„Bătrâna Doamnă” n-a avut cu cine și cu ce

uta-u. cluj
Distribuie:

UTA – U CLUJ  0-1 (0-0)

Au marcat: D. Popa (71)


UTA (antrenor secund Sorin Rădoi): Fl. Iacob – Diogo (90+6 Stanciu), Stolnik, Carp, Abeid (46 Dumitrașcu) – Freitas (85 Stahl), Marku – R. Pop (84 Mihai), Fabry  (77 Vucenovic), Micovschi – Cooper.

Rezerve neutilizate: Kucher – Benga, Iurasciuc, Holst. 

Cartonașe galbene: R. Pop, Cooper, Dumitrașcu,


U Cluj (antrenor Ovidiu Sabău): Gorcea – Peteleu(90 Oancea), Mitrea, Masoero, Vătăjelu – Doukoure, Simion (90+3 Pițian) – Cîmpanu, Bic, I. Stoica (90+4 Silaghi) – D. Popa (86 Tescan). 

Rezerve neutilizate: Iliev – Miron, Filip, Perianu, Fl. Ilie.

Cartonașe galbene: Masoero, Doukoure, Gorcea.

Eliminat: Cîmpanu (81)


Arbitri: Radu Petrescu – Mircea Grigoriu (ambii din București), Ferencz Tunyogi (Zalău). Rezervă: Szabolcs Kovacs (Carei)

Arbitri VAR: Rareș Vidican și Marius Omuț (ambii din Satu Mare).


Observator FRF: Octavian Șovre (Satu Mare)

Observator LPF: Romulus Gabor (Hunedoara)


15.09.2023, ora: 18,30, temperatura: 20°C, stadion: Francisc Neuman, spectatori: 7800.


„Moțu” și-a impus tactica în fața „Strâmbului”

Cele două grupări au început ardelenește meciul, calm, cu răbdare la inițierea fazelor. „Albii” clujeni au arătat încă din start că au venit cu mingea lor și au pasat pe unde au vrut, testând pregătirea fizică a gazdelor, care au fost cei care au alergat mai toată repriza după minge.

UTA n-a prea arătat ce a pregătit pentru testul cu studenții clujeni. Și neavând ocazia să posede prea mult mingea, prezențele în careul advers au fost un eveniment. Rareș Pop a ridicat fanii de pe scaune, dar aceștia s-au așezat rapid înapoi, că șutul celui mai iubit junior arădean a fost spre aut!

Ceea ce au făcut roș-albii lui Mircea Rednic – că el a pregătit meciul – a demonstrat că Aradul nu are încă o echipă care să-și impună ideile, să țină adversarul la respect. Clujenii au fost mereu aproape de careul lui Iacob, iar atacantul lor  – Daniel Popa – pe care eu îl consider unul din cei mai buni români pe acest post, a avut fibră tare la ciocnirea pe șase metri cu portarul UTA-ei.

Ca gazdă, UTA n-a putut mai mult decât să paseze în jumătatea proprie de teren, suporterii întrebându-se „nu mergem și noi spre poarta adversă?”. Roșii totuși au mers și au scos un corner. Fabry l-a executat, Carp a lovit balonul cu capul, dar Vătăjelu a scos -asistat de Gorcea – de lângă bară. Apoi trupa lui Rednic nu a mai ajuns la poarta clujenilor, netrecând nici măcar centrul terenului. Probabil pauza de „naționale” a fost utilizată de Mircea Rednic pentru a exersa jocul pe defensivă, urmând probabil, ca la următoarea întrerupere de campionat, UTA să exerseze și faze de atac.

Ce a mai reieșit din jocul prestat de arădeni – vorba vine – în finalul primei reprize, au fost lacunele din evoluția lui Freitas. Închizătorul roș-albilor a arătat lipsă de coordonare atât la pasele primite cât și la cele date, gafând și de două ori pe final de repriză, când UTA a scăpat miraculos fără gol, la prima fază șutul lui Bic lovind bara din stânga lui Iacob. Clujenilor le-a fost ușor să rămână până la finalul primelor 45 de minute în terenul gazdelor, care s-au apărat.

După pauză, UTA a avut o poziționare mai hotărâtă pe teren, dar a rămas echipa care a „otrăvit fântânile”.

Totuși ceva s-a schimbat în tactica impusă de Mircea Rednic. Faptul că arădenii au făcut eforturi mai mari să fie acolo sus, spre careul advers. Și insistența gazdelor a sporit – oarecum – aparițiile în fața porții clujenilor. În minutul 60, Diogo a centrat și Micovschi a reluat pretențios, din săritură, cu exteriorul stângului, dar pe direcția portarului. Ocazie și mai mare au avut clujenii în minutul 65, prin Ianis Stoica, dar șutul acestuia din fața careului mic, a fost respins de Iacob de lângă bara din stânga sa.

Și ceea ce nu și-au dorit fanii arădeni, s-a întâmplat. UTA a luat gol în minutul 71, la o fază în care Simion a tras tare de la 24 metri, Iacob a respins în față, iar Popa a marcat din 8 metri, în stânga portarului. Gazdele au avut o tresărire, când în sfârșit o centrare a ajuns la Cooper, dar italianul a fost bine ținut la reluarea cu capul și n-a ieșit golul așteptat.

În finalul meciului, UTA a avut avantaj numeric mai bine de zece minute, Cîmpan fiind eliminat. Dar n-a avut atuuri să-l valorifice, pentru că „roșii” au mai dat o singură dată pe poartă, la o recentrare a lui Stahl și un șut al lui Vucenovic, blocat de clujeni.


În concluzie, nu poți emite pretenții să faci parte din Superliga cu așa joc, fiind jenant să te pretinzi fotbalist cu așa evoluție!

Și asta după ce ai avut timp două săptămâni să exersezi, să înveți faze pe ambele momente ale jocului, să înțelegi ce așteptări sunt la Arad. Mircea Rednic a strâns un lot cu valoare modestă, fără „cireșele de pe tort” pe care le-a tot promis. Că nu sunt bani. Este vizibil că UTA cu această față, va ocupa fără probleme unul din locurile direct retrogradabile, riscând să piardă prematur legătura cu plutonul. Iar publicul arădean nu ar merita în niciun caz acest deznodământ. E ușor să razi o echipă, dar vedeți ce greu este să creezi alta?


Primele impresii:

Sorin Rădoi: Încercăm să obținem maxim la fiecare meci. Dar când pierzi acasă, în fața propriului public, este dureros. Am suferit până acum pentru că am făcut lucrurile pe repede înainte și nu e ușor. Sper să înțeleagă publicul”.


REZUMAT VIDEO


BANNER AFIȘAT DE GALERIE

banner uta scaled


 

Categorie: Sport
Etichete: antrenor secund Sorin Rădoi, Ovidiu Sabău, stadionul francisc neuman, UTA - U.Cluj, „Bătrâna Doamnă”
Distribuie:
Articolul anterior
Doi bărbați din Bocsig și Ineu – încarcerați în Penitenciarul Arad după ce pe numele lor a fost emis mandat de executare a pedepsei
Articolul următor
Regele CULTURISMULUI arădean, Eugen Kantor, s-a stins din viață la vârsta de 75 de ani

1 comentariu. Leave new

  • Privind din afara lucrurile se vad asa: AtI desființat o echipa modesta ca să înființați una mult sub nivelul celeilalte.
    Privind mai din interior însă s-ar putea descoperi oarece interese financiare pentru ca altfel nu ar avea răspuns întrebarea DE CE?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie