Ce rămâne după Bîlcea dacă, așa cum se discută în „cercuri”, Bibarț devine „alesul partidului” pentru Primărie?…

bibart bilcea 1
Distribuie:

 

Am nimerit zapând aseară televizorul pe TV Arad, unde, la ora de cea mai mare audiență posibilă, „se dădea” emisiunea lui Sorin Ghilea, notoriul pe plan local „GHILEA SHOW”, iar dintr-o oră, 49 de minute și 28 de secunde am reușit să urmăresc circa 28 de secunde. Nu mult și nici puțin pentru cât urmăresc de obicei așa ceva, dar suficient cât să-mi dau seama despre ce e vorba, despre ce nu va fi vorba, cât costă show-ul ăsta, cine a dat banii, de unde provin banii ăia, când și de ce – nu de alta, dar cunosc ambele personaje cu tot cu strategiile lor cât să-mi dau un doctorat (și nu de-ăla ca ale lui Falcă sau Cionca) din ele.

În alea 28 de secunde am avut vreo 4 pusee (dar de ordin minor, fără sinapse importante) de a le trimite fiecăruia, pe telefoanele personale și pe cele afișate pe ecran, o întrebare care de vreo câteva zile, de când am primit o informație interesantă, îmi cutreieră cortexul principal… mai ales (des) când am accese de umor nejustificat de realitate: „Poate domnul Sergiu Bîlcea să ne arate ceva palpabil, tangibil și de felicitat în același timp, finanțat, construit sau adus de el însuși – un drum, un pod, o clădire, o casă terminată… orice – în afară de acest oribil kitsch turnat în formă faun din tablă care se pișă pe noi din față de la Astoria?”*
Cu P.S: „Pariu că nu poate: pe dezmințitelea și pe turnat cenușă-n cap live, la aceeași oră de maximă audiență!”

N-am pus-o în primul rând că nu-s așa de fraier încât să fac nici trafic pentru, nici mișto de emisiunea omului (în fond, ce treabă am eu să-i *ut sau să-i popularizez tripul unui coleg care face o emisiune contra uni indemnizații?!), în al doilea`cause I`m too old for this shit și în al treilea fiindcă am mai făcut o dată, experimental, treaba asta… și nu-i bună nici ca și cură de detox.

Am considerat că mult mai bine-i stă aici… că și așa aveam de gând să-i dedic o odă în metru sarcastic kitsch-ului ăla de fântână construită din marmura rămasă de la cine știe ce palat țigănesc în mijlocul căreia tronează un soi de faun (la care inițial am vrut să-i zic „îngeraș”… dar mă băteau îngerii dacă făceam asta!) urât ca naiba și care se pișă pe noi dintr-un parc central, botezat în pofida valorilor promovate de cel căruia i-a fost uzurpat numele – domnul Bujor Buda (fie-i amintirea curată!) – stricat „din pix” de un incult inventat parcă în ciuda locuitorilor și plasat în fața unei clădiri-simbol,  una dintre cele mai reprezentative creații arhitectonice ale Aradului Modern (fie-i odihna liniștită și ideile împlinite maestrului Miloș Cristea!).

Iaca, aveți aici înregistrarea întregii emisiuni, lungă cât un film cu gladiatori și plictisitoare ca o zi de carantină…

 

…iar acum, că (n-)ați urmărit-o – ziceți voi că nu merită să dăm curs zvonurilor puternic-credibile care, de vreo săptămână și ceva, circulă în cer(c)urile puterii PNL-iste:

1. Bîlcea e ca și „out” din cărțile amestecate de fruntașii Partidului Național Liberal care împart candidaturile în Aradul ăsta – în primul rând pentru că este într-o „SCĂDERE DE POPULARITATE CRÂNCENĂ” (cum majusculat arată sondajele interne, comandate de ei înșiși)… și asta oricât de mult s-ar investi în imaginea lui, oricâte sponsorizări și-ar plăti pe facebook „numa` p*le-și ia la fiecare postare”.
2. Pe cale de consecință, Bibarț va fi „alesul” pentru Primăria Arad, pentru că popularitatea lui, chiar dacă în scădere în ultimele zile, e mai mare decât cea a oricărui liberal din Arad, Micul Masonel trebuind să se mulțumească cu un rol de «deputat de paie»… cam cum era Cionca când era de vârsta lui”
– ca să cităm ce deja știe „toată lumea care trebuie” din acest oraș.

……………………………………………

*Notă: „Parcul de la Astoria, înainte și după amenajare. Un spațiu câștigat pentru arădeni, un model pentru viitor. Cred că putem să punem în valoare mai bine orașul, să câștigăm zone pietonale, pentru timp liber de calitate. Dacă facem acest lucru împreună cu parteneri din societatea civilă și mediul economic, cu atât mai bine și mai frumos. Mulțumesc tuturor celor care au dat suflet acestui proiect, în parcul Bujor Buda”, a scris Sergiu Bîlcea pe pagina sa de Facebook, preluat de presa de casă.

…ȘI ASTEA:

bilcea bovary
ATÂT RĂMÂNE…

 

 

 

 

Categorie: Politice
Etichete: Calin Bibart, politica arad, primaria arad, Sergiu Bilcea
Distribuie:
Articolul anterior
Ministrul Tineretului şi Sportului anunţă un regim strict de izolare şi pregătire, dar e important că acesta se va derula în CANTONAMENTE!
Articolul următor
198 de adulți și 223 de copii, provenind din toate centrele din județul Arad au fost TESTAȚI COVID în ultimele două zile [FOTO]

1 comentariu. Leave new

  • Desi tind spre zero ambii, sper sa fie adevărat si sa candideze Bibart. Cu o astfel de nulitate absoluta ca zbilcea ala, si-ar luat PNL-ul cea mai mare mumu din istoria lor (referindu-ma la Arad). Totusi sper sa existe/apara o alternativa sa scapam de verisorii #ciumeirosii desenati cu galben si albastru.

    Oare despre sala de sport de pe Voinicilor nu ati auzit nimic? Despre cum matroana Parvulescu si-a trimis oamenii sa-si tina de scaun. Si cum s-au mai sifonat și acolo niste saci de bani.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

predare cf halmagiu2 1 large

Comuna Hălmagiu este cadastrată integral

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Arad a finalizat lucrările de înregistrare sistematică pe întreg teritoriul comunei Hălmagiu. Au fost predate administrației locale 13 000 de cărți funciare și…
cionca charlie ottley ghioroc1 1 large

Cionca, acum și pe Netflix!

Jurnalistul britanic Charlie Ottley, cunoscut pentru celebrul serial „Flavours of Romania”, a filmat miercuri în județul Arad, pentru sezonul trei al producției difuzate de Netflix. În baza prevederilor Legii 544…