„Bătrâna Doamnă” a deschis ușa salonului la „balul play-off”

uta ale
Distribuie:

UTA – PETROLUL PLOIEȘTI 1-0 (1-0)
A marcat: Freitas (45+1)


24.02.2024, ora: 14,00, stadion: „Francisc Neuman”, temperatura: 12°C, spectatori: 9000.


UTA (antrenor Mircea Rednic): Iacob – Căpușă, Stolnik, Benga, Diogo – Freitas, Mihai (76 A. David) – Micovschi (76 Lopez), Fabry (60 Morar), Omondi (90 J. Pedro) – Luckassen (60 Tudorie).
Pe bancă: Kucher – Iurasciuc, Trif, Vulturar, R. Pop, Stanciu.
Cartonașe galbene: Benga, A. David, Tudorie.


Petrolul (antrenor Florin Pârvu): Zima – Dumitriu (76 D. Radu), Garutti, Huja, Țicu – Seto (85 Jyry), Hanca (60 Irobiso) – Musi60 Bratu), Jair, Isfan (60 Grozav) – Berisha.
Pe bancă: Eșanu, Balbarău – Dumitrache, Paraschiv, Răducan.
Cartonașe galbene: Berisha, Țicu. 


Arbitri: Marian Barbu (Făgăraș) – Raul Ghiciulescu (Lugoj), Stelian Slabu (Brașov). Rezervă: Marius Omuț (Satu Mare)
Arbitri VAR: Szabolcs Kovacs  (Carei), Ioan Corb (Satu Mare)
Observator FRF: Zoltan Szekely (Baia Mare)
Observator LPF: Ioan Mărginean (Alba Iulia)


Mircea, facem soclul la statuie?

Când ești în antecamera unui salon select, faci orice să deschizi ușa și să-ncerci să intri și tu acolo, măcar să adulmeci mirosul fin al parfumului specific acestui bal numit „play-off”. „Bătrâna Doamnă” a fost sâmbătă în această ipostază, fiind condusă până aici de un șofer în frac, care a mai dirijat automobile mai cu ștaif spre salonul bogaților. „Driverul” este Mircea Rednic, „coach” pentru elevii săi, un tip șugubăț când e cazul, dar atât de serios când predă lecția. Și fostul mare internațional a întors parcă Aradul pe dos de când a acceptat să-și definitiveze cariera la o echipă cu istorie, palmares, suporteri pătimași și stadion „pe stil nou” în Superliga.  

Meciul jucat sâmbătă cu Petrolul a umplut admirabilii suporteri arădeni de adrenalină, deși nu mai era cazul. Că ei au demonstrat de când au avut acces pe stadion că sunt de play-off. Favoriții lor nu au avut însă capacitatea să ajungă în primele șase, decât meteoric, câteva etape în cei patru ani de când UTA a revenit în primul eșalon. Cu toate astea, meciul cu Petrolul nu era deloc unul de tip piece of cake. „Găzarii” au scos în acest campionat opt egaluri în deplasare, șase fiind la scor nul. Și asta și-au propus – în primă fază – și la Arad. 

„Lupii galbeni” conduși de pe margine de Florin Pârvu au mers pe ideea de a fi ei cei care țin de minge, care dezvoltă faze elevate, care au jucători cu glezne mai fine. Treaba lor, că băieților lui Mircea Rednic le-a convenit cumva planul petroliștilor. Că oaspeții au pasat de-a latul, mai tot timpul la centrul terenului, la 30-40 metri de poarta lor, iar Fabry și colegii mai din spate, Mihai și Freitas au așteptat momentul să intercepteze și să dea drumul la combinații pe celălalt ax, cel perpendicular pe poarta adversă.  

UTA a avut în toată povestea asta cu multe pase și atuul unui cuplu de fundași centrali – Stolnik și Benga – care au blocat tot ce a mișcat cu galben îmbrăcat. Și așa, cum să ajungă „elevații” la poarta lui Iacob? Cu șuturi de la distanță. A încercat Berisha în minutul 17, dar n-a nimerit cadrul porții, a făcut-o și Țicu, de la 35 metri, dar peste, pentru ca în minutul 32, oaspeții să intre și-n careu, Isfan șutând însă nu prea convingător tot pe lângă, pe colțul lung. Arădenii și-au păstrat însă capul sus, dar au avut gripat mijlocul, care n-a putut să ruleze atacuri pe bandă, dar nici pădurea de „galbeni” ploieșteni nu le-a permis gazdelor să zburde în preajma careului advers.      

Dar cu „răbdare și tutun” lucrurile se rezolvă de multe ori. În cazul „Bătrânei Doamne” s-a rezolvat dintr-o lovitură liberă, în minutul de prelungiri al primei reprize. Omondi a central din banda stângă în gura porții, Zima – portarul Petrolului – n-a văzut bine traiectoria mingii din cauza „pădurii” de care vă spuneam, a respins cu reflex spre stânga sa, unde a apărut Freitas care a împins mingea în poartă, de la doi pași de bara din stânga portarului.   


Cu tot avantajul avut la pauză, UTA a avut o responsabilitate sporită în actul secund.

Scenariul s-a schimbat, normal, oaspeții deschizând mai des unele culoare, pe fondul concentrării lor să-șo rezolve punctul atât de drag lor în deplasări. Și UTA a suprins cu un prim contraatac, declanșat pe dreapta de Omondi și finalizat imprecise de Micovschi din zece metri, șutul din cădere fiind parat ușor de Zima.    

Și-a intrat în rol și Iacob al nostru, care a boxat un șut expediat de Jair din lovitură liberă, nefiind deranjat de un alt șut trimis de Hanca de la 25 metri, pentru că nici acesta n-a cadrat bine mingea.  

Și uite așa, minutele s-au scurs în favoarea UTA-ei, Benga i-a închis ușa lui Irobiso, Stolnik i-a deviat în corner șutul lui Jair și Iacob a arătat că este „sculă” la un șut trimis de Grozav din 22 metri. Iacob a mai muncit bine și în fața lui Irobiso, a respins în corner o bombă a lui Bratu și l-a mai enervat o dată pe Grozav, apărând șutul acestuia din 23 metri.  


Finalul a fost și mai solicitant pentru UTA, care a închis cât a putut de bine încercările de atac ale Petrolului. Țicu a tras de la 30 metri, dar a scos doar corner,  

Seto a tras peste poartă de la 23 metri, pentru ca în minutul 88, poate la cea mai aprinsă fază la poarta lui Iacob, mingea centrată din corner de Bratu să circule în fața porții, Irobiso să rateze reluarea din foarfecă, Jair să fie blocat de Tudorie și apoi mingea să fie degajată din zonă de către Căpușă.

UTA a rezistat și cele șase minute de prelungiri, în care Jair a mai încercat – fără precizie – un șut de la 23 metri, pentru ca la finalul interminabilelor minute, un întreg stadion, o bancă roș-albă, o întreagă comunitate utistă să ridice mâinile spre cer a victorie, una pentru chiar toți s-au consumat, au avut încredere, au luptat, fiecare în felul lui. 


S-a deschis ușa salonului la „balul play-off”

„Bătrâna Doamnă” e aici, dar nu depinde doar de ea dacă poate intra hotărât la dans, dacă are destulă zestre să-și răsplătească efortul. Eu mă bucur deocamdată că UTA a săltat din zona chinuitoare în care s-a luptat astă vară. Și un 7-10 e super-confortant pentru anvergura echipei. Și tot în vară vorbeam cu coach – așa, în glumă – că lângă statuia baronului, este loc de alta, pentru el. Mircea, să începem să facem soclul? 


Primele impresii după joc:

Mircea Rednic: Fără aportul suporterilor  nu știu dacă reușeam astăzi, pentru că am avut un moment în care nu am jucat ce mi-aș fi dorit eu. Am intrat cu teamă, nu am avut curajul să luăm acțiuni individuale, am jucat foarte multe mingi înapoi. Așa ca posesie și ca răbdare, felicitări pentru jucători. Am înscris când trebuia să înscriem, din fază fixă, după care eu zic că am gestionat foarte bine jocul. Mă bucur, sunt mândru de elevii mei, nu am avut multe realizări, dar ca organizare eu zic că am stat foarte bine, nu le-am dat posibilitatea să aibă ocazii mai ales prima repriză. Îi felicit cei doi fundași centrali, au jucat impecabil, Iacob în poartă, toată echipa a stat defensiv foarte bine. Îmi pare rău că am proteză, dacă nu o aveam, sigur mă băgam și eu. Am dominat jocul la toate capitolele și trei puncte sunt la noi. Am trecut pe locul 6, căruța a ținut, băieții au fost tari, bravo, felicitări! Doar că pot mai mult, putem mai mult. S-a simțit presiunea și am încercat s-o dau că luăm distanța dintre noi și locul de baraj, dar toți se uită și toți văd articolele care apar și comentariile care sunt în tot orașul. Deci, oriunde te duci, parcă, gata, suntem în play-off. Suntem aproape de play-off, dar mai avem trei meciuri. E bine, facem o poză și sper să rămânem acolo la final”. 


VIDEOREZUMAT


 

Categorie: Sport
Etichete: mircea rednic, play-off SUPERLIGA, UTA – PETROLUL PLOIEȘTI, „Bătrâna Doamnă”
Distribuie:
Articolul anterior
Un monstru de tată, care și-a violat ani la rând cele trei fiice, a fost reținut de polițiști la Arăneag. Între timp, Nonu Lăcătuș făcea pe pastorul comunității!
Articolul următor
[INTERVIU] Giorgiana Elena Popan – pledoarie pentru poveste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

petrolul uta large

ERA LOC DE MAI MULT… Petrolul – UTA: 1-1

PETROLUL – UTA: 1-1 (1-0) Au marcat: Grozav (11) – Micovschi (82) 22.04.2024, ora: 19,00, stadion: „Ilie Oană”, temperatura: 12°C, spectatori: 5120. Petrolul (antrenor Laszlo Balint): Zima – Hanca, Papp,…