Beniamin Laichici, securistul criminal care s-a pocăit în Penitenciarul Arad, este liber și dă cursuri de etică

beniamin laichici
Distribuie:

Un fost securist, care a omorât 5 oameni la Deva și Abrud în ’95 și a înspăimântat două orașe, a stat 22 de ani în mai multe închisori din țară și s-a pocăit în anii 2000 în Penitenciarul Arad. Este liber din 2017.


Beniamin Laichici a fost Ofițer în Departamentul Securității Statului, „omul de bază” a lui Nicolae Ceaușescu, cel care a executat sau a dislocat numeroși oameni, „elemente dușmănoase” ale partidului din vremea Comunistă.

În cadrul mărturiei sale, o spovedanie de fapt, Beniamin Laichici mărturisește toate faptele pe care le-a comis în comunism, și puțin despre crimele sale de după ’90.

Experiența sa drept agent de Securitate l-a determinat să comită zeci de omoruri, crime odioase pe care a ajuns să le comită „mecanic”. Dă foarte multe exemple, însă într-unul dintre cele mai halucinante a povestit cum s-a dus în spital să-i ucidă copilul unui preot baptist. S-a dus în spital și a amenințat un medic, cu pistolul la tâmplă să-i administreze băiatului o fiolă. Medicul s-a lăsat convins, iar băiatul preotului a fost omorât pe patul de spital..

Ulterior, în mărturia sa, Laichici povestește cum și de ce pastor baptist nu numai că l-a iertat, ci l-a primit în casa lui să locuiască la el, după ce a ieșit din închisoare.

După căderea comunismului, el a fost condamnat la închisoare pe viață, iar în 1996 i s-a schimbat pedeapsa și a primit ulterior 25 de ani de detenție. În 2017, după ce ispășișe 22 de ani din pedeapsa sa, în mai multe închisori ale țării: Jilava, Ploiești, Arad, Bistrița Năsăud…

Fostul securist, care a executat în 1995 câțiva dintre apropiații fotei sale soții, dar și un coleg de-al său de serviciu de la acea perioadă, stând în penitenciar a ajuns la concluzia că ar trebui să facă pace cu Dumnezu, iar asta l-a determinat să se pocăiască și a fost botezat în anii 2000 pe vremea când era încarcerat în Penitenciarul Arad. El a fost botezat de doi pastori de la Biserica Betel din Timișoara.

Ambii pastori, foste victime ale crimelor sale din perioada comunistă.

Unul din ei a fost tatăl copilului pe care Beniamin Laichici l-a omorât în spital, iar celălalt urma să-i fie victimă, însă, pentru un motiv necunoscut, Beniamin Laichici l-a lăsat în viață.

Culmea, pastorul, în timpul mărturiei sale, povestește păcatele lui celor care, în perioada comunistă erau executați, relocați și toturați de regimul comunist.

Iată, încă din 2017, în ciuda tuturor ororilor pe care le-a comis, el umblă liber pe străzile Lugojului, dar și prin țară, provovăduind cuvântul și învățăturile Domnului, ca un mielușel care a uitat că a fost criminal (în slujba statului).


 

 

Categorie: Național
Etichete: Beniamin Laichici, criminal, penitenciarul arad
Distribuie:
Articolul anterior
IPJ Arad „a-ntinerit” cu 11 colegi noi
Articolul următor
Penitenciarul Arad a devenit atracție turistică

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie