Au fost amenajate dulapuri sociale pentru oamenii fără adăpost din Sectorul 2

dulapuri sociale
Distribuie:

Dulapurile sociale constituie un mic spațiu public în care oamenii fără adăpost își pot încărca și telefoanele și își pot lăsa puținele lucruri în siguranță, acestea fiind securizate.

dulapuri sociale


20 de dulapuri sociale sunt amplasate pe spaţiul public din București, Sectorul 2, în zona Armenească, la intersecţia dintre Bulevardul Carol I şi Strada Paleologu.

Este un proiect pentru persoanele fără adăpost. Mulți, prea mulți, îi numesc homleși sau boschetari și preferă să-i ignore sau să-i alunge. Și puțini înțeleg ce se întâmplă când oamenii își pierd casa.

Odată ce nu mai ai casă, dormi pe unde poți, nu mai ai unde să faci duș, nu mai ai unde să-ți ții hainele uscate, nu mai ai unde să îți încarci telefonul.

Asta înseamnă că nici nu te mai poți angaja, așa încât să-ți permiți să plătești o chirie, cu atât mai puțin să-ți cumperi o casă. Și așa se intră într-o spirală care se agravează cu fiecare zi care trece.- declară primarul Radu Mihaiu

dulapuri socialeProiectul se numește „Perimetru de solidaritate” iar Primăria Sectorului 2 este partener instituțional fiind prima inițiativă de acest gen din țară.

Beneficiarul proiectului este DGASPC Sector 2, iar spațiul a fost pus la dispoziție inițiatorului și ONG-urilor implicate de către ADP Sector 2.


Sursa: B365


 

Categorie: Național
Etichete: Bucuresti, dulapuri sociale, oameni fără adăpost, sector 2
Distribuie:
Articolul anterior
[AI DE PUII MEI] Politicienii arădeni, în filmul lui ChatGPT „Zombotox Apocalypse”
Articolul următor
Cinema Mystica – expoziția interactivă din Budapesta care a devenit virală online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

uta craiova

Leac pentru inima lui „coach”

UTA – FC „U” CRAIOVA 1948:  3-2 (2-2) Au marcat: J. Pedro (13), Micovschi (28), Fabry (63,penalty) – Bauza (22), Dragu (42) 02.03.2024, ora: 14,00, stadion: „Francisc Neuman”, temperatura: 12…