fosta campioană a provinciei, circulă mai regulat ca Atlasibu` pe vremuri. Dar, hai, trecând la calcule mai aprofundate, UTA mai are puțin și ajunge la suta de băieți ce au intrat în vestiar, au dat puțin în loptă și au plecat cu una din cursele următoare. Și țineți cont ca la o sută de băieți îmbrăcați în roșu, numa’ un salar minim plătit de boss, un 5000 de euro acolo „cacomision” și iaca, s-adună juma de milion de „oiro” pentru contractant, pe persoană fizică, normal! 

Rednic a scăpat în vară la baraj cu materialul clientului. După care a ras tot și și-a croit un costum nou cu ce-a găsit prin piețele cunoscute de el. Bun, i s-au mai impus de boss câteva petece, că și „impresarul suprem”, ăl ce-l are pe Gyuszi în custodie, mai avea acces la borcan. Marele Coraș, îmi spunea nu demult, că lui Rednic poate să-i iasă pasiența cu schimbări masive-n vestiar, ca știe meserie, are fler, știe ce face. Bine-ar fi. Puncte a adunat cu adunatura lui, din care iarna asta a-nceput să „cadă cate-un fulg” tot mai des. Au plecat însă pietonii, c-așa le zic eu celora ce au călcat pe „Neuman” fără folos. Că atunci când bagi mainile-n sac să iei en-gros, nimerești și rebuturi. Stau și număr puțin. Deci de după Buzău, au venit și au jucat măcar un minut, 23 de indivizi, din care jumate au plecat sau au fost anunțați că „poate au treabă și noi îi reținem”. Fain e că locurile lor în vestiar nu stau mult neocupate. A primit țidulă de utist Trif, și e trimis la plimbare Dumitrașcu. Rocada asta n-o pun pe bază de „fotbalită”, pe care ar poseda-o în plus noul venit. Ci că Denis are alte baiuri, sau beturi, (cel puțin) cu Galațiul fiind din alt film. Că în meserie, ce mi-e Dumi, ce mi-e Trif, că la meciuri în Superliga – de parcă ar conta la punctaj – primul are vreo 30 mai multe. Sanchi! De restul plecați nu mai comentez. Am eu o vorbă: „e ca la zugravi, nu te bucuri când vin, ci când pleacă”. 

De venit, a venit Firicel Lopez, pardon, Ariel (nu detergentul). E bun băiatu’ la „otrăvit fântâni” în fața apărării. I-aici și Vladuț! Mai întâi s-a lipit de gard, apoi s-a dat la fugă printre băieți si acum e gata să dea o fugă si-n birou la boss să semneze țidula de sejur la Arad. Că ,,Puriul” a zis de Morar că-i un fel de Budescu. Iooooai, mă doare burta! Nici la filmele cu Norman Wisdom n-am râs așa! Da mie-mi place, am un nou client, c-a plecat Kivon. Sau poate s-a schimbat conașul? Bine-ar fi! 


Și acum, câteva rânduri despre obiectul muncii „Bătrânei Doamne”.

Știți că ai noștri n-au bătut niciodată în primul meci din an, de când au revenit în Superliga? Au două egaluri și un eșec. E timpul să spargă tiparul? Naaah, n-avem mari pretenții la FCSB. Că ăia e cu cașul mult, au cioban lătrător la „gigisport”, „albitrii și varul” sunt pe treaba lor, căcrăciunescu zice că bine-au făcut, căcum ne permitem noi să vedem ce-a fost, când ei zic că „ce vezi nu-i adevărat!”. Că la „fecesebe” și când ne-au bătut cu centrarea din peluză, s-a zis că n-a fost corner! Și-atunci, iar pun în prim plan vorba lui nea Imi Jenei „să nu ne facem iluzii, să n-avem deziluzii”. Dar știți ceva? La naiba! Rareș și „Air” Micovschi, desfaceți aripile și pe ei! Că-s slabi în apărare. Oricum, noi cei de acasă, „suntem utiști, orice ar fi”.


Hai UTA!!!


 

Categorie: Sport
Etichete: avancronica, FCSB - UTA, mircea rednic, Rareș Pop, „Air” Micovschi
Distribuie:
Articolul anterior
Percheziții la domiciliul unui tânăr de 20 de ani din Șepreuș. Ce au găsit polițiștii
Articolul următor
Colegiul Național ,,Moise Nicoară”: O investigație… noninvazivă despre secretele supraviețuirii școlii de azi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

jackie ionescu large

Adio, dom’ profesor JACKIE!

De profesorul Ion V. Ionescu am auzit prima dată în vara anului 1980, când Poli Timișoara a luat Cupa României cu el antrenor. Cam de atunci am început să fiu…