Cinema Mystica – expoziția interactivă din Budapesta care a devenit virală online

cinema mystica
Distribuie:

Cinema Mystica e o expoziție de artă media din Budapesta care are în cadrul ei 22 de instalații diferite de la diverși artiști vizuali.

Această expoziție este cu adevărat o experiență care te stimulează atât vizual cât și auditiv și senzorial. Vizitând Budapesta, acest oraș fiind o locație des aleasă de arădeni, ne-am oprit și la Cinema Mystica să vedem despre ce e vorba, locul fiind viral pe tiktok.

Înăuntru am putut să ne lăsăm lucrurile la recepția expoziție și am intrat scanând la intrare biletele cumpărate online. Expoziția poate fi parcursă în ordinea prezentată la intrare sau parcursă în ordine aleatorie.

cinema mystica


Prima sală 01_THE CLEANSING

Reprezintă o instalație video mapată pe o sculptură 3D de artiștii Global Illumination – Aural Eye care semnifică începutul unei călătorii ritualice și actul de curățare spirituală sau baptism care poartă un rol cheie în majoritatea practicilor spirituale.

cinema mystica


02_THE RETUNER (SOUND HEALING ROOM)

În această sala este expusă o instalație audio-vizuală care folosește frecvențe solfeggio. Această lucrare este făcută de artiștii Global Illumination- Akos Zemba – Organysmus și animatorii Akos. Aici puteți avea parte de 35  minute de „masaj chakra” ajutat de o podea rezonantă pentru a face și mai tangibile frecvențele solfeggio.

Frecvențele solfeggio se referă la tonuri specifice de sunet care ajută și promovează diverse aspecte ale sănătății corpului și minții. Acestea sunt știute încă din istoria antică și sunt sunetele fundamentale folosite în o mulțime de religii.

•396HZ – CHAKRA RĂDĂCINII – culoarea roșie
•417HZ – CHAKRA SACRALĂ – culoarea portocalie
•528HZ – CHAKRA PLEXUSULUI SOLAR – culoarea galbenă
•639HZ – CHAKRA INIMII – culoarea verde
•741HZ – CHAKRA GÂTULUI – culoarea albastră
•852HZ – CHAKRA AL TREILEA OCHI – culoare indigo
•963HZ – CHAKRA COROANA – culoare mov

img 7009 scaled


03_PANTHEON, 04_ACTIVATED & 05_AQUARIANA

Pantheon este o lucrare alcătuită din video-portrete ale unor entități din altă dimensiune, iar artiștii fac parte din Global Illumination, animatorii fiind Akos Zemba, Bettina Vöröss, Klarik Balazs (BLAZEC).

Activated este o sculptură printată 3D cu o animație video proiectată pe aceasta. Animatorul este Akos Ezer.

Aquariana reprezintă o entitate a apei blocată într-un acvariu. Animatia și renderingul sunt făcute de Kàla Nagy.

cinema mystica


06_THE GARDEN

Instalația intitulată Grădina, este o instalație multimedia imersivă care reprezintă o grădină, grădina de la care a început bazată pe geometrie sacră. Această instalație e una dintre cele mai mari prezente la Cinema Mystica. Este cu adevărat o parte magică a expoziției, un spectacol de lumini și culori.


07-1_HYPERFLAKE & 07-2_RIPPLE 1111

Ambele lucrări sunt conectate, cele două lucrări fiind sub formă de mandale. Tema este interpretabilă, fiecare privitor înțelegând o temă diferită.

img 7542 e1700591775337


08_IRIS

Lucrarea intitulată Iris este o meditație privind compozițiile centrale în natură. Este o piesă personală a Basecollins.


09_LET THERE BE LIFE

9 Minute întregi de experiență imersivă a proiecției evoluției vieții. Preferata noastră de altfel, lucrarea parcurge cu timpul evoluția speciilor print-un joc de culori și forme deosebite. Artiștii Global Illumination iar sunetul de Organysmus.

cinema mystica


12_THE EXPLORER

O instalație multimedia imersivă interactivă de Klarik Balazs care invită privitorii să participe într-o călătorie prin timp și spațiu.


16_INNER SANCTUM

Inner Sanctum este o sculptură din polistiren mapată video creată de Global Illumination. Pe inimă sunt proiectate modele de eoni, emoții și reîncarnări.

img 7545 e1700591237888


20_CONSTELLATIONS

Această instalație interactivă modelează cerul înstelat după forma participanților.

img 7547 e1700591337118


Biletele pentru Cinema Mystica costă 76 de lei preț normal, 57 de lei pentru studenți/pensionari, 46 de lei pentru copii (3-12 ani).

Un avertisment pe care îl putem oferi este faptul că Cinema Mystica conține flashuri, lumini și efecte vizuale puternice deci nu recomandăm această expoziție celor care sunt sensibili la astfel de expunere.

Pentru mai multe detalii puteți accesa https://cinemamystica.net/


 


Citește și :Budapesta – locația numărul 1 pentru city break-urile arădenilor


Categorie: Reportaje
Etichete: budapesta, Cinema Mystica, expoziție interactivă, Global Illumination - Aural Eye
Distribuie:
Articolul anterior
Au fost amenajate dulapuri sociale pentru oamenii fără adăpost din Sectorul 2
Articolul următor
Un alt episod din „Cartea Junglei” la Arad. Un șacal la Pediatrie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie