CE-I NOU ÎN LIGA CELOR O SUTĂ? [Rezultate LIGA 3, seria 8 – Etapa 1]

liga 3
Distribuie:

 


Rezultate LIGA 3, seria 8 – Etapa 1

Avântul Periam – Progresul Pecica 2-3

Gașpar 11, Baranyi 30,penalty – Moraru 7, Bozian 68, L. Bodri 75


ACB Ineu – Gloria Lunca-Teuz Cermei 0-1

Perenyi 77


Şoimii Lipova – CS Socodor 1-2

Gavra 37 – Lezeu 56, C. Covaci 85


Politehnica Timişoara – Phoenix Buziaș 0-0


FC Bihor Oradea – CSC Peciu Nou 2-0

Jurj 73, 90


Etapa viitoare, a 2-a (2 septembrie): Buziaș-Bihor, Lipova-Poli, Pecica-Ineu, Peciu-Periam, Socodor-Cermei.    


O etapă cu surprize, umor și semne de întrebare

S-a pus în mișcare și caravana fotbalului din eșalonul trei. Unul cu zece serii de câte zece echipe. Mă rog, suta de echipe n-a putut să fie strânsă, fiind grupări care au spus pas, neavând posibilitatea de a onora inivitația FRF, interesată să-și completeze masa de votanți. 

În seria 8, jumătate din echipe sunt din județul Arad. Au fost șase de fapt, dar Crișul a secat, s-a evaporat, ca și fondurile publice măcinate aici în ultimii ani. Hazliu este că joi, cu o zi înainte de startul competiției, pe locul vacant a fost trasă echipa Phoenix Buziaș, care se pregătea să plece la Turceni, pentru un joc din seria 7. Și Buziașul n-a mai avut nevoie de sandwich-uri pentru drum, întorcând autocarul  spre Timișoara, unde a scos un 0-0 cu Poli.      

Zăbovind un pic în afara județului nostru, FC Bihor – intrusa din seria 8 – a băutut lejer nou promovata Peciu Nou. Un loc din cele ce duc la barajele de promovare pare a fi antamat. Că Oradea posedă! 

Academia a fost luată la întrebări de sămădăi

În fine, ajungem și la arădene. Prima etapă ne-a oferit două dispute interjudețene, ambele tranșate de oaspeți. E surpriză acest lucru? Da și nu prea. Intrând în Parcul Central din Ineu, sunt câteva puncte de pus pe „I”. ACB Ineu și Gloria LT Cermei au fost acceptate să rămână în liga trei, deși trebuiau să lupte pe puncte într-un derbi din eșalonul patru. Ineul s-a pregătit din timp, și-a propus să nu mai fie ciuca bătăilor și sezonul ăsta, dar la prima apariție, acasă, cu echipă accesibilă, a luat-o din nou.
Cum mama ei de viață, tu, un club constituit pe osatura unei academii cu nume celebru – Brosovzski – care aspiră bani de la federație, cu tineri care asta fac în fiecare zi, fug și dau în minge, cu un microbuz de africani, tineri și ei, după acte, plus cu 2-3 meseriași din zonă, trecuți prin ani de fotbal, nu stai în ghete în fața unei formații care n-a apucat să facă zece antrenamente împreună! 

Despre băieții de la Cermei, jos pălăria.

Dacă tot s-au adunat în noua formulă, au zis să nu piardă timpul degeaba. Cu Radu Popa un tânăr antrenor în devenire, dar și un vârf de atac care a știut mereu fotbal, cu Roli Nagy sfătuitor de clasă și deținător de licență pentru a sta pe bancă, cu un grup ambițios de jucători, combinat din arădeni și timișoreni, „sămădăii”  pot face mai mult în acest campionat.
Făcând o scurtă radiografie a duelului Ineu-Cermei, desprinderea oaspeților, hotărâtoare, a fost oarecum premeditată. La pauză, cermeienii l-au introdus în teren pe Adrian Perenyi, un băiat de 20 de ani, fiu de fost fotbalist prin anii 2000 la Dinamo, Jiul sau Farul. Ei bine, Adi al nostru a tras o ghiulea cum a intrat, de la 35 metri, dar portarul advers a avut noroc că șutul a fost pe centrul porții.
Perenyi a mai șutat o dată periculos, dar mingea a șters spatele unui adversar și a deviat pe lângă poartă. Pentru ca la a treia încercare, să iasă și golul. La o lovitură liberă de la 20 metri, puțin lateral stânga, Pereny l-a executat pe portarul Tulcan cu un șut la colțul scurt. Și asta a fost tot în Parcul Central din Ineu, iar Cermeiul a făcut cei 20 de kilometri până acasă cu satisfacția că au luat toate cele trei puncte de la oraș. 


Pe gazonul din Ineu au evoluat:

Ineu (antrenor Cristian Sculici): Tulcan – Voștinar, Clipotă, Șerban, Nica(85 Călin) – Zdrențan(85 Buza) – Ndoye(78 Goia), Rucăreanu, Susan, Udrescu(64 Kone) – Toure(78 Spătaru). 

Cermei (antrenor Radu Popa): Sas – Wilfred(90 Mateucă), SSemakula, Siminiceanu, Siminic – Piț, Lazăr – Bunea(56 Balazs), Hațegan(46 Perenyi), Șiel – R. Popa(78 Andrieș). 


De aia-i frumos fotbalul!     

Pe Valea Mureșului a venit în prima etapă o nou promovată. Un joc accesibil pentru gazde, chiar dacă Șoimii Lipova sunt complet schimbați ca și componență a lotului și a staffului tehnic. Cu câteva plombe bine gândite, CS Socodor a arătat ca o echipă bună pentru acest eșalon, deși băieții lui Tibi Darazs au reprezentat un club aflat la primul joc din istorie în liga trei.
Ceva n-a mers însă în angrenajul Lipovei, iar lucrul acesta a fost recunoscut și de
Cristian Todea, antrenorul Șoimilor, care a spus: Au fost semnale că nu suntem la nivelul pe care l-am dori. În repriza a doua am coborât și mai mult nivel de joc, oaspeții au avut două ocazii și au dat două goluri”.
Și cam așa a fost! Socodorul a căpătat încredere odată cu scurgerea minutelor, iar după pauză s-a impus prin pragmatism, puțin noroc și încredere în forțele proprii. Lipova a condus, a ratat, a dat bară, iar Socodorul a valorificat la maxim șansele de finalizare. Și așa a luat tot potul pe un teren unde greu scoți ceva puncte. La mai mare, iar Lipova are șansa să-și regleze imaginea sâmbătă, tot acasă, cu Poli Timișoara, în timp ce pentru CS Socodor urmează un nou examen de capacitate, acasă cu Cermei. Se încinge seria!


La Lipova, au evoluat echipele:

Lipova (antrenor Cristian Todea): Iliescu – Blickling (89 Candreanu), Petruț, Bain, Puta (89 Obinna) – Șimăndan, Salka, Jichici, Brad (86 Bulboacă) – Ciubăncan(86 Said), Gavra. 

Socodor (antrenor Tiberiu Darazs): Mucha – Clej, Gherheș, Pele, Țoca – Turcuș, Șerengău(65 Pirtea) – Copil (65 Șulea), Lezeu, Ciorne i(65 D.Covaci) – Câmpan(82 C. Covaci). 


N-au trecut degeaba Mureșul

Progresul Pecica a bătut în vecini, peste Mureș, la Avântul Periam. Dar n-a fost ușor, pentru că timișenii au tot condus, au jucat bărbătește, au vrut punctele. Dar pecicanii au echipă bună (și) anul ăsta, au primit de la UTA juniori și africani buni pentru acest nivel, dar au și un antrenor profesionist, Dan Stupar. Deranjați că la 0-1 gazdele au întors scorul, Pecica a schimbat regula, a egalat și a luat conducerea în minutul 75, când Luca Bodri a făcut 2-3, suficient pentru scopul impus înainte de a traversa Mureșul. După anvergură, la Pecica ar cam veni timpul să joace pentru un loc în play-off. Că se poate!


La Periam, componența echipelor a fost următoarea:

Periam(antrenor Răzvan Leuca): Gârlea – Gălățan (80 Prața), Mureșan, Cochintu, Spulber – Oancia – Ştefanciuc, Olteanu (80 Toma), Gașpar (65 Kuhn), Viașu (80 Filip) – Baranyi. 

Pecica(antrenor Dan Stupar): Zamfir – T. Bodri(46 Bozian), Nasiru(60 Wild), Gomboș, Aldan – Arsene, Avalumum – Moraru, L. Bodri(86 Nortey), Răchită – Matyus(60 Bălașa). 


CLASAMENT (conforrm FRF)

liga3 clasament1


PA! Pe dumica viitoare! (de acum, în fiecare diminică, la prânz).


 

Categorie: Sport
Etichete: ACB Ineu, Avântul Periam, CS Socodor, CSC Peciu Nou, FC Bihor Oradea, Gloria LT Cermei, liga 3, Phoenix Buziaș, progresul pecica, seria 8 - Etapa 1, Șoimii Lipova, SSU Politehnica Timisoara
Distribuie:
Articolul anterior
Florin Hedeșan, „cel mai devotat pompier” conform tuturor celor care l-au cunoscut, s-a stins din viață
Articolul următor
Explozia de la Crevedia – sau când CORUPȚIA ne UCIDE până și salvatorii, ce ne mai rămâne?…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie