CONCERTE DE COLINDE, PROFUNDE MOMENTE de ÎNĂLȚARE SPIRITUALĂ

colinde2023 pr
Distribuie:

Ediția a XXXII-a din acest an a Concertului de colinde, susținut de CORUL BĂRBĂTESC  „Atanasie Lipovan” al Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea”, una din cele mai prestigioase facultăți teologice din România, precum și de CORALA PREOȚILOR din Eparhia Aradului și GRUPUL VOCAL „Procord” al Catedralei Vechi din Arad, instruite și dirijate, cu competență și dăruire, de către pr.lector univ. dr. TIBERIU ARDELEAN, s-au desfășurat în contextul Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți), în Patriarhia Română, dar și al Anului cultural Ciprian Porumbescu (1853-1883) și Dimitrie Cantemir (1673-1723).


Precizăm că REPERTORIUL Concertelor a cuprins colinde tradiționale în notația și prelucrarea unor compozitori consacrați:

Trifon Lugojan, Alexandru Podeoleanu, Gheorghe Danga, Dumitru Georgescu-Kiriac, Gheorghe Cucu, George Dima, Francisc Hubic, Teofil Costea, Ioan D. Chirescu, Emil Monția.  Aceste CONCERTE DE COLINDE relevă nu numai frumoase tradiții, instituite în Eparhia Aradului, ci constituie prilejuri de profundă înălțare sufletească, apreciate, în mod deosebit, de comunitatea arădeană. CONCERTELE DE COLINDE premerg Marele Praznic al Crăciunului, fiind mult așteptate întregul an, constituind, totodată, mărturii vii ale prezenței Bisericii în comunitate.

Concertele de colinde au fost onorate de prezența părintelui Arhiepiscop, dr.TIMOTEI SEVICIU și a părintelui episcop vicar,  conf. univ.dr. EMILIAN CRIȘANUL, precum și de dl IUSTIN CIONCA, președinte al Consiliului Județean Arad.

Ca întotdeauna, IPS dr. TIMOTEI SEVICIU, Arhiepiscopul Aradului, a rostit un emoționant Cuvânt de Binecuvântare, felicitând pe cei care au contribuit la realizarea acestor Concerte. De asemenea, părintele Arhiepiscop a transmis tuturor celor prezenți, distinse urări, cu prilejul Sfintei  Sărbători a Nașterii Mântuitorului.

Apreciem prezentările consistente, în plan misionar și pastoral-doctrinar, cu privire la semnificațiile Crăciunului pentru creștinii de azi și de totdeauna, realizate de pr.conf.univ.dr. VASILE POP, la Concertul de excepție susținut de CORALA PREOȚILOR DIN EPARHIA ARADULUI și de protos. lector univ.dr. NICOLAE M.TANG, la Concertul excepțional al FACULTĂȚII DE TEOLOGIE ORTODOXĂ „ILARION V. FELEA”.În concluzie, aceste CONCERTE DE COLINDE, cu o puternică încărcătură duhovnicească, au constituit un preambul pentru marea SĂRBĂTOARE A CREȘTINĂTĂȚII, deschizându-ne „mintea și sufletul”, spre a-L primi, pe HRISTOS,  „Mesia, chip luminos”, născut în Betleem, Fiul lui DUMNEZEU, trimis pe pământ, să aducă speranța și certitudinea salvării, prin mântuire, a umanității.


 

Categorie: Opinii
Etichete: colinde, CORALA PREOȚILOR DIN EPARHIA ARADULUI, semnificațiile Crăciunului
Distribuie:
Articolul anterior
Socrii lui Cătălin Cherecheș, în arest la domiciliu pentru dare de mită în dosarul care îl vizează pe fostul primar din Baia Mare
Articolul următor
Noi prevederi legislative privind evaziunea fiscală. Scopul principal al legii este recuperarea prejudiciului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

ruine prarad

Aradul mizerabil

  RONDUL DE SEARĂ AL PRIMARULUI Primarul nostru și-a făcut obiceiul de a efectua „ronduri de seară”, spre a se documenta despre ceea ce există în Arad, fapt lăudabil, cu…
anton ilica

ÎN FINE, ÎNVĂȚĂTOAREA ALINA ESTE FERICITĂ

  În precedentele intervenții de presă, am scris despre „lacrimile învățătoarei Alina” (nu voi putea respinge un copil care vrea să mă îmbrățișeze), despre „tristețea tulbuătoare a Alinei” (că nu…